Степен на сериозност:  
  (10/100)

Вирусът Search Privacy. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

12

Защо не трябва да се доверяваме на обещанията на Search Privacy за защита на личните ни данни?

Вирусът Search Privacy е неблагонадежден софтуер, който се представя за надежден и полезен „подобрител на търсенето (search enhancer)“. Той предлага инструмент, който „пренасочва всяко случайно направено от вас търсене в несигурни търсачки към searchprivacy, така че винаги личната ви информация да бъде защитена“. Този съмнителен инструмент в момента е наличен само за потребителите на Chrome, но имаме данни, че скоро ще бъдат пуснати и версии за Firefox и IE. Въпреки че изглежда, че пренасочващият инструмент Search Privacy иска да защити личната ви информация и да подобри онлайн сърфирането, той иска единствено да го използвате като търсачка, защото това му помага да обслужва рекламните кампании на трети лица. Над редовните резултати от търсенето се нареждат спонсирани линкове, но може да попаднете на тях и измежду останалите резултати. Смятаме, че тази програма умишлено твърди, че не проследява поведението на потребителите в интернет и не съставя потребителски профили. Декларацията за поверителност, дадена на уеб страницата, обаче, разкрива истинските намерения на този инструмент. Става ясно, че основната и цел е да предоставя рекламите на трети лица на потребителите. Съгласно този документ, този инструмент събира информация на ниво съвкупност на данните (агрегат), а не на ниво потребител. По-долу ще видите списък с типовете информация, които събира този съмнителен похитител:

 • Предпочитания за търсене на потребителя;
 • Потребителски агент;
 • Кликове на реклами, кликове върху Органични/Уеб резултати, както и замяна на търсачка (Search Engine Overriden);
 • Термини за търсене;
 • IP адрес.

Смятаме, че не бихте искали да разкривате подобна инормация само, за да получите „съответните уеб и рекламни резултати“, базирани на местоположението ви и скорошните ви заявки за търсене. Тези реклами могат да ви отведат до несигурни уеб страници, което може да зарази компютърната ви система или да ви подлъжи да разкриете лична информация. Бъдете много внимателни, защото пренасочващият вирус Search Privacy е печално известен не без причина. След като бъде инсталиран, той може да добави някой от следните браузър-похитители към системата ви: Thesearchprivacy.co, Info.SearchPrivacy.co, PrivateSearchOnline.com или Search-Privacy.space. За да премахнете похитителя Search Privacy, заедно с компютърните паразити, свързани с него, използвайте надежден антишпионски или антивирусен софтуер, например Reimage. Също така, може да се опитате да извършите премахването на Search Privacy с помощта на ръководството, което е да дадено под статията.

Search Privacy virus

Кой е пуснал този похитител в системата ви?

Похищението на браузъра е неприятно явление и в случай, че сте извадили „късмет“ да се случи на вас, прочетете настоящия параграф, за да научите как да се предпазите от такива събития в бъдеще. Изключително важно е да изберете правилните настройки, когато инсталирате нов софтуер на компютъра си.  Дори да се опитате да инсталирате добре позната и известна програма, която изглежда да е чиста от малуер, избирайте Custom/Потребителски или Advanced/Разширени настройки, за да видите дали няма допълнителни програми, които вървят в пакет с нея. Почти всяка безплатна програма промотира софтуер на трети лица, за да печелят пари, затова се уверете, че сте махнали отметките от всички допълнителни програми, ако не искате да завършите с няколко инсталирани програми, вместо една. Също така, избягвайте уеб страници, които ви предлагат да добавите този браузър-похитител към браузъра си.  

Как да премахнете Search Privacy от системата?

Компютърните потребители могат лесно да премахнат вируса Search Privacy, като използват инструменти против зловредни вируси, които могат бързо да откриват и премахват файлове и програми свързани с шпионски или зловреден софтуер. Разбира се премахването на Search Privacy може да бъде направено и ръчно, но само от опитни компютърни потребители. Ако никога не сте опитвали да премахнете потенциално нежелана програма сами, по-добре следвайте инструкциите за премахване. Препоръчваме ви първо да ги прочетете добре. Не забравяйте да направите безплатно сканиране с някой от антивирусните инструменти, препоръчани от нас след като изтриете браузър-похитителя, за да проверете дали компютърната ви система е чиста от вируси.

Можете да премахнете Search Privacy автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът Search Privacy, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът Search Privacy. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Медийни споменавания за Reimage

Упътване за ръчно премахване на Search Privacy вируси:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на Search Privacy от Windows системи

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

Отворете Контролния панел (Control Panel), отидете на Добавяне/Премахване на програма (Add/Remove Programs) и премахнете всичко свързано с вируса Search Privacy. Може да се натъкнете и на програми с подобни наименования, изтрийте и тях също.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs).Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search Privacy и свързани програми
  Тук потърсете Search Privacy или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Search Privacy от преките пътища на Search Privacy
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на Search Privacy от Mac OS X система

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search Privacy или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash.Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на Search Privacy от Internet Explorer (IE)

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Search Privacy и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Search Privacy. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахнете вируса Search Privacy от Microsoft Edge

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search Privacy трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на Search Privacy от Mozilla Firefox (FF)

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search Privacy и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search Privacy. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на Search Privacy от Google Chrome

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

Премахнете разширенията PrivateSearchOnline.com, PrivacySearch.club и Search Privacy от браузъра си.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search Privacy и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search Privacy. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на Search Privacy от Safari

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search Privacy или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Search Privacy, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search Privacy. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'
След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Search Privacy и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus или Malwarebytes Anti Malware.

За автора

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-search-privacy-virus.html

Ръководства за премахване на други езици