Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахни Gotosearch.ru вирус (Упътване за премахване на вирус)

Трябва ли да позволя на Gotosearch.ru да бъде търсачката ми по подразбиране?

Вирусът Gotosearch.ru е досаден браузърен хайджакър, който позволява на потребителите да разглеждат съмнително и опасно съдържание в интернет. Браузърният хайджакър се разпространява свързан с различни безплатни програми и постъпва в компютрите на потребителите без тяхното знание. Потребителите виждат само резултата от хайджака. Променена начлна страница и търсачка. За нещастие не е възможно да направите каквито и да е промени и да обновите браузърните настройки. Вирусът е създаден да предотвратява всякакви промени от страна на потребителя. Разработчиците не се съмняват, че след няколко опита да потърсите нещо онлайн, никога няма да посетите дадената страница отново. Въпреки че твърди, че предоставя резултати от Google Custom search, надали ще намерите нещо полезно там. Хайджакъра променя резултатите от търсенето и включва спонсорирано съдържание, защото разработчиците се нуждаят от кликовете Ви и посещенията Ви в промоционални сайтове. Така работи бизнесът с измамни реклами. Разработчиците на подобни програми правят пари от pay-per-click и афилиейт маркетинг и обикновено клиентите им са съмнителни и ненадеждни. Може да попаднете на зловреден сайт или да прихванете рансъмуерен вирус благодарение на Gotosearch.ru. Затова ако този сайт се появява на екрана Ви, сканирайте компютъра си с надеждна анти-малуерна програма (като например ReimageIntego) и изтрийте тази инфекция от компютъра си. Няма нужда да се бавите, защото хайджакъра може да инсталира различни приставки и плъгини в браузъра, което може да запълни екрана Ви с реклами или да започне да следи активността Ви онлайн. Премахнете Gotosearch.ru незабавно!

The example of Gotosearch.ru virus

Браузърният хайджакър може да изглежда кто обикновена търсачка с минималистичен дизайн. Въпреки това той не предоставя информация за разработчиците си, не предоставя полица за поверителност или други документи и се е появил на комптъра Ви от нищото. Ако браузърът Ви е бил хайджакнат, трябва да знаете, че вирусът Gotosearch.ru не е опасен сам по себе си. Браузърните хайджакъри не могат да повредят компютъра Ви или да откраднат лични файлове. Въпреки това могат да инфектират компютъра индиректно. Например може да кликнете на конкретен линк или реклама и да се озовете на зловредна страница, която е била създадена с цел разпространение на малуер и вируси. Поради пренасочвания от Gotosearch.ru може да попаднете на потенциално опасни сайтове. Имайте предвид, че разработчиците не са отговорни за съдържание от трети страни, неговата безопасност и надеждност. Честно казано е трудно да кажем дали поемат отговорност за нещо, тъй като не предоставят никаква информация за себе си. Имайки предвид тези файти трябва да започнете премахване на Gotosearch.ru незабавно.

Как да избегнете браузърния хайджакър Gotosearch.ru?

Хайджакът Gotosearch.ru може да се появи при инсталирането на софтуер невнимателно. Създателите на тази потенциално нежелана програма са наясно с лошите навици на потребителите при инсталиране на програми, използвайки препоръчителните настройки на инсталация. Бърза, Подробна, Стандартна и други опции крият различни допълнителни приложения и не информарат за тяхното инсталиране. Ако искате да избегнете браузърните хайджакъри, адуер и други потенциално нежелани програми, не трябва да разчитате на тези настройки, а да използвате Подробни или Ръчни. Това предоставя списък с допълнителни програми и позволява да откажете тяхното инсталиране. Освен това по време на инсталацията може да забележите поле, с което се съгласявате да направите Gotosearch.ru началната си страница, както и търсачката си по подразбиране. Уверете се, че сте отмаркирали това поле. Освен това ако искате да защитите компютъра си от различни компютърни инфекции, инсталирайте си силна антивирусна и следете всеки свой клик онлайн.

Премахване на браузърния хайджакър

Имате две опции за премахването на Gotosearch.ru, затова трябва да направите избор на основата на това колко цените времето си и колко сте опитни. Елиминацията на браузърния хайджакър може да се извърши ръчно или автоматично. Можете да си представите, че ръчното премахване изисква повече време и усилия, затова преди да приемете подобно предизвикателство прегледайте подробно упътването за премахване на Gotosearch.ru, предоставено долу. Ако искате да си спестите време за по-приятни неща, използвайте автоматична елиминация. Имайте предвид, че и двата метода са безопасни и ефективни!

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Gotosearch.ru вируси:

Премахване на Gotosearch.ru от Windows системи

Ако компютърът Ви е бил инфектиран с вируса Gotosearch.ru, трябва да го намерите и премахнете от системата, както и всичките му компоненти. Следвайте инструкциите внимателно и не забравяйте да проверите всичките си браузъри инсталирани на компютъра.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Gotosearch.ru и свързани програми
  Тук потърсете Gotosearch.ru или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Gotosearch.ru от преките пътища на Gotosearch.ru
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Gotosearch.ru от Mac OS X система

Заразяването на Mac с браузърни хайджакъри не е често срещано, въпреки това ако се е случило на Вас следвайте инструкциите внимателно и елиминирайте вируса. След това премахнете екстензиите и плъгините от уеб браузърите си.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Gotosearch.ru или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Gotosearch.ru от Internet Explorer (IE)

TЗа да премахнете Gotosearch.ru от системата си, трябва да проверите списъка с приставки и да премахнете всички съмнителни екстензии, които са били инсталирани в Internet Explorer.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Gotosearch.ru и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Gotosearch.ru. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Gotosearch.ru от Microsoft Edge

За да премахнете вируса изцяло, трябва да елиминирате всички съмнителни компоненти от Microsoft Edge.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Gotosearch.ru трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Gotosearch.ru от Mozilla Firefox (FF)

Браузърният хайджакър може да е инсталирал различни плъгини и екстензии в Mozilla Firefox. Сега трябва да проверите списъл с екстензии и да премахнете всички съмнителни приставки

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Gotosearch.ru и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Gotosearch.ru. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Gotosearch.ru от Google Chrome

Вирусът Gotosearch.ru може да е афектирал Google Chrome и да е инсталирал различни приставки и екстензии. Следвайте инструкциите долу и премахнете съмнителните приставки.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Gotosearch.ru и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Gotosearch.ru. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Gotosearch.ru от Safari

За да премахнете браузърния хайджакър трябва да проверите списъка с наскоро инсталирани екстензии. Деинсталирайте съмнителни приставки от Safari.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Gotosearch.ru или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Gotosearch.ru, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Gotosearch.ru. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-gotosearch-ru-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Gotosearch.ru virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *