Премахни DNSMystic вирус (Инструкции за премахване на вирус) - Безплатно упътване

Упътване за премахване на DNSMystic вируси

Какво е Вирусът DNSMystic?

Защо компютърът ми е муден и защо виждам толкова много реклами на DNSMystic ежедневно на екрана си?

Вирусът DNSMystic е опасна компютърна инфекция, която предизвиква дразнещи реклами да се появяват на екрана ви ежедневно. Известна още като адуера DNSMystic, тази програма се смята, че принадлежи към групата от потенциално нежелани програми на DNSUnlocker. Както е известно, адуерът DNSUnlocker е рекламен софтуер, който злонамерено показва реклами на трети лица на потребителя и прави виртуален слой на екрана. Програмата се опитва да доставя спонсорирано съдържание чрез банери, текстови линкове, изскачащи, интерстициални и други форми на реклама. Оказва се, че DNSMystic функционира по същия начин. Въпреки че малуерът DNSUnlocker се рекламира като инструмент, който помага “да достигнете до гео ограничени уеб страници”, като променя DNS настройките, а ако съдим по името му, вероятно и DNSMystic може да се похвали със същото, добре е да избягвате тези програми колкото се може повече. DNS Mystic може да конфигурира преки пътища на браузъра, да инсталира помощници и да променя настройките на браузъра ви, за да получи пълен достъп до него и да го използва за собствени цели. Изглежда, че тази адуерна програма може да засегне всички основни браузъри, включително IE, Firefox, Chrome, Safari, а най-вероятно и други. Ако бъдат заразени, тези браузъри започват да показват реклами от DNSMystic на случаен принцип.

DNSMystic adware

Раздразнението не е единствения проблем, причиняван от “Рекламите на DNSMystic”. По-важното е, че тези реклами не са надеждни и следователно не е безопасно да ги отваряме. Всяка от тях съдържа линк, който води към уеб страници на трети лица и не всички са безопасни да бъдат посещавани. Също така, съдържанието показвано от тези реклами може да не е истинско. Не се учудвайте, ако кликването върху интересна реклама ви отведе към напълно съмнителен уеб сайт за залагания или игри. За съжаление, точно както и останалите програми от адуерен тип, DNSMystic може да събира информация за сърфирането ви в интернет и навиците ви, да я анализира и да я използва за да ви залива с целеви реклами на трети лица. Трябва да посочим, че целта на тези рекламни програми е да убедят потребителите да посетят тези външни уеб страници и да генерират приход от плащане за клик (pay-per-click). Както вече споменахме, тези уеб страници може да не са безопасни, например може да рекламират съмнителен софтуер, като адуер или браузър-похитители. В най-лошия случай, може да попаднете на уеб страница, която да твърди невярно, че дадена програма на компютъра ви не е актуализирана и трябва да инсталирате обновления. Не забравяйте – тези актуализации могат да бъдат групирани с шпионски или зловреден софтуер, а вие със сигурност не желаете такъв на компютъра си. Ако имате съмнения, че системата ви е заразена с тази заплаха, по-добре е веднага да премахнете DNSMystic. Най-ефикасният метод за премахване на DNSMystic изисква да използвате антишпионска или антималуер програма, а ако нямате такава, предлагаме ви да инсталирате ReimageIntego.

Как този адуер е успял да се промъкне през Firewall-а и да зарази компютъра ми?

Най-шокиращият факт за програмите от адуерен тип е, че по-голяма част от тях се смятат за легитимни програми. Адуерът DNSMystic е една от тях. И все пак, техниките, които използва за проникване в целевите системи не са толкова открити, поне по наше мнение. Софтуерът се разпространява с помощта на други безплатни програми, които циркулират в интернет и може лесно да бъде инсталиран заедно с тях. Ето защо, трябва да зададете подходящи инсталационни настройки, когато инсталирате програми изтеглени от интернет. Противно на популярното вярване настройките “По подразбиране” и “Стандартни” не са най-добрият вариант. Те обикновено крият изявления за допълнителен софтуер на трети лица, добавен към основната програма. Вашата задача е да промените настройките на “Потребителски” или “Разширени” и да махнете отметките, с които се съгласявате да инсталирате тези допълнителни програми.

Как мога да оправя компютъра си след похищението на DNSMystic?

За да се справите с щетите, нанесени от адуера DNSMystic, трябва да деинсталирате този рекламен софтуер от системата си. Най-добрият начин да премахнете вируса DNSMystic е да сканирате цялата система с програма за зловреден софтуер, за да откриете всички файлове, които принадлежат към него. В случай че искате да изпробвате способностите си и да премахнете сами DNSMystic без да използвате анти-малуер софтуер, може да разчитате на инструкциите, подготвени от нашите специалисти:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на DNSMystic вируси

Премахване на DNSMystic от Windows системи

За да премахнете вируса DNSMystic, трябва да изпълните серия от много важни задачи. Трябва да правите всичко внимателно, ако не искате да допуснете грешки, които да доведат до проблеми със стабилността на системата. Първо, отидете в Контролния панел и използвайки по-долу дадените инструкции, открийте и деинсталирайте DNSMystic или DNSUnlocker от системата. След това ви съветваме да проверите дали тези папки са все още в системата:

 • C:\Windows\System32\Tasks\dnsmystic;
 • C:\Program Files (x86)\DNSMYSTIC.

Ако са там, добре е да ги изтриете. Най-накрая почистете браузърите си от съмнителни добавки и разширения, ако не искате да срещнете DNSMystic отново. И все пак, не забравяйте, че DNSMystic обикновено се придвижва в пакети с друг шпионски софтуер, затова сканирането на системата с антишпионски инструмент е препоръчително, въпреки че не е задължително. Пълното системно сканиране може да открие скрити остатъци от шпионски софтуер в системата ви. 

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте DNSMystic и свързани програми
  Тук потърсете DNSMystic или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахнете вируса DNSMystic от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, DNSMystic трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на DNSMystic от Mozilla Firefox (FF)

Mozilla Firefox е една от основните цели на адуера DNSMystic. Трябва да изтриете колкото се може по-скоро съмнителните разширения от там. Може да попаднете на добавки като Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic, или Iminent. Най-добре е да ги премахнете веднага от браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете DNSMystic и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на DNSMystic. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на DNSMystic от Google Chrome

Вашата задача е да разгледате всички разширения инсталирани в Chrome и да ги премахнете едно по едно. Съветваме ви да потърсите разширения като Iminent Toolbar, Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic и подобни на тях записи. Те всички могат да бъдат отнесени към този софтуер.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете DNSMystic и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на DNSMystic. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на DNSMystic от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за DNSMystic или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на DNSMystic. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от DNSMystic и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици