Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахни Springserve вирус (Лесно упътване за премахване) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Как действа вирусът Springserve?

Вирусът Springserve е адуер (рекламен софтуер), който може да засипе браузъра ви с подвеждащи реклами. Тази поддържана от реклами програма обикновено се промъква в компютъра без вашето позволение и засяга най-популярните уеб браузъри. Тя “инжектира” рекламни кодове в браузърите, което позволява показването на съдържанието на различни трети лица, когато сърфирате в мрежата. Рекламите на Springserve са не само досадни, но могат да бъдат и доста заблуждаващи и дори опасни. Изскачащи реклами, текстови, банери, купони за намаление и друг вид търговски сделки може да ви подведат до опасни кибер заплахи. Програмите от адуерен тип нямат никакви ползи за компютърните потребители. Те са създадени да генерират доход за техните създатели. Тези приложения използват различни стратегии за онлайн реклама и обикновено генерират приход по метода плащане за клик (pay-per-click). Затова, няма никакво съмнение, че трябва да премахнете Springserve от устройството веднага щом забележите досадните реклами. Сканирането на компютъра с ReimageIntego ви гарантира, че адуерът и всички негови компоненти ще бъдат премахнати напълно от системата.

Тази потенциално нежелана програма може да инициира пренасочвания към cdn.springserve.com и други съмнителни уеб страници. Целта на тези пренасочвания е да увеличат трафика към различни промоционални уеб страници. В действителност това е поредният метод за генериране на доход за създателите на адуера. Потребителите може внезапно да се озоват на уеб страници, които продават съмнителен софтуер или дори разпространяват зловреден софтуер. Затова пренасочването е една от основните опасности. Потребителите често биват прекъсвани докато сърфират, но трябва да отчетат и факта, че може да се натъкнат на зловреден софтуер. Същата опасност съществува и ако кликвате върху различни реклами. Без значение колко добри ви изглеждат тези оферти, добре е да ги избягвате. Ако не искате да отворите реклама заредена със зловреден софтуер случайно, трябва незабавно да премахнете Springserve.

Изображение на вируса SpringserveВирусът Springserve може да залее браузъра ви с натрапчиви онлайн реклами, които може да съдържат зловреден софтуер

Адуеърт Springserve може също така да вмъкне проследяващи бисквитки в уеб браузърите. Поддържаните от реклами програми обикновено събират не-лична информация, която позволява да се създаде потребителски профил и да се предоставят целеви реклами. И все пак винаги има вероятност адуерът да разреши инсталирането на проследяващи приложения на трети лица, които да събират и лична информация. Освен това има и вероятност събраната лична и не-лична информация да бъде продадена на свързани лица, партньори или различни рекламни платформи. По този начин може да започнете да виждате много повече реклами на Springserve или други съмнителни търговски предложения или да се сблъскате с проблеми свързани с вашата поверителност. Със сигурност, обаче, хората, които ценят поверителността си, трябва да проверят и да оправят компютрите си.

Как адуерните програми попадат в системата?

Както и по-голямата част от потенциално нежеланите програми, вирусът Springserve също се разпространява с помощта на бандлинг (bundling). Тази техника позволява потенциално нежеланата програма да бъде добавена като допълнителен компонент към пакет с безплатен софтуер. Адуерът попада в системата заедно с основната програма, ако потребителите използват Бързи (Quick), Базови (Basic) или Стандартни (Standard) инсталационни настройки. Тези настройки не разкриват приложенията на трети лица, а се инсталират по подразбиране. За да избегнете похищението на Springserve и други потенциално нежелани програми, спазвайте тези три прости правила. Първо, избирайте надеждни източници, от които да теглите информация. Второ, прочетете Лицензионното споразумение за крайния потребител и други предоставени документи преди да се съгласите с инсталирането на софтуера. Трето, използвайте Разширени/Потребителски инсталационни настройки. Следвайте внимателно всяка стъпка и търсете списък с предварително избрани приложения на трети лица като адуер. Махнете отметките от всички непознати търсачки, браузър разширения, оптимизационни инструменти и други потенциално нежелани приложения. Това помага да избегнете нежелани проблеми свързани с компютъра.

Варианти за премахване на Springserve 

Адуерните програми са досадни, но не са трудни за премахване. За да се отървете от подвеждащи реклами, фалшиви предупреждения за актуалзизация на софтуер, трябва да изберете метод на премахване, който е най-подходящ за вас. Има две възможности за премахване на Springserve. Първата предполага обстоен преглед на компютърната ви система и ръчно премахване на вируса. При втория може да използвате професионална програма за премахване на зловреден софтуер, която ще почисти компютъра вместо вас. И двата метода са безопасни, но ако досега не сте имали работа с потенциално нежелани програми, по-добре е да изберете автоматичния вариант. Инсталирайте някоя от програмите, които са дадени по-долу и направете пълно системно сканиране. Ако вече имате инсталиран инструмент за сигурност на компютъра си, актуализирайте го и премахнете Springserve с негова помощ.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Springserve вируси:

Премахване на Springserve от Windows системи

Следвайте инструкциите, за да премахнете вируса Springserve напълно от системата. Потърсете инсталирани на компютъра ви програми и ги изтрийте. Също така изтрийте всички съмнителни записи от браузъра си. След това нулирайте настройките на браузъра.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Springserve и свързани програми
  Тук потърсете Springserve или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Springserve от Mac OS X система

Този адуер рядко атакува операционна система Mac OS X. Също както и по-голямата част от потенциално нежеланите програми и тази има за цел операционна система Windows. И все пак, ако страдате от тези реклами, не се колебайте да изпълните подготвените от нас инструкции.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Springserve или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Springserve от Internet Explorer (IE)

Адуерните програми могат да инжектират различни кодове на реклами и проследяващи бисквитки. Затова нулирайте настройките на Internet Explorer, за да се отървете от тях.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Springserve и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Springserve. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Springserve от Microsoft Edge

След похищение на уеб браузър Microsoft Edge, много е важно да нулирате неговите настройки. Това ще помогне да се отървете от всички записи свързани с адуера.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Springserve трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Springserve от Mozilla Firefox (FF)

Проверете списъка с разширения на Mozilla Firefox и се отървете от всички непознати записи. Адуерът може да инсталира приложения на трети лица, които да следят информацията свързана с вас и да ви предоставят реклами. След това следвайте стъпките и нулирайте настройките на браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Springserve и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Springserve. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Springserve от Google Chrome

Изтрийте Springserve и други съмнителни записи от списъка с разширения на Chrome. Нулирайте настройките на браузъра, за да изтриете напълно всички компоненти свързани с адуера.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Springserve и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Springserve. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Springserve от Safari

Следвайте инструкциите по-долу и нулирайте настройките на Safari, за да премахнете напълно Springserve.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Springserve или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Springserve. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-springserve-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Springserve virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *