Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахни Search Anonymo вирус (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Може ли Search Anonymo да защити поверителността ми, докато сърфирам в нета?

Search Anonymo virus

Вирусът Search Anonymo е проблематичен софтуер, който попада в групата на хайджакърите. Разработен е да хайджаква Chrome и Firefox, но може да афектира и други браузъри в бъдеще. Това приложение опитва да накара жертвите си да сменят търсачката си по подразбиране на Searchannonymo.com и твърди, че инструментът защитава поверителността на потребителя онлайн.

Тази потенциално нежелана програма обещава да не следи потребителя и да подобрява сърфирането, като предоставя най-точните резултати от търсенето. Въпреки това смятаме, че това твърдение е измамно (най-малко). Веднъж инсталиран, пренасочващият вирус Searchanonymo.com хайджаква Omnibox-а на браузъра предоставя свои собствени резултати от търсенето, когато се опитате да търсите в нета директно от адресното поле на браузъра.

Помнете, че тези резултати са платени от компании, които искат дадени линкове да се появят в резултатите на SearchAnonymo.com. Тези модифицирани резултати от търсенето могат да съдържат линкове, които сочат към безопасни сахтове, но можете да попаднете и на резултати, пълни с опасни линкове.

Затова силно препоръчваме да разчитате на собствената си преценка и да не сърфирате из съмнителни сайтове. Изглежда тази търсачка опитва да прави пари чрез pay-per-click, но не се интересува от надеждността на линковете, които промотира чрез търсачката. Това е една от причините да не препоръчваме използването на тази търсачка и предлагаме да премахнете SearchAnonymo.com.

Вирусът Search AnonymoХайджакърът Search Anonymo може да бъде инсталиран от официалния си сайт, но можете да го инсталирате и заедно с други безплатни програми. Веднъж инсталиран, той може да промени настройките на търсачката Ви по подразбиране в Chrome и Firefox.

На всичкото отгоре всички тези твърдения за по-безопасно търсене изглеждат като абсолютна безмислица. Въпреки че тази потенциално нежелана програма обещава да не следи активността на потребителите онлайн и дори да не поглежда търсенията и историята Ви, се опасяваме, че това не е вярно и трябва да спрете да използвате търсачката SearchAnonymo.com незабавно.

Според полицата за поверителност на програмата, веднага щом потребителят инсталира продукта, програмата започва да записва информация като IP-адрес, дата и време на достъп, име и URL на търсени файлове, геомаркетингови данни и други. Освен това тази съмнителна програма казва, че използва Microsoft или Yahoo търсачки, за да достави резултати от търсенето и че тези компании могат да събират ключови думи, IP-адреси, време и дата на търсенията и други.

Освен това тази съмнителна безплатна програма признава за използването на събраната информация, за да я предава на лица от трета страна. Затова е ясно, че съмнителната търсачка всъщност следи потребителите и твърденията за безопасно и поверително сърфиране са напразни. Затова освободете свободно място на компютъра си, като премахнете SearchAnonymo.com, използвайки ReimageIntego.

Как съм се инфектирал с вируса?

На първо място трябва да запомните, че въпреки че е досаден, този браузърен паразит е легитимна програма. Затова не използва нелегални трикове, за да се инсталира на компютъра на жертвата и дори си има официален уебсайт, който потребителите могат да посетят и да свалят описаната програма. Въпреки това някои потребители успяват да инсталират програмата без да разберат и това не е изненада.

През повечето време потребителите инсталират програмата без да знаят наред с фриуер или шеруер и това става най-вече поради невнимателност от страна на потребителя по време на инсталационния процес, който обикновено предоставя няколко инсталационни опции, от които потребителите могат да избират. Потребителите предполагат, че автоматичните опции (или по подразбиране/основни/стандартни) са най-надеждните.

Всъщност тези опции за инсталация съдържат споразумения за инсталацията на други програми наред с главния софтуер и тези програми обикновено са адуери, браузърни хайджакъри и други съмнителни приложения, които никой не иска да инсталира. Ненужно е да казваме, че трябва да използвате Ръчни ли Подробни настройки на инсталация и да отмаркирате всички предложени елементи един след други. Продължете с инсталацията си чак след като се уверите, че всички свързани елементи са отмаркирани.

Как да премахна Search Anonymo от Chrome и Firefox?

Моля, използвайте инструкциите, предоставени долу, за да премахнете вируса Search Anonymo от афектираните браузъри. Не трябва да игнорирате проблема. Смяната на афектирания браузър с друг няма да Ви позволи да избягате от този хайджакър, защото може да афектира няколко уеб браузъра наведнъж. Затова препоръчваме да помислите за премахването на Search Anonymo. Ако не Ви харесва идеята да премахнете хайджакъра ръчно, можете да направите бързо системно сканиране с анти-спайуер или анти-малуер и да му позволите да елиминира хайджакъра автоматично.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search Anonymo вируси:

Премахване на Search Anonymo от Windows системи

Проверете папката Programs and Features и деинсталирайте всички съмнителни програми, които можете да намерите там. Силно препоръчваме изтриването на Search Anonymo (ако го откривате в списъка с инсталирани програми разбира се). Ако не можете, продължете към следващата стъпка на упътването за премахване на Search Anonymo и поправете всеки от афектираните браузъри индивидуално.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search Anonymo и свързани програми
  Тук потърсете Search Anonymo или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Search Anonymo от преките пътища на Search Anonymo
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Search Anonymo от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search Anonymo или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Search Anonymo от Mozilla Firefox (FF)

Браузърът Firefox изглежда е податлив на хайджак от Search Anonymo. Ако браузърът Ви вече Ви показва резултати от търсения на SearchAnonymo.com, следвайте тези инструкции, за да изтриете екстензията Search Anonymo за добро.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search Anonymo и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search Anonymo. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Search Anonymo от Google Chrome

В Chrome трябва да намерите и изтриете екстензията на име Search Anonymo. По-долу можете да видите упътване, което обяснява как да намерите и изтриете екстензията от Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search Anonymo и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search Anonymo. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Search Anonymo virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *