Степен на сериозност:  
  (31/100)

Премахни Prime Updater вирус (Упътване за премахване на вирус) - Jan 2021 актуализация

Prime Updater е опасно приложение, което може да инсталира потенциално опасни програми в системата ви

Изображение на Prime Updater

Prime Updater е потенциално нежелана програма (PUP), която може да се промъкне тихомълком в системата и да инсталира други нежелани или дори зловредни приложения в компютъра ви. Този системен инструмент се представя за програма, която открива и инсталира налични софтуерни обновления. Когато потребителите стартират своите браузъри, в долния десен ъгъл, те откриват прозореца на Prime Updater.

Той показва списък с налични в момента обновления за Google Chrome, Mozilla Firefox, Skype, Adobe Flash и други популярни програми. Обаче всички те са фалшиви. Лесно е да проверите дали програмата си играе с вас. Например, ако ви предоставя обновление за Adobe Flash, посетете официалната страница и инсталирайте всички налични обновления (ако има такива).

В рамките на няколко минути Prime Updater ще ви покаже “нови” обновления за Flash. Наистина, това е номер да убеди потребителите да се съгласят да инсталират съмнителни компоненти на устройствата си, които могат да объркат системата им.

Тази програма се разпространява в софтуерни пакети. По този начин тя може да се промъкне тихомълком в системата, без да иска позволението ви. След като бъде инсталирана, тя стартира prime_updater.exe в Мениджъра на задачите (Task Manager) и започва да показва подвеждащи оферти за обновления на софтуера.

Както споменахме в началото, този системен инструмент може да инсталира други потенциално нежелани или дори зловредни програми под формата на актуализация. Затова, за да избегнете проникването на зловреден софтуер, трябва незабавно да премахнете Prime Updater. Достатъчно е да деинсталирате тази програма от Списъка с програмите в Контролния панел. Но понякога тя успява да се появи отново.

Възможно е това приложение да инсталира допълнителни компоненти, които помагат за повторното инсталиране след като бъде изтрита. Поради тази причина, съветваме ви да сканирате компютъра с ReimageIntego или друга надеждна програма за премахване на зловреден софтуер и автоматично да премахнете Prime Updater. Този метод гарантира, че всички компоненти свързани с вируса ще бъдат напълно премахнати от системата.

Илюстрация на Prime UpdaterPrime Updater показва списък с налични обновения. И все пак не трябва дори да се замисляте да ги инсталирате, тъй като са фалшиви.

Разпространението на този системен инструмент разчита на бандлинг (bundling)

Създателите на Prime Updater използват техниката бандлинг (групиране) за разпространение на тяхното приложение. Този софтуерен и маркетингов метод позволява приложението да бъде добавено като допълнителен компонент в софтуерен пакет. Тази потенциално нежелана програма може да бъде добавена към който и да е безплатен софтуер.

Така, потребителите, които не са внимателни при инсталирането на нови програми, може да станат жертва на Prime Updater и несъзнателно да разрешат инсталирането и на други съмнителни програми. Когато инсталирате нови програми, трябва да избирате Разширени/Потребителски настройки, защото те разкриват списъка с “избираеми изтегляния”.

Докато Бързи/Препоръчителни настройки нямат тази опция и инсталират компоненти на трети лица по подразбиране. Но все пак, само избирането на Разширени настройки не е достатъчно. Също така трябва внимателно да следите всяка стъпка и да махнете отметките на всички предварително избрани записи.

Освен това, добре е да прочетете и Общите условия, Лицензионното споразумение за крайния потребител и Декларацията за поверителност на изтеглената програма. Това ще ви помогне да сте сигурни, че няма да се съгласите да инсталирате Prime Updater или други зловредни приложения.

Премахване на вируса Prime Updater

Премахването на Prime Updater може да стане или ръчно, или автоматично. Първо ви съветваме да се опитате да се отървете от програмата ръчно. Ако продължи да се появява, преминете към автоматично премахване. За тази цел, отидете в Добавяне/премахване на програми (Add or Remove Programs) (или Деинсталиране на програма / Uninstall Programs) в Контролния панел (Control Panel).

Претърсете списъка с инсталирани програми. След като откриете Prime Updater, кликнете два пъти върху записа и следвайте стъпките в помощника за деинсталиране. Също така ви препоръчваме да потърсете и други съмнителни приложения, които може да са се промъкнали в компютъра ви. Няма нужда да казваме, че трябва да деинсталирате и тях.

След това проверете всичките си браузъри и премахнете всички съмнителни разширения. Също така, ви съветваме да нулирате настройките на браузъра, за да се отървете от всички записи свързани с вируса. И все пак, ако този съмнителен инструмент продължи да се появява, трябва да използвате допълнителна помощ. В този случай, трябва да премахнете Prime Updater с помощта на програма против зловреден софтуер.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Prime Updater
Екранна снимка на Вирусът Prime UpdaterЕкранна снимка на Вирусът Prime Updater
Екранна снимка на Вирусът Prime Updater

Упътване за ръчно премахване на Prime Updater вируси:

Премахване на Prime Updater от Windows системи

Следвайте инструкциите дадени по-долу, за да деинсталирате Prime Updater и други съмнителни програми от устройството.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Prime Updater и свързани програми
  Тук потърсете Prime Updater или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Prime Updater от преките пътища на Prime Updater
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Prime Updater от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Prime Updater или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Prime Updater от Internet Explorer (IE)

Уверете се, че на компютъра ви не са инсталирани никакви съмнителни добавки.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Prime Updater и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Prime Updater. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Prime Updater от Microsoft Edge

Следвайте по-долу дадените стъпки, за да оправите и възстановите Microsoft Edge след похищение на Prime Updater.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Prime Updater трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Prime Updater от Mozilla Firefox (FF)

Така нареченият вирус Prime Updater може да е инсталирал различни браузър разширения. Изтрийте всички съмнителни записи от Mozilla Firefox като следвате долните инструкции.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Prime Updater и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Prime Updater. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Prime Updater от Google Chrome

От списъка с разширения, деинсталирайте всички непознати приложения и нулирайте настройките на Google Chrome. Това ще помогне за пълното премахване на Prime Updater.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Prime Updater и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Prime Updater. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Prime Updater от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Prime Updater или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Prime Updater, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Prime Updater. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-prime-updater-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Prime Updater virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *