Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахни Search.chill-tab.com вирус (Упътване за премахване на вирус) - Jan 2021 актуализация

Вирусът Chill tab е браузър-похитител, който предизвиква фалшиви реклами и нежелани пренасочвания

Вирусът Search.chill-tab.com

Chill Tab се е превърнал в сериозен проблем за потребителите на Mac. Когато сте заразени, забелязвате фалшив изскачащ прозорец, който гласи “Scanning for Browser updates/Търсене на актуализации за браузъра”. В зависимост от жертвите, това съобщение се показва всеки път, когато започнете да използвате Safari, Chrome или който и да е друг уеб браузър. Вирусът Chill Tab, освен това, може да зададе hxxp://Search.chill-tab.com/ като начална страница по подразбиране и търсачка без вашето позволение.

Разширението Chill-Tab е забелязано през юли 2017. От тогава насам то се разпространява с помощта на различни компоненти, включително “MacSearch”, “hkijingy.me”, “updates.ijnewhb.com”, “cdn.macapproduct.com” и други. Трябва да ги премахнете от системата си, за да се предпазите от нежелана намеса в компютъра.

Браузър-похитителите са програми, предназначени да карат уеб браузърите на жертвите да отварят често дадена уеб страница. В този случай това е Search.chill-tab.com. Изглежда като обикновена търсачка, но показва спонсорирани резултати всеки път, когато започнете да търсите информация в мрежата. 

Рекламите, вмъкнати в резултатите от търсенето съдържат линкове към външни уеб страници, чиито Декларации на поверителност могат да се различават от тези на Chill Tab. Някои от тези уеб страници може да са изключително опасни и да ви принуждават да инсталирате плъгини за браузър, софтуерни обновления или друг съмнителен софтуер, за да получите достъп до определено съдържание. Други измамни сайтове може да искат от вас да предоставите имейл адреса си, за да могат впоследствие да ви изпращат спам писма. 

Всяко успешно пренасочване към външна уеб страница, която си сътрудничи със създателя на този съмнителен браузър-похитител генерира приходи по схемата плащане за клик )pay-per-click). За съжаление, единственият, който печели от това, е създателят на браузър-похитителя. За да премахнете вируса Chill tab от браузъра си,трябва да откриете и да изтриете съмнителното разширение.

Ако не искате сами да се борите с тази потенциално нежелана програма, може да използвате инструмент като ReimageIntego. Той ще провери прецизно цялата системата и ще премахне всичко свързано с шпионския/зловредния софтуер. Също така ще намерите и подробно ръководство за ръчно деинсталиране на похитителя под статията. 

Браузър-похитителят Search.chill-tab.comSearch.chill-tab.com е съмнителен сайт за търсене, който следи търсенията на потребителите и вмъква спонсорирани линкове в резултатите от търсенето.

Признаци за инфекцията

Когато компютъра ви е заразен с този браузър-похитител, не може да започнете сърфирането си в мрежата без да видите следното предупреждение:

Scanning for Browser updates/Търсене на актуализации за браузъра

След това, след като приключи предполагаемото търсене, вирусът показва следното съобщение:

Your browser is now up to date! Click to continue./Браузърът ви е актуализиран! Кликнете, за да продължите.

В този момент, похитителят се опитва да инсталира разширението Chill Tab, което е било блокирано от Safari, тъй като не е оригинално разширение на Apple. НЕ се подвеждайте по тези предупреждения, а ги игнорирайте, тъй като може да докарате и други вируси на компютъра си!

Как да се предпазим от инсталиране на браузър-похитители с помощта на един лесен трик

Има един единствен начин да държите браузър-похитителите и други потенциално нежелани програми далеч. Трябва да сте внимателни, когато използвате компютъра, особено, когато сърфирате в Интернет. Глобалната мрежа със сигурност има какво да предложи, а това включва и опасно съдържание. 

Бъдете нащрек, когато инсталирате програми, които сте изтеглили от Интернет. Много е важно да не инсталирате софтуер чрез предварително зададените инсталационни настройки, тъй като те са предназначени да инсталират и допълнителни компоненти в системата ви. В действителност това доста често е свързано с приход от плащане за инсталиране (pay-per-install). Лесно може да откажете инсталацията на тези “екстри” чрез Потребителски или Разширени инсталационни настройки.

Предложенията за инсталиране на браузър-похитители могат да дойдат и от изскачащи реклами. Ако забелязвате на екрана си такива ежедневно, добре е да проверите системата си за адуер. Това е друг член на групата на потенциално нежеланите програми.

Премахнете вируса Search.chill-tab.com search

Според нашите специалисти, разширението Chill Tab се разпространява само в операционни системи Mac. Ако системата ви е заразена, трябва да знаете, че процедурата по премахването може да се извърши или ръчно, или автоматично. 

Въпреки че автоматичното решение винаги е по-добрият избор, може да изтриете браузър-похитителя и без специален софтуер. Просто са необходими повече време и търпение за завършване на процедурата. Имайте предвид, че текущата версия на програмата е Chill tab 1.0.

За успешното премахване на Search.chill-tab.com, трябва да следвате инструкциите дадени под статията. Те обясняват как да изтриете всички компоненти свързани с този браузър-похитител.

Ние също така насърчаваме компютърните потребители да изтриват програмите от шпионски тип ръчно, но все пак да завършват процеса с пълно системно сканиране. За тази цел трябва да разполагате с надежден антишпионски софтуер. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search.chill-tab.com вируси:

Премахване на Search.chill-tab.com от Mac OS X система

За да премахнете вируса Chill-tab от Mac, трябва да се отървете от всички компоненти свързани с този похитител. Потърсете MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com и други подобни записи, които ви изглеждат непознати.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search.chill-tab.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Search.chill-tab.com от Windows системи

В случай че тази потенциално нежелана програма се покаже във вашата Windows операционна система, потърсете нейни компоненти в Контролния панел. Трябва да потърсите програми, които ви изглеждат съмнителни или такива, които не си спомняте да сте инсталирали, изберете ги и натиснете Uninstall/Деинсталиране. 

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search.chill-tab.com и свързани програми
  Тук потърсете Search.chill-tab.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Search.chill-tab.com от преките пътища на Search.chill-tab.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Search.chill-tab.com от Google Chrome

За да премахнете Search.chill-tab.com от Chrome, отидете на страницата chrome://extensions. Може просто да въведете този ред в адресната лента и да натиснете Enter. Тук изтрийте разширението Chill Tab NewTab.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search.chill-tab.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search.chill-tab.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Search.chill-tab.com от Safari

За да премахнете Chill Tab от Safari, трябва да нулирате настройките на браузъра. Това е най-лесният начин да се отървете от този браузър-похитител. Също така може да разгледате и списъка ви с разширения и да изтриете тези, които ви изглеждат непознати. Премахнете MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com и подобни на тях записи.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search.chill-tab.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Search.chill-tab.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search.chill-tab.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Премахване на Search.chill-tab.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Search.chill-tab.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Search.chill-tab.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Search.chill-tab.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search.chill-tab.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Search.chill-tab.com от Mozilla Firefox (FF)

Отстранете разширението Chill Tab NewTab от Firefox, за да спрете досадните пренасочвания на Search.chill-tab.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search.chill-tab.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search.chill-tab.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-search-chill-tab-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Search.chill-tab.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *