Премахни Gogletab.com вирус (Подобрени инструкции) - Jan 2021 актуализация

Упътване за премахване на Gogletab.com вируси

Какво е Вирусът Gogletab.com?

Защо трябва да стоите настрана от Gogletab.com?

Вирусът Gogletab.com е измамна имитация на легитимна търсачка. Обикновено тези фалшиви уеб страници са много добри копия на истинските. В действителност, те толкова си приличат, че е трудно да бъдат различени. Въпреки това антивирусните инструменти нямат проблеми с откриването им и лесно могат да ги премахнат, когато им е поставена такава задача. Препоръчваме това да става с надежден антивирусен инструмент, например ReimageIntego.

Първоначално похищението на Gogletab.com остава незабелязано. Проблемите започват да се появяват на по-късен етап, когато програмата се установи в системата. Ако използвате Google за търсачка по подразбиране и начална страница, може да забележите, че адресът на домейна внезапно се е променил от google.com на gogletab.com/en. Тази промяна не се забелязва лесно, защото останалата част от страницата изглежда напълно еднакво с добре познатата ни търсачка. Когато въведете дума в полето за търсене, вие автоматично се пренасочвате към потребителско Google търсене. Тази услуга не показва обичайната информация, каквото бихте очаквали от обикновена търсачка. Вместо това, похитителят показва спонсорирани резултати и реклами на по-предни позиции в търсенето и дори премахва напълно останалите връзки. Добре си помислете дали търсачката Gogletab е подходящата за използване. Ако отговорът ви е отрицателен, то не се бавете, а незабавно премахнете Gogletab.com и се върнете към старата си търсачка.

An illustration of Gogletab.com hijacker virus

Вирусът не подбира жертвите си, целият заразен процес е напълно случаен. Зловредният Gogletab.com може да засегне всеки един от популярните браузъри, които са инсталирани на компютъра ви, включително Edge, Google Chrome или Mozilla Firefox. И няма лесно да се отървете от този вирус. Той може да инсталира допълнителен софтуер или да бърника в регистрите, само и само да остане в компютъра. Появата на непознати нови ленти с инструменти, браузър разширения или други добавки е ясен знак, че трябва да прверите компютъра си за зловреден софтуер. Друго, което може да предизвика инфекцията е проблем с пренасочването. Вече споменахме, че резултатите от търсенето ви може да се окажат пълни със спонсорирани линкове, които водят до спонсорирани уеб страници. Но доста често, Gogletab.com пренасочва към тези сайтове на случаен принцип или след като потребителят кликне върху някой не съвсем сигурен линк. Всичко би било наред, ако тези сайтове са надеждни и предоставят легитимна информация. За съжаление, безопасните реклами не са нещото, с което са известни браузър-похитителите. Затова, препоръчваме да премахнете Gogletab.com без да отлагате, ако някога откриете тази съмнителна търсачка на компютъра си.

Какви стратегии използват браузър похитителите да проникват в компютрите?

Gogletab.com обикновено превзема компютърните браузъри без да иска позволение. Това е основната причина, поради която тази търсачка се счита за вирус. Ако се чудите как успява да се промъкне незабелязано в компютрите, помислете си за това как изтегляте и инсталирате програми на компютъра си. Винаги ли изтегляте приложенията си от безопасни уеб страници? Проверявате ли изтеглените програми за допълнителни компоненти, добавени към софтуерния пакет? Ако в някой момент сте пренебрегнали тези правила, много вероятно е точно тогава компютърът ви да се заразил с Gogletab.com или някоя друга потенциално нежелана програма. в такъв случай, добре е да сканирате компютъра си за зловреден софтуер и да се уверите, че всички открити заплахи са елиминирани.

Трудно ли е премахването на Gogletab.com?

Ако не сте запознати достатъчно с това как действат вирусите и не сте си имали работа с такъв преди, премахването на Gogletab.com може да ви се стори предизвикателство. Но няма от какво да се страхувате – това е само за потребителите, които са решили да премахват вируса ръчно. Ако изберете автоматично премахване, няма да възникнат никакви сериозни проблеми. Просто изберете пълно системно сканиране и изчакайте няколко минути, за да могат всички вирусни компоненти да бъдат открити и премахнати от системата. Ако искате да премахнете Gogletab.com, използвайки собствените си способности, съветваме ви да следвате професионалните инструкции. По-долу ще намерите подробно упътване.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Gogletab.com вируси

Премахване на Gogletab.com от Windows системи

Gogletab.com е вирус, базиран предимно на Windows, затова е проектиран да използва пропуските на точно тази операционна система. За да се предпазите от инсталиране на компютъра си и намеса в операционната си система, премахнете вируса колкото се може по-скоро. Открийте кои компютърни компоненти са отговорни за поддържането на Gogletab.com на компютъра ви и ги премахнете от Мениджъра на задачите (Task Manager) и списъка с компютърни програми.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Gogletab.com и свързани програми
  Тук потърсете Gogletab.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Gogletab.com от Mac OS X система

Gogletab.com обикновено не засяга операционна система Mac OS X, но все пак и там може да се случи похищаване. Ако това стане, следвайте същите стъпки, както при премахването на Gogletab от Windows: спрете всички съмнителни процеси, които са включени на компютъра, открийте непознатите приложения, които не сте инсталирали собственоръчно и ги премахнете.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Gogletab.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете вируса Gogletab.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Gogletab.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Gogletab.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Gogletab.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Gogletab.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Gogletab.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Gogletab.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Gogletab.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Gogletab.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Gogletab.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Gogletab.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Gogletab.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици