Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахни Funnypage123.com вирус (Упътване за премахване) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Вирусът Funnypage123.com се промъква в компютрите и променя настройките на браузърите

Вирусът Funnypage123.com принадлежи към категорията на браузър-похитителите, има за цел уеб браузърите и модифицира настройките им. Целта на тази компютърна инфекция е да похити началната страница на браузъра и търсачката, да промотира съмнителни програми или продукти и да предоставя съмнителни онлайн реклами. Всички тези дейности помагат на нейните създатели да генерират доход от афилиейт маркетинг или от рекламни стратегии “плащане за клик” (pay-per-click). След похищението на Funnypage123.com, ще си имате работа с влошено качество на сърфиране и повишен риск да се сблъскате с опасни кибер заплахи. Докато похитителят се намира в компютъра ви, той може да отвори “задна врата” за зловреден софтуер, да ви подведе да посетите заразени уеб страници или да инсталирате съмнителни инструменти на трети лица без да иска позволението ви. Изследване показва връзката на похитителя с други браузър-похитители като Mylucky123.com, LuckySearch123.com, LuckyStarting.com, Luckypageing123.com и др. Домейните и дизайнът на тези уеб страници си приличат. Въпреки че логото е леко различно, основната страница предлага да използвате уеб търсачка, да търсите изображения, видео и новини. Освен това, всички осигуряват резултати от Google, които може да са модифицирани. Затова, използването на тези търсачки не е препоръчително. Премахнете Funnypage123.com колкото се може по-скоро след появата на този съмнителен домейн. Тази уеб страница може да изглежда сигурна, но някои от линковете предоставени  от нея, могат да ви заведат до зловредни места .

Браузър-похитителят Funnypage123.com поразява всички браузъри, които са инсталирани на засегнатия компютър. Несъмнено, той ще атакува Google Chrome, Mozilla Firefox, и Internet Explorer и ще промени техните настройки. На първо място задава своя домейн като начална страница по подразбиране. Имайте предвид, че той няма нужда от вашето позволение за, да го направи. След това предприема действия, за да се предпази от възстановяване на браузъра като изчиства преките пътища. Вирусът Funnypage123.com е програмиран не само да изменя аргументите на някои преки пътища на Windows, но също и да засича, когато потребителите ги изчистват. След като разбере за тази дейност, той ги похищава отново. Поради тази причина, премахването на Funnypage123.com е по-трудно, отколкото може да се очаква. И все пак, има бързо и безопасно решение за премахване на браузър-похитителя. Инсталирайте надеждна антишпионска програма или програма против зловреден софтуер (например ReimageIntego, [2]) и сканирайте системата.

Изображение на Funnypage123.com

Всички браузър-похитители и съмнителни търсачки обикновено създават няколко основни проблема, които намаляват удовлетвореността от сърфиране и излагат потребителите на риск. На първо място, сърфирането в мрежата ще бъде прекъсвано от изскачащи, текстови реклами, банери или дори изявления на цяла страница. Второ, похитителят може да започне пренасочване към съмнителни и рекламни уеб страници. Трето, той може да промени резултатите от търсенето и да включи в тях спонсорирани линкове. Това са доста притеснителни тенденции на Funnypage123.com. Някои от рекламите и линковете водят до заразени, фишинг или скам уеб страници, където може да се заразите със зловреден софтуер, да изгубите парите и дори идентичността си. “Черешката на тортата” е свойството на похитителя е да събира информация за потребителите, която ги идентифицира лично. В Декларацията за поверителност е споменато, че тази информация включва име, пол, дата на раждане и държава. Освен това, се проследяват и навиците на сърфиране на потребителя чрез използването на бисквитки. Дори създателите да твърдят, че Funnypage123.com има модерна технология, която “ви дава най-доброто от това, което мрежата може да ви предложи и прави по-лесно от всякога откриването на това, което търсите”, това са само красиви обещания, които нямат нищо общо с реалността. 

Как мога да се заразя с браузър-похитител?

При компютърните потребители, които често инсталират нов софтуер и не обръщат достатъчно внимание на самия процес, има голяма вероятност да се заразят с браузър-похитител. Този вид компютърна инфекция се разпространява заедно с безплатни програми, които може да изтеглите от различни уеб страници или услуги за споделяне на файлове. Ако сте внимателни към инсталацията на софтуер, може да забележите браузър-похитителя Funnypage123.com в софтуерния пакет като избираемо приложение. За да не я изберете и да се предпазите от нахлуването на тази потенциално нежелана програма в системата, трябва да инсталирате новите програми с Разширени/Потребителски инсталационни режими. Не разчитайте на Бърз/Препоръчителен инсталационен режим, защото той позволява на всички допълнителни приложения да се инсталират. 

Как да премахнем Funnypage123.com?

За премахването на Funnypage123.com разполагате с две възможности – ръчно и автоматично премахване. Първият метод е по-сложен от втория. И все пак, ако спазвате дадените по-долу инструкции, не би трябвало да срещнете огромни трудности или проблеми. Като следвате упътването, трябва да откриете и деинсталирате браузър похитителя, програмата, която го е внедрила и други приложения, които евентуално са били инсталирани в компютъра и уеб браузърите ви. След като приключите с тези действия, ще може да зададете предпочитаната от вас начална страница и търсачка по подразбиране. Също така, бихте могли да премахнете Funnypage123.com автоматично за няколко минути. Този метод гарантира, че браузър-похитителят ще бъде премахнат заедно с всичките си компоненти. Автоматичното премахване изисква инсталиране на антишпионска програма или програма против зловреден софтуер, актуализация и сканиране на компютърната система. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Funnypage123.com вируси:

Премахване на Funnypage123.com от Windows системи

За да премахнете Funnypage123.com от операционна система Windows, трябва да следвате инструкциите и да се оглеждате за браузър-похитителя и други приложения, които може да са свързани с него. Изтрийте всички съмнителни приложения от компютъра си и от всички уеб браузъри.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Funnypage123.com и свързани програми
  Тук потърсете Funnypage123.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Funnypage123.com от преките пътища на Funnypage123.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Funnypage123.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Funnypage123.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Funnypage123.com от Internet Explorer (IE)

След похищението на Funnypage123.com в Internet Explorer може да откриете съмнителни добавки. Премахнете ги по начина, показан по-долу.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Funnypage123.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Funnypage123.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Funnypage123.com от Microsoft Edge

Това подробно ръководство ще ви помогне да възстановите Microsoft Edge след похищението.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Funnypage123.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Funnypage123.com от Mozilla Firefox (FF)

На първо място, деинсталирайте всички съмнителни разширения или плъгини от Mozilla Firefox. След това рестартирайте браузъра по показания по-долу начин.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Funnypage123.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Funnypage123.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Funnypage123.com от Google Chrome

В списъка с Разширения потърсете непознати и съмнителни записи и ги премахнете. След като свършите това, рестартирайте Google Chrome и задайте предпочитаната от вас начална страница.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Funnypage123.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Funnypage123.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Funnypage123.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Funnypage123.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Funnypage123.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Funnypage123.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-funnypage123-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Funnypage123.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *