Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни NavSmart.info вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Мога ли да ползвам NavSmart.info като начална страница?

NavSmart.info virus

Вирусът NavSmart.info може да изглежда като страхотен инструмент за търсене из мрежата. Всъщност обаче трябва да стоите възможно най-далече от тази търсачка. Според експерти по сигурността програмата трябва да бъде третирана като браузърен хайджакър, защото може да Ви показва променени резултати от търсенията и да Ви пренасочва към спонсорирани сайтове.

Подобна дейност се използва с цел печалба на пари, събирани вследствие на повишен трафик на посетителите. Ако началната Ви страница или търсачката Ви по подразбиране наскоро е била подменена със съмнителен сайт, това е ясна индикация, че компютърът Ви е бил хайджакнат от NavSmart.information.

В подобен случай трябва да се погрижите за компютъра си без да губите време. Най-лесният начин да го направите е като го сканирате с надежден анти-спайуер.

Можете да инсталирате този браузърен хайджакър на компютъра си без дори да осъзнаете, че е бил промотиран като допълнителен компонент на мениджъри за свалянията, PDF криейтъри, софтуер за видео стрийм и подобен фриуер.

Веднъж попаднал в системата, NavSmart.information променя началната страница, търсачката по подразбиране, и страницата при отваряне на нов раздел. Като резултат жертвата не може да избегне този хайджакър, защото той се появява всеки път, когато отворите браузъра си или просто нов раздел. Тази страница е пълна с шорткъти, водещи към какви ли не места в Интернет.

Докато някои сайтове определено са надеждни, други може да не са. Не е препоръчително да кликвате на тези шорткъти, тъй като може неочаквано да бъдете препратени към съвсем различни уеб страници. NavSmart.info цели пренасочването на потребители към конкретни сайтове с цел докарване на уеб трафик към тези сайтове, но имайте предвид, че тези препращания могат да са към рисковани сайтове също. Същото може да се случи, когато ползвате търсачката, предоставена в горната част на страницата.

NavSmart.info virusВирусът NavSmart.info

Нашето мнение е, че този сайт е ненадежден и не трябва да го използвате вместо Google или други добре познати търсачки. Ако тъкмо сте го открили в браузъра си, трябва да го премахнете без съмнение. Лесно можете да го намерите и премахнете с помощта на анти-спайуер програма, като например ReimageIntego.

Как се разпространява тази програма?

Може да позволите на хайджака NavSmart.info да се появи на компютъра Ви, ако инсталирате програми без да внимавате при инсталационния процес. За нещастие някои потребители вярват, че всичко, което трябва да направят, за да инсталират дадена програма, е да цъкат „Next“.

Това е изцяло неправилно, защото инсталирайки програми като тази лесно можете да заразите компютърната си система с ненужни и дори потенциално нежелани програми. Сега искаме да Ви обясним какъв е правилният начин да инсталирате програми на компютъра си.

Когато пуснете инсталатора не бързайте. Силно препоръчително е да прегледате предоставените документи, като под това имаме предвид полицата за поверителност и правилата за ползване. Като приключите с тях помислете дали не е имало някакви съмнителни твърдения, които са Ви накарали да се осъмните в надеждността на избраната програма.

След това променете настройките при инсталация така, че да избенете попадането на NavSmart.information на компютъра си. Вместо да избирате автоматична или инсталация по подразбиране, изберете подробна или ръчна инсталация. Тогава ще видите списък с бонус приложения, добавени към вашето сваляне. Тези най-вероятно са потенциално нежелани програми. Отмаркирайте ги и продължете с инсталацията.

Как да премахнете NavSmart.info от браузъра си?

За да изтриете пренасочващия вирус от браузъра си трябва да деинсталирате всички негови компоненти от компютъра си.

За тази цел трябва да проверите няколко различни локации на компютъра, включително настройките на браузъра и списъка с наскоро инсталирани програми Можете да откриете детайлни инструкции за това по-долу.

За да завършите премахването на NavSmart.information сканирайте компютъра си с надежден анти-спайуер и проверете дали сте изтрили всички компоненти.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на NavSmart.info вируси:

Премахване на NavSmart.info от Windows системи

Когато премахване NavSmart.info от Winwows и искате да предотвратите повторната му поява в бъдеще трябва да деинсталирате всички съмнителни програми. Запомнете, че няма да се отървете от тази потенциално нежелана програма, ако просто деинсталирате програмата, която Ви е подлъгала да си инсталирате този браузърен хайджакър.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте NavSmart.info и свързани програми
  Тук потърсете NavSmart.info или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете NavSmart.info от преките пътища на NavSmart.info
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на NavSmart.info от Mac OS X система

Трябва да намерите всеки компонент, свързан с NavSmart.information. Това е единственият начин да премахнете браузърния хайджакър и да сте сигурни, че няма да се появи отново сед рестартиране на системата.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за NavSmart.info или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на NavSmart.info от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за NavSmart.info и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на NavSmart.info. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на NavSmart.info от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете NavSmart.info и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на NavSmart.info. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на NavSmart.info от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете NavSmart.info и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на NavSmart.info. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на NavSmart.info от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за NavSmart.info или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от NavSmart.info, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на NavSmart.info. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-navsmart-info-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за NavSmart.info virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *