Премахни Search.searchgstt.com вирус - Инструкции за премахване

Упътване за премахване на Search.searchgstt.com вируси

Какво е Вирусът Search.searchgstt.com?

Можем ли да се доверим на search.searchgstt.com?

Вирусът Search.searchgstt.com има функциите на търсачка. Първоначално всичко изглежда наред, но след известно време започвате да забелязвате странни явления в браузъра си. И по-конкретно – пренасочване към други домейни. Част от досадните явления ще станат и голямото количество на рекламите. Проблемът е, че тази търсачка попада в категорията на браузър-похитителите и се придвижва заедно с разширението Get Speed Tester. Присъствието на подобни инструменти за по-дълго време в компютъра ви може да застраши работата на браузъра ви и дори на самия компютър. Затова препоръчваме незабавно да премахнете search.searchgstt.com. Ако все още имате съмнения дали да задържите този браузър-похитител, запознайте се с ползите и вредите от този инструмент. Докато дочитате тази статия, може да сканирате системата си с ReimageIntego.

Ако погледнем към категорията на браузър-похитителите, тази търсачка не се различава много от сериите похитители Safer Browser. Точно като тях, search.searchgstt.com привлича посетителите с допълнителни услуги. В случая с инструментите за търсене Safer Browser всеки похитител има нещо уникално като например приложение за прогноза за времето, линк за пазаруване или линкове за преобразуване на файлове. Въпреки че е похвално, че в декларацията за поверителност на тази лента с инструменти е даден адрес на регистрация на дружеството, не ви препоръчваме да го оставяте в системата си. Основният проблем се състои в пренасочването на search.searchgstt.com. Тъй като може да бъдете пренасочени към уеб страници на трети лица просто като кликнете върху някой от линковете, има опасност, че някоя от тези уеб страници може да съдържа зловредни линкове и елементи. Ако хвърлите един поглед на декларацията за поверителност, ще откриете, че търсачката събира определена информация за навиците ви на сърфиране. Освен това може да я споделя с трети лица за маркетингови цели. Много вероятно е и да се натъкнете на спам, който съдържа особено агресивен “подарък” в себе си. Ако не желаете да получавате персонализирани предложения в пощенската си кутия, крайно време е да обмислите дали да задържите този браузър-похитител на компютъра си. Не се колебайте да се заемете с премахването на search.searchgstt.com.

Моментна снимка (скрийншот) на search.searchgstt.comНе се доверявайте на подвеждащия външен вид на search.searchgstt.com

Как тази търсачка се е появила в браузъра ми?

Ако не си спомняте да сте инсталирали тази търсачка, тогава може случайно да сте я изтеглили заедно с друг безплатен инструмент, като например приложение за гледане на медийни файлове. Препускането през настройките ви лишава от възможността да забележите допълнителните добавки. Следващият път когато инсталирате дадено приложение, избирайте “Разширени” потребителски настройки. Те ще ви разкрият допълнителни програми и вероятно ще успеете да избегнете евентуални измамни и ненужни приложения. Този навик ще ви помогне да избегнете не само похищението на search.searchgstt.com в бъдеще, но също и на други съмнителни търсачки. Освен това, добре е да усвоите навик за проверка на издателя преди да изтеглите дадена програма. Софтуер, при който не е посочен официалния издател, трябва да ви накара да се замислите.

Стъпки за премахване на Search.searchgstt.com

Браузър-похитителите обикновено не причиняват големи неудобства при премахването си. Може да премахнете вируса search.searchgstt.com като просто направите сканиране със защитното приложение на компютъра ви. Това е по-бързото решение в сравнение с ръчното премахване. И все пак, ръчното премахване може да е също толкова ефективно колкото и автоматичното, ако следвате внимателно всички стъпки. Най-накрая може да комбинирате тези два метода, за да сте сигурни, че похитителя е напълно премахнат. Следващият път, когато се каните да инсталирате ново приложение, обърнете внимание и на декларацията за поверителност.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search.searchgstt.com вируси

Премахване на Search.searchgstt.com от Windows системи

За да премахнете Search.searchgstt.com от компютъра си, трябва да откриете всички записи, които принадлежат на Polarity Technologies Ltd. Един такъв запис е Get Speed Tester, но може да намерите също и Download Converter Now и други. Добре е да се отървете от всички тях.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search.searchgstt.com и свързани програми
  Тук потърсете Search.searchgstt.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Search.searchgstt.com от Mac OS X система

Потребителите на операционна система Mac трябва също да са внимателни с този браузър-похитител, тъй като той се цели и в тях. Ако забележите search.searchgstt.com в браузъра си, проверете системата за всяко разширение, което може да е свързано с Polarity Technologies, включително Get Speed TesterDownload Converter Now и др. Тяхното премахване е необходимо, за да можете да се отървете напълно от браузър-похитителя.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search.searchgstt.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете вируса Search.searchgstt.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search.searchgstt.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Search.searchgstt.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search.searchgstt.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search.searchgstt.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Search.searchgstt.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search.searchgstt.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search.searchgstt.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Search.searchgstt.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search.searchgstt.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search.searchgstt.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Search.searchgstt.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици