Степен на сериозност:  
  (10/100)

Вирусът PriceFountain. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

12

Какво представлява вируса PriceFountain?

PriceFountain е още едно съмнително приложение, което се категоризира като адуер (рекламен софтуер) или потенциално нежелана програма поради нежеланите дейности, които извършва. Официално, това приложение би трябвало да подобри опита ви в онлайн пазаруването като показва подходящи кодове за намаление, сравнение на цени, най-нови сделки, оферти и др. В действителност, това е точно така, както и създателите му твърдят. Противно на горното, обаче, след като веднъж е проникнал в системата PriceFountain започва да генерира оферти толкова често, колкото си иска. Те могат да се появяват под формата на изскачащи реклами, банери и други. Освен това, без значение кой браузър използвате, може да бъдете залети от тези реклами, докато използвате Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer или други.

И все пак това не е най-лошата част. Тъй като PriceFountain е безплатна програма, трябва да обърнем внимание на това как неговите създатели печелят пари. Ако трябва да бъдем честни, трети лица плащат за тези реклами, тъй като е позволено показването на техните реклами и хората биват пренасочвани към техните уеб страници. Имайте предвид, че тези съмнителни програми са на разположение на всеки, който иска да показва определен тип реклами, включително и киберпрестъпниците. Точно затова, трябва да сте много внимателни с ‘Рекламите на PriceFountain/Ads by PriceFountain’ и подобни известия. Също така, ако тази съмнителна програма попадне в компютъра ви, трябва да направите нещо за личните си данни и тяхната сигурност. Този адуер може да събира информация като IP адреси, заявки за търсене, посещавани уеб страници, реклами, които са отваряни и други подобни. Независимо от това, че тази информация не е толкова лична, никога не може да сте сигурни, че и вашата лична информация не е наблюдавана.

Как PriceFountain може да похити компютъра ми?

Интернет е пълен с безплатен и „легитимен“ софтуер. И все пак, трябва да сте много внимателни, защото има стотици легитимни програми, които може да започнат да предизвикат проблеми на компютъра ви, веднага след като ги инсталирате. Подобни адуер програми като PriceFountain, Ultra Coupon, Salus и др. са измежду тях. Ако искате да ги избегнете, трябва да знаете, че се разпространяват основно чрез използването на безплатен софтуер. Когато инсталирате такива програми на компютъра си, трябва да имате предвид, че са спонсорирани от трети лица, така че може да са пълни с различни „безплатни добавки“. Тази техника на разпространение се нарича групиране (бандлинг). Ако искате да изтеглите каквото и да е безплатна програма на компютъра си, например музикален плейър, игра, PDF конвертор, даунлоуд мениджър и др., трябва да имате предвид, че може да съдържат и допълнителни прикачени файлове. Затова трябва да сте изключително внимателни, когато инсталирате безплатни програми.

Не ви препоръчваме да избирате Бързи/Базови/Препоръчителни настройки на инсталация и да пропуснете някои детайли при инсталирането на програмата. Тези опции на инсталиране скриват известия за разширения на браузъри, добавки, плъгини и ленти с инструменти, които може да вървят в пакет с програмата, която искате да инсталирате. Избирането на Разширени или Потребителски настройки на инсталиране може да ви помогне в този случай. Тази инсталация изисква повече време, защото разкрива всички детайли, като предложения за смяна на началната страница, търсачка или други. Ако вече сте били подведени да инсталирате вируса PriceFountain или друг подобен адуер в системата си, не губете време и го премахнете веднага. Колкото по-рано се отървете от него, толкова по-малка е вероятността друг адуер или дори зловреден софтуер да попаднат в компютъра ви.

Как да премахнем вируса PriceFountain?

Може да се отървете от пренасочването и рекламите на PriceFountain ръчно или автоматично. Силно препоръчваме да сканирате компютъра си с надежден антишпионски софтуер като Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus или Malwarebytes Anti Malware. Той ще открие и премахне PriceFountain автоматично, както и ще предпази системата ви от подобни програми в бъдеще. Ако предпочитате да премахнете PriceFountain ръчно, следвайте стъпка по стъпка нашето упътване за премахване, което е дадено по-долу.

Можете да премахнете PriceFountain автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът PriceFountain, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът PriceFountain. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Медийни споменавания за Reimage

Упътване за ръчно премахване на PriceFountain вируси:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на PriceFountain от Windows системи

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте PriceFountain и свързани програми
  Тук потърсете PriceFountain или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на PriceFountain от Mac OS X система

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за PriceFountain или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на PriceFountain от Internet Explorer (IE)

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за PriceFountain и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на PriceFountain. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахнете вируса PriceFountain от Microsoft Edge

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, PriceFountain трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на PriceFountain от Mozilla Firefox (FF)

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете PriceFountain и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на PriceFountain. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на PriceFountain от Google Chrome

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете PriceFountain и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на PriceFountain. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на PriceFountain от Safari

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за PriceFountain или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на PriceFountain. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'
След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от PriceFountain и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus или Malwarebytes Anti Malware.

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-pricefountain-virus.html

Ръководства за премахване на други езици