Степен на сериозност:  
  (14/100)

Премахни Tags.bluekai.com вирус - актуализирано Jan 2021

Tags.bluekai.com е потенциално нежелана програма, която показва натрапчиви реклами

Пример за рекламите на tags.bluekai.comСпециалистите по компютърна сигурност причисляват Tags.bluekai.com към категориите на потенциално нежеланите програми (PUP) и “адуера” след като са тествали техниката му на инсталиране и представянето му. Те са сигурни, че неговата цел е увеличаване на трафика на свързани уеб страници. Вирусът, който е идентичен с Stags.Bluekai.com, се разпространява основно на компютри с операционна система Mac.

За тази цел вирусът Tags.bluekai.com вмъква разширение в браузъра по подразбиране без значение дали това е Safari, Google Chrome или Mozilla Firefox и генерира много голямо количество търговски реклами всеки път, когато потребителят реши да сърфира в Интернет. Рекламите и грешките могат да бъдат показвани в напълно легитимни уеб страници като eBay, Amazon и др.

Tags.bluekai показва реклами под формата на изскачащи прозорци, банери, интерстициални и други подобни. По-голямата част от тези реклами изглеждат наистина съмнително. Някои от тях могат да насърчат потребителите да инсталират нов софтуер или софтуерни актуализации или да направят онлайн сканиране за вируси, други може да рекламират популярни артикули като дамски чанти Michael Kors и да изглеждат доста истински. И все пак, най-досадна от всички е следната грешка:

Safari не може да определи идентичността на уеб страницата: Tags.Bluekai

Не трябва да кликвате върху рекламите, показвани от Tags Bluekai, тъй като могат да ви пренасочат към небезопасни уеб страници или, в редки случаи, да съдържат зловреден код, изпълнението на който да доведе до незабавно инсталиране на вирус. Ако се случи така, че бъдете пренасочени към http://tags.bluekai.com, проверете системата си за наличието на адуер.

Ако се забавите с премахване на Tags.bluekai.com, това може да доведе и до кражба на самоличност. Този адуер може да събира доста различна информация за сърфирането на потребителите, приблизителното им местоположение, имейл адрес, имена и други подобни. 

Създателите на зловредния софтуер Tags.bluekai могат да прехвърлят вече събраната информация към свързани лица или да я продават на черния пазар. Обикновено потенциално нежеланите програми от този вид се спонсорират от неизвестни потребители или онлайн рекламни компании, които използват евтини и досадни методи за промотиране на продуктите си. Освен това те не обръщат почти никакво внимание на кибер сигурността на техните уеб страници, което означава, че пренасочванията може да ви накарат да посетите съмнителни домейни.   

Много е важно да се наблегне на ролята на професионалните програми против зловреден софтуер, когато системата е заразена с вирус. Въпреки че е възможно да премахнете  Tags.bluekai.com и ръчно, специалистите препоръчват да го направите автоматично, за да си гарантирате премахването на всички поддържащи компоненти. Една от възможностите е да стартирате ReimageIntego. Това приложение е предназначено да премахва всички видове потенциално нежелани програми, така че да сте сигурни, че работата е свършена ефикасно.

Вирусът tags.bluekai.comАдуерът tags.bluekai.com генерира големи количества съмнителни реклами, за да предизвика пренасочвания и да увеличи трафика към свързани уеб страници

Адуерът използва безплатни програми, за да прониква в компютрите 

За съжаление броят на заразените с подобен адуер устройства все още е изненадващо висок. Интернет е пълен с предупреждения на специалисти по кибер сигурност за това колко е важно е да следим инсталацията на безплатни програми. 

Да си припомним на бързо, че безплатният софтуер, например даунлоуд мениджъри, инструменти за разархивиране, PDF четци и др. си взаимодействат със създателите на потенциално нежелани програми, за да получат някакви приходи от безплатните си продукти. Следователно източниците на изтегляне на трети лица са пълни със софтуерни пакети, например безплатни програми, които съдържат допълнителни компоненти.  

Ако уеб браузърът ви започне неочаквано да показва изскачащи прозорци, това означава, че сте инсталирали безплатен софтуер и безразсъдно сте натиснали бутона за инсталиране. По такъв начин вие ускорявате инсталацията на адуера. Ако искате да избегнете подобни виртуални инфекции в бъдеще, следвайте съвета ни.  

При инсталирането на нов софтуер, изберете “Потребителски” настройки. Ще видите всички допълнителни програми, които доста често се оказват браузър-похитители. Махнете отметките от квадратчетата с тези добавки и чак след това продължете с инсталацията на предпочитаното място. Ако не забравяте нашия съвет, ще избегнете различни съмнителни инструменти и зловреден софтуер, подобни на този.   

Отървете Safari от вируса Tags.bluekai.com  

За да ускорите премахването на Tags.bluekai.com от Mac или друга операционна система, специалистите по кибер сигурност препоръчват да използвате професионални приложения за премахване на зловреден софтуер. Нашата препоръка е да инсталирате някоя от програмите, които са дадени под статията. Тези програми ще открият всички файлове на адуера, включително и тези, които са скрити в системните папки или регистрите на Windows. 

Също така може да премахнете Tags.bluekai.com и по обичайния начин. Под статията ще намерите необходимите инструкции за този метод на премахване. И все пак, ако смятате, че заниманието с тази потенциално нежелана програма ще ви отнеме твърде много време или е твърде трудно, използвайте автоматичния метод, за да оправите грешките, които се показват.  

И най-накрая, внимателното проследяване на инсталацията на програми и приложения ще ви предпази от инсталирането на досадни инструменти като Tags Bluekai.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Tags.bluekai.com вируси:

Премахване на Tags.bluekai.com от Windows системи

За да деинсталирате Tags.bluekai.com от операционна система Windows, трябва да отворите Контролния панел или Програми и функции, в зависимост от версията на операционната система, с която работите:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Tags.bluekai.com и свързани програми
  Тук потърсете Tags.bluekai.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Tags.bluekai.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Tags.bluekai.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Tags.bluekai.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Tags.bluekai.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Tags.bluekai.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Tags.bluekai.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Tags.bluekai.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Tags.bluekai.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Tags.bluekai.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Tags.bluekai.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Tags.bluekai.com от Google Chrome

Тези стъпки ще ви помогнат да нулирате настройките на браузъра към първоначалното му състояние, а също и да премахнете всички скриптове, които може да са вмъкнати от похитителя.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Tags.bluekai.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Tags.bluekai.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Tags.bluekai.com от Safari

За да се отървете от грешката Tags.Bluekai на Safari, погрижете се да премахнете съмнителните разширения. След това преминете към нулирането на настройките на браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Tags.bluekai.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Tags.bluekai.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-tags-bluekai-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Tags.bluekai.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *