Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни PremierOpinion вирус (Безплатни инструкции) / Стъпки за премахване на вируса

PremierOpinion – потенциално нежелана програма, която попада в компютрите на потребителите с помощта на бандлинг

PremierOpinion virus

PremierOpinion е потенциално нежелана програма, която е разработена от VoiceFive Inc. Предполага се, че е създадена да помага на компаниите да разбират дигиталните тенденции и модели. И все пак, в замяна на това знание, авторите искат достъп до навиците на сърфиране на потребителите. Поради тази причина, специалистите причисляват тази програма към категорията на адуера и потенциално нежеланите програми. Първоначално тази потенциално нежелана програма залива потребителите си с непрестанни реклами или анкети. Използването на рекламите на PremierOpinion е малко опасно, тъй като те лесно могат да ви подведат да разкриете личната си информация.

Наименование PremierOpinion
Автор VoiceFive Inc.
Тип Потенциално нежелана програма (PUP)
Основни симптоми Различни реклами за проучвания се появяват докато използвате засегнатия уеб браузър, рекламни линкове в текста, анкети
Дейност във фонов режим Проследяване на информация. Приложението се интересува от навиците на сърфиране на потребителя, демографска информация и употреба на приложението
Засегнати операционни системи  Windows OS, Mac OS X
Премахване Добавка за деинсталиране на PremierOpinion, използвайте ReimageIntego, за да се отървете от остатъчни компоненти

Хората, които стоят зад вируса Premier Opinion опитват да мотивират своите членове с обещаващата възможност да спечелят пари и други материални изгоди. И все пак, изглежда, че тази програма е поредното приложение от адуерен тип, което едва ли ще може да ви предложи нещо полезно в замяна.  

Веднага щом попадне в системата, програмата PremierOpinion прави промени във всички Интернет браузъри (Internet Explorer, Mozilla Firefox и Google Chrome) без съгласието на потребителя. Бъдете внимателни, тъй като тази програма може да промени началната ви страница или търсачката по подразбиране и да започне да прави и други промени във всеки един от уеб браузърите ви.

След това сесиите на сърфиране на потребителите се пълнят с рекламите на  PremierOpinion , които обикновено съдържат предложения за участие в различни анкети. Всъщност кликването върху която и да е от тези реклами, може да се озовете на съмнителни уеб страници, които се използват за разпространение на съмнителен софтуер като адуер, браузър-похитители или дори опасни вируси.

Ако искате да спрете тези пренасочвания, направете пълно системно сканиране с ReimageIntego. Приложението ще ви помогне да направите двойна проверка и да видите дали системата ви е инфектирана. Може да премахнете PremierOpinion от операционни системи Mac или Windows с помощта на даденото по-долу ръководство.  

Потенциално нежеланата програма PremierOpinionPremierOpinion е вирус от адуерен тип, който разполага с различни функции за показване на непрестанни анкети и реклами в браузърите на потребителите.

Също така потребителите искат да деинсталират PremierOpinion не само заради рекламите, предложенията за попълване на анкети и други подобни изскачащи прозорци, които потенциално нежеланата програма причинява на всяка уеб страница за пазаруване, която посещават. Изглежда, че тази програма може да причини повече щети и да доведе до опасни проблеми, свързани с вашата поверителност.  

Ако внимателно прочетете Декларацията за поверителност, ще видите, че адуерът Premier Opinion може да прави следното:

След като се съгласите да участвате в тази програма, можем да ви уведомяваме за възможностите за проучвания чрез имейл, изскачащи прозорци, обикновената поща или по друг начин. Ако изберете да участвате в анкета, трябва да предоставите пълна и точна информация за себе си и вашето семейство. (Once you agree to participate in this program, we may notify you of survey opportunities through e-mail, pop-ups, toast windows, U.S. mail, and other means. If you elect to participate in a survey, we require that you provide complete and accurate information about yourself and your household).

Не забравяйте, че не трябва да предоставяте личните си данни при никакви обстоятелства. Поради по-горе споменатите причини, не ви препоръчваме нито да инсталирате това ненадеждно приложение, нито да го използвате, ако вече сте го инсталирали. Вместо това, за да избегнете бъдеще проблеми, трябва да премахнете  PremierOpinion.

PremierOpinion virus

Адуерът пристига в пакет с редовен софтуер

Ако се чудите как тази потенциално нежелана програма се е инсталирала в компютъра ви, отговорът е много прост – може без да искате да сте я инсталирали от Интернет. Потенциално нежеланите програми се придвижват чрез така наречените софтуерни пакети, което е популярна маркетингова стратегия, използвана от много автори на адуер. Този метод разчита на схващането, че докато потребителят инсталира софтуер, той ще избере Бързи или Препоръчителни инсталационни настройки и няма да може да откаже инсталацията на потенциално нежеланата програма. 

С други думи, гореспоменатите настройки пропускат много стъпки от инсталационния процес, включително тази, която съдържа предварително отметнати квадратчета, които да позволят инсталирането на адуерна програма. Затова никога не бива да избирате тези настройки, а вместо тях да използвате Потребителски или Разширени. Обърнете внимание, че потенциално нежеланата програма може да се крие зад изречения като “I agree to install PremierOpinion now/Съгласен съм да инсталирам PremierOpinion сега” или “I agree to change my default search engine, new tab URL, and homepage to PremierOpinion/ Съгласен съм да сменя търсачката си по подразбиране, URL адреса на новия раздел и началната ми на страница с PremierOpinion”

За да избегнете това, трябва да махнете отметките от тези съгласия и да инсталирате професионален софтуер за сигурност. Той ще ви помогне да проверявате файловете за зловредни програми преди да бъдат изтеглени и ще предпази компютъра ви от различни заплахи. Също така, не ви съветваме да инсталирате PDF конвертори, приложения за видео стрийминг или даунлоуд мениджъри, тъй като е много вероятно да съдържат потенциално нежелани програми в инсталатора.

PremierOpinion virus

Най-лесният начин за премахване на вируса PremierOpinion 

Според специалистите на BedyNet.ru много лесно може да премахнете PremierOpinion, ако решите да го направите автоматично. Препоръчваме този метод, тъй като потенциално нежеланите програми съдържат различни браузър-разширения и добавки, които са трудни за откриване. Ако искате успешно да се отървете от досадните анкети и реклами, първо трябва да деинсталирате всичко. 

Затова, най-добрият начин за премахване на PremierOpinion е с помощта на надежден антивирусен софтуер. И все пак, може да използвате дадените по-долу стъпки, за да оправите компютърната си система ръчно. Ще трябва да изтриете всички елементи, свързани с адуера от компютъра си и след това да нулирате настройките на браузърите си.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на PremierOpinion вируси:

Премахване на PremierOpinion от Windows системи

За да очистите операционната система Windows, следвайте даденото по-долу ръководство и премахнете всички съмнителни браузър-разширения и плъгини.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте PremierOpinion и свързани програми
  Тук потърсете PremierOpinion или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на PremierOpinion от Mac OS X система

За да деинсталират PremierOpinion от операционна система MacOS, потребителите могат да използват помощта на долното ръководство.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за PremierOpinion или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на PremierOpinion от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за PremierOpinion и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на PremierOpinion. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса PremierOpinion от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, PremierOpinion трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на PremierOpinion от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете PremierOpinion и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на PremierOpinion. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на PremierOpinion от Google Chrome

Поправете Chrome като деинсталирате елементите, които са свързани с вируса.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете PremierOpinion и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на PremierOpinion. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на PremierOpinion от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за PremierOpinion или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на PremierOpinion. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-premieropinion-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за PremierOpinion virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *