Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Securesurfs.biz вирус (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Не се доверявайте на резултатите от търсенето предоставяни от Securesurfs.biz – могат да ви пренасочат към съмнителни уеб страници

Вирусът Securesurfs.biz

Браузър-похитителят Securesurfs.biz е съмнителна компютърна програма, която променя настройките на браузъра, за да направи http://Securesurfs.biz/ начална страница по подразбиране, а също и основна търсачка. Тази потенциално нежелана програма (PUP) е почти идентична с Securesurf.biz, която е забелязана през 2016.

Създателят и на двата браузър-похитителя е Imali – N.I. Media Ltd., компания, която е известна с разработването на различни браузър-похитители като Search.mystartabsearch.com или Funtabcybersearch.com. Безопасната уеб страница Surfs осигурява търсачка и осем шорткъта като Gmail, Twitter, Facebook и други. За съжаление, всички фрази за търсене, въведени в тази търсачка ще бъдат препратени към търсачката nova.rambler.ru и след това потребителят получава резултати от търсенето от Rambler.

Тази търсачка е известна като ненадеждна и сме сигурни, че много скоро ще забележите колко много реклами обслужва. Ще ви се наложи да скролвате надолу страницата, за да видите истинските резултати от търсенето, въпреки че няма как да знаете какви линкове се крият зад тях. В най-лошия случай, ще се озовете на зловреден или просто измамен уеб сайт без да сте го очаквали. 

Като цяло, не ви препоръчваме да използвате тази търсачка, тъй като тя се използва като инструмент за генериране на трафик към предварително определени уеб страници, вместо да предоставя резултати, които да са полезни на потребителя. Поради тази причина,може би ще искате да премахнете Securesurfs.biz. Подготвили сме упътване как да го направите в края на статията.

Друга причина да се отървете от този съмнителен софтуер е фактът, че събира информация за онлайн дейностите на потребителите, включително заявки за търсене, импресии и кликове, както и IP адреси. Това, което е съмнително е, че авторът на тази търсачка признава, че споделя тази информация с трети лица, но предупреждава, че след като я сподели тя става предмет на политиките на поверителност на тези трети лица. 

С други думи, информацията ви лесно може да попадне в ръцете на някой, който иска да я използва за лоши цели и няма как да му попречите да направи това.  Създателите на този съмнителен софтуер твърдят, че събират лична информация, ако потребителите я предоставят, но тя не се споделя с трети лица според декларацията за поверителност на Imali Media.

И все пак, не смятаме, че трябва да продължавате да използвате такъв съмнителен инструмент за търсене;, затова ви съветваме да премахнете Securesurfs.biz, като използвате надеждни инструменти против зловреден софтуер като ReimageIntego.

Похитителят Securesurfs.bizВирусът Securesurfs.biz замества URL адреса на началната страница по подразбиране в настройките на браузъра и принуждава потребителя да търси в мрежата чрез съмнителна търсачка, която предоставя резултати от nova.rambler.ru

Как лесно да предпазим компютъра си от потенциално нежелани програми

Лесно е да се предпазите от промъкването на потенциално нежелани програми в компютърната система и все пак, голяма част от компютърните потребители не знаят как да ги избягват. По-голямата част от потребителите, които са атакувани от браузър-похитители не обръщат внимание на инсталационните настройки на софтуера. Проучване, проведено от екипа на Vayarasa.inref en-3], показва, че точно този браузър-похитител е подвел много компютърни потребители от Индия да го инсталират.  

Истината е, че почти всяка програма предлага инсталирането на една или няколко безплатни програми, заедно с нея, за да печелят приход от плащане за инсталация. Ако не искате да инсталирате съмнителни добавки, трябва да промените настройките на инсталатора. Трябва да преминете от По подразбиране/Стандартни към Потребителски/Разширени и след това да махнете отметките от всички предлагани ви програми..

Премахнете Securesurfs.biz от браузърите си

Ако не обичате досадни пренасочвания и ако мразите да получавате купища реклами, то тогава трябва да премахнете вируса Securesurfs.biz незабавно. Това ще помогне да защитите сесиите си на сърфиране. Освен това, повече няма да бъдете шпионирани от това съмнително приложение. 

За щастие, това няма да отнеме много време, защото нашите специалисти са ви подготвили подробно упътване за премахване на Securesurfs.biz. Ако не ви се занимава ръчно да премахвате шпионския софтуер, може просто да използвате ReimageIntego или подобна програма, която да изтрие виртуалния паразит вместо вас. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Securesurfs.biz вируси:

Премахване на Securesurfs.biz от Windows системи

На първо място, ще трябва да деинсталирате някои програми от компютъра си. Това е лесно, просто трябва да отворите Контролния панел, да отидете в раздел Програми и функции и да деинсталирате съмнително изглеждащите програми. 

След това остава да оправите засегнатите преки пътища на браузъра, което е малко по-сложно нещо. И все пак, не бързайте и ще успеете успешно да премахнете пренасочващия вирус Securesurfs.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Securesurfs.biz и свързани програми
  Тук потърсете Securesurfs.biz или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Securesurfs.biz от преките пътища на Securesurfs.biz
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Securesurfs.biz от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Securesurfs.biz или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Securesurfs.biz от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Securesurfs.biz и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Securesurfs.biz. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Securesurfs.biz от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Securesurfs.biz трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Securesurfs.biz от Mozilla Firefox (FF)

Изтрийте непознатите разширения от Firefox:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Securesurfs.biz и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Securesurfs.biz. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Securesurfs.biz от Google Chrome

Унищожете разширениетоl Securesurfs, което браузър-похитителят е оставил в Chrome:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Securesurfs.biz и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Securesurfs.biz. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Securesurfs.biz от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Securesurfs.biz или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Securesurfs.biz, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Securesurfs.biz. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Securesurfs.biz virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *