Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Mysearch вирус (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Mysearch е несигурна търсачка, която може да промени настройките на браузъра ви

Екранна снимка на браузър-похитителя Mysearch

Mysearch на APN, LLC е подвеждащ домейн за търсене, който е класифициран като браузър-похитител и потенциално нежелана програма (PUP) още през 2014 година. Въпреки че се рекламира като мощна търсачка, поддържана от Google, тя едва ли може да осигури на потребителите адекватни резултати от търсенето. Нейната задача е да привлече потребителски трафик към уеб страниците на партньорите и и да генерира приход от плащане за клик.

Точно затова се разпространява с помощта на бандлинг и се внедрява в Chrome, Firefox или друг уеб браузър без вашето позволение. Затова, ако откриете за начална страница http://www.mysearch.com/ и търсачка Mysearch, зададени по подразбиране без да сте разрешили това, сканирайте системата си с програма против зловреден софтуер колкото е възможно по-скоро. 

Име Mysearch
Класификация Браузър-похитител, потенциално нежелана програма (PUP)
Симптоми Промяна на начална страница, търсачка и URL адрес на нов раздел без позволение, повишаване на броя на изскачащите реклами, непрекъснати пренасочвания към непознати уеб страници
Разпространение Софтуерен бандлинг, фалшиви актуализации
Ниво на опасност Ниско. Не нанася преки щети на системата. Може да изложи потребителите на потенциално опасни уеб страници
Изтеглете ReimageIntego и сканирайте системата, за да се отървете от Mysearch

Вирусът mysearch не е най-опасната заплаха, циркулираща в Интернет. Въпреки че заема място сред кибер инфекциите с ниско ниво на опасност, не подценявайте способностите и. Най-често уеб страницата изкача неочаквано в браузъра на потребителя и така “похищава” началната страница, търсачката и URL адреса на новия раздел без разрешение. След успешното задаване на домейна Mysearch.com, може да забележите забавяния на уеб браузъра, замръзване и подобни нежелани явления. 

Една от основните причини, поради които препоръчваме на потребителите да премахнат MySearch от компютрите си, е рискът от пренасочване към опасни уеб страници, включително, но не само:

 • фишинг уеб страници;
 • фалшиви онлайн анкети; 
 • скам за техническа поддръжка;
 • хазартни сайтове и сайтове за игри;
 • уеб страници с порнографско съдържание;
 • уеб страници за изтегляне на фалшив софтуер и др.

Освен това, пренасочването на уеб браузъра към неуместни URL адреси не е единствения начин, който вирусът Mysearch използва. Изследователите от Virusi.hr твърдят, че тази съмнителна търсачка може да шпионира браузъра ви в Интернет и да събира не само данни за търсенията ви, но също и лична информация (имейл адрес, местоположение на компютъра и дори името ви). Въпреки че компанията заявява, че събраната информация не се споделя с трети лица, никога не може да сте сигурни дали това е така.  

Въпреки че не е възможно да се контролират всички уеб страници, които достигат до потребителите чрез търсачките, уважаващите себе си сайтове като Google или Bing правят всичко възможно да предпазят посетителите от неуместно съдържание. Не можем, обаче, да кажем същото за зловредния софтуер Mysearch. Както си личи и от общите условия: 

Основна част от Услугите на сайта включва линкове към други страници или ресурси от глобалната мрежа. Тъй като APN не може да контролира подобни страници, вие се съгласявате, че APN не носи отговорност за достъпността на тези външни сайтове или ресурси и не одобрява, не носи отговорност, нито има задължение към каквото и да е съдържание, реклама, продукти или други материали от подобни сайтове или ресурси. 

С тези твърдения, създателите на потенциално-нежеланата програма отхвърлят всякаква отговорност за съдържанието, което свързаните с нея лица се опитват да промотират, дори да е обидно или опасно. Затова, имайте предвид, че използвате този домейн на свой собствен риск и няма кого да обвините, ако започнат пренасочвания към фишинг уеб страници или бъдете подведени да изтеглите зловреден софтуер. Затова силно ви препоръчваме да изтеглите ReimageIntego и да направите пълно системно сканиране, за да премахнете Mysearch. 

Mysearch е вирус, който показва линкове към съмнителни домейниMysearch е потенциално нежелана програма, която задава Mysearch.com като търсачка и се опитва да поеме контрола върху сърфирането в Интернет на потребителите.

И най-накрая, да не забравим да споменем, наскоро е забелязана и версия на Mysearch за Android. Потребители съобщават, че са пренасочени към mysearch.com чрез hxxp://m.web-search.click при посещение на случайни уеб страници чрез Chrome. Потребителите на Android също могат да премахнат Mysearch, като сканират системата на устройството си с мобилната версия на Reimage. 

Техники за разпространение на потенциално нежеланата програма

Тази програмата обикновено се разпространява с помощта на съмнителен дистрибуционен метод, познат като бандлинг (“bundling”) .Този метод е много популярен сред създателите на адуер, браузър-похитители и подобни потенциално нежелани програми(PUPs).

В повечето случаи, нежеланата програма се добавя към други безплатни програми, като даунлоуд мениджъри, програми за създаване на PDF документи, софтуер за видео стрийминг и др. под формата на избираеми компоненти за изтегляне. Обаче има уловка. Тези приложения се инсталират по подразбиране, ако потребителят избере Бързи или Основни инсталационни настройки.   

За да предпазите системата си от нашествие на потенциално нежелана програма, започнете да проверявате какви програми изтегляте на компютъра си. Преди да изтеглите нов инструмент, прочетете мнения на други потребители, Лицензионното споразумение за крайния потребител и други документи. Ако не откриете нищо подозрително, изберете Потребителски или Разширени настройки и наблюдавайте целия инсталационен процес внимателно, за да откриете и евентуално премахнете добавки за браузър, ленти с инструменти или други нежелани приложения.  

Ръководство за премахване на вируса Mysearch 

Премахването на Mysearch.com не е труден процес. Потенциално нежеланата програма сама по себе си може да бъде деинсталирана от системата като всяко друго приложение. Обаче може да има множество поддържащи компоненти, като актуализатори или помощници.   

За да премахнете вируса Mysearch заедно с всички свързани компоненти, най-добре е да използвате професионален инструмент за сигурност. Изтеглете го и направете сканиране или актуализирайте този на компютъра ви, ако вече разполагате с такъв.  

След като премахнете Mysearch, трябва да нулирате настройките на браузъра си. Съветваме ви да промените настройките на всички браузъри, не само на този по подразбиране. По-долу ще намерите подробни инструкции как да премахнете браузър-похитителя и да възстановите настройките на уеб браузъра си.   

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Mysearch
Екранна снимка на Вирусът MysearchЕкранна снимка на Вирусът MysearchЕкранна снимка на Вирусът MysearchЕкранна снимка на Вирусът Mysearch
Екранна снимка на Вирусът Mysearch

Упътване за ръчно премахване на Mysearch вируси:

Премахване на Mysearch от Windows системи

Следните стъпки обясняват как да премахнете търсачката Mysearch и началната страница Mysearch.com от операционна система Windows:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Mysearch и свързани програми
  Тук потърсете Mysearch или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Mysearch от преките пътища на Mysearch
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Mysearch от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Mysearch или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Mysearch от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Mysearch и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Mysearch. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Mysearch от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Mysearch трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Mysearch от Mozilla Firefox (FF)

Ако зловредният софтуер е засегнал Mozilla Firefox, ето какво трябва да направите, за да възстановите настройките:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Mysearch и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Mysearch. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Mysearch от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Mysearch и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Mysearch. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Mysearch от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Mysearch или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Mysearch, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Mysearch. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-mysearch-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Mysearch virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *