Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Popunderclick вирус (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Откъде идват рекламите Popunderclick?

Появата на реклами от Popunderclick може да е болезнено преживяване, защото всяко едно от търсенията Ви е пълно с рекламни нотификации, които се опитват да Ви препратят към спонсорирани уебсайтове. Освен това адуерното приложение (екстеншън, приставка, лента с инструменти и т.н.), което стои зад тези реклами може да следи онлайн активността Ви, за да получи повече информация за рекламите, които Ви интересуват. За нещастие няма гаранция, че тази нелична информация, която обикновено се събира от вируса Popunderclick, няма да бъде споделена с трети страни. Обикновено се използва за изграждане на конкретни мрежи за маркетингови кампании и подобни цели, затова бъдете внимателни с програми, способни да Ви следят! Изглежда най-афектираният уеб браузър е Google Chrome, затова може да Ви се наложи да проявите търпение, за да се отървете от адуера на този браузър. За да попречи на потребителя да го елиминира, този адуер се разпространява заедно с браузърни помощни обекти и подобни компоненти. Те могат да бъдат използвани за преинсталиране на малуера и пускането му при следващата сесия на браузъра, затова ще Ви се наложи да ползвате автоматично премахване за Popunderclick.com.

Най-важното нещо, което трябва да Ви окуражи да се погрижите за програмата, е че тя е създадена с единствената цел да рекламира съдържание от трети страни чрез спонсорирани реклами и линкове, които могат да се появят внезапно в посетени сайтове и страници. Естествено създателите промотират продуктите си и търсят най-ефективната техника за това. За съжаление Popunderclick не е най-съвестрия рекламен софтуер. Програмата използва съмнителни техники за проникване в компютрите, използва агресивни стратегии за рекламиране на предопределено съдържание и освен това може да има съмнителни партньори. Затова Ви предупреждаваме да сте внимателни като използвате тази рискована програма и да прецените дали наистина искате да рискувате браузването си за няколко безполезни онлайн оферти. Не се колебайте и премахнете Popunderclick от компютъра си, ако не сте го инсталирали на първо място. Само заема място на диска Ви. Препоръчваме да го елиминирате, използвайки надеждна антивирусна, като например ReimageIntego.

An illustration of the Popunderclick ads

Чудите се как да разпознаете дали компютърът Ви е бил инфектиран с този адуер? За щастие хайджакът Popunderclick е доста очевиден. Освен подозрителните, непознати процеси, които може да забележите в мениджъра Ви с приложения, ще видите банери, изскачащи реклами, видео реклами и подобно съдържание навсякъде във посетените сайтове. Това съдържание може да е маркирано със слогани като „Реклами от“, „Спонсорирано от“, което ще Ви помогне да разпознаете инфекцията. Неочакваната поява на допълнително съдържание като нови ленти с инструменти, приставки, екстеншъниу в браузъра Ви може да е свързано с този адуер. Както вече споменахме, тази програма използва помощни обекти, за да шпионира потребителите си и споделя тази информация с разработчиците, за да направи спонсорираните си реклами по-ефективни. По този начин създателите на адуер научават повече за пазара и конкретните интереси на потребителя и могат да генерират по-привлекателни реклами на базата на това. Оставяйки тази програма инсталирана на компютъра е непрепоръчително, защото потенциалните нарушения в поверителността дебнат зад ъгъла. По-добре се погрижете за Popunderclick преди повече информация да изтече в посока на алчните създатели на програмата.

Знаете ли как да предотвратите адуерна инфекция?

Повечето адуерни инфекции се появяват, когато потребителите са зле информирани за начините на разпространение на зловредните продукти. Popunderclick, както и хиляди подобни програми, често са свързани в софтуерни пакети и тихо се инсталират на компютъра. Затова прибързването по време на инсталационния процес може да Ви струва свободата да избирате какъв софтуер искате да инсталирате на компютъра си. Освен това помнете, че Бързата или Препоръчителната инсталация не Ви дават възможността да проверите софтуерния пакет и позволяват на всички включени софтуери да се инсталират. Препоръчваме да отделите малко време да си инсталирате софтуера чрез Подробна или Ръчна инсталация, която ще Ви покаже всички стъпки на инсталация и ще Ви даде възможността да отмаркирате нежеланото съдържание.

Как да премахнете Popunderclick?

Адуерът, който се крие зад Popunderclick е потенциално нежелана програма. Въпреки това тези, които вече са били афектирани  от него ще се съгласят, че това е една досадна инфекция, която използва различни техники за предотвратяване на премахването си. Но не мислете, че не можете да я победите! Този процес изисква използването на професионален антивирусен инструмент, който трябва да бъде обновен преди сканиране. Проверете дали софтуерът Ви е обновен до последната версия и си я инсталирайте, за да можете да засечете всяка от потенциалните заплахи. За нещастие не можем да посочим адуерната програма, която стои зад тези реклами, затова използването на скенер е най-лесният начин да премахнете Popunderclick от компютъра си. След последните проучвания можем само да кажем че Delta Toolbar, Trovi, WebCake, Sweet-Page и CouponBuddy МОЖЕ да са свързани с тази програма. За да оправите проблема ръчно се уверете, че сте деинсталирали всяка от тези програми.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Popunderclick вируси:

Премахване на Popunderclick от Windows системи

За да премахнете Popunderclick от компютъра си ръчно трябва да деинсталирате всяка приставка или екстеншън, който се смята за зловреден. В този момент препоръчваме деинсталирането на CouponBuddy, Trovi-related entries, Delta Homes and Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake и подобни приставки, за които не сте сигурни.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Popunderclick и свързани програми
  Тук потърсете Popunderclick или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Popunderclick от Mac OS X система

Ако Вашият Mac OS X е инфектиран с Popunderclick.com, трябва да го намерите. Появата на тези реклами е главният знал, че трябва да деинсталирате съмнителни приложения като CouponBuddy, Trovi-related entries, Delta Homes and Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Popunderclick или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Popunderclick от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Popunderclick и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Popunderclick. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Popunderclick от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Popunderclick трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Popunderclick от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Popunderclick и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Popunderclick. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Popunderclick от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Popunderclick и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Popunderclick. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Popunderclick от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Popunderclick или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Popunderclick. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-popunderclick-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Popunderclick virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *