Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Tavanero.info вирус - Jan 2021 актуализация

Защо пренасочванията от Tavanero.info са опасни?

Tavanero.info virus

Вирусът Tavanero.info е хитра компютърна програма, която използва компютъра на жертвата, за да генерира pay-per-click печалба. Как го прави? Веднъж инсталирана, тя променя някои системни настройки и кара сайта Tavanero.info да се показва в браузъра на потребителя без дори той да е въвел URL-а в полето с адреси. Този хайджакър добавя Tavanero.info към началната страница и страницата на нов раздел и на всичкото отгоре добавя този линк към настройките на търсачката по подразбиране.

Освен че променя браузърните настройки, добавя приставки и следи бисквитките, той може и да модифицира шорткъти на Windows и да добавя tavanero(.)info/tavanero/tavanero.php към Target Field-а на Google Chrome, Mozilla Firefox и други популярни браузъри. Този хайджакър афектира шорткътите на работния плот на Windows и тези в Старт менюто и когато потребителят се опита да ги отвори се отваря конкретен уеб браузър, който зарежда сайта Tavanero.info.

За да спрете тези досадни пренасочвания трябва да премахнете пренасочващия вирус Tavanero.info от системата си, използвайки софтуера ReimageIntego. Методът за автоматично премахване е силно препоръчителен, но в случай че не искате да използвате подобна програма, можете да опитате да го изтриете ръчно.

Въпреки това имайте предвид, че подобно премахване изисква конкретни познания в компютърните науки. Ако сте неопитен компютърен потребител би било трудно да намерите всички променени преки пътища и да ги изчистите ръчно.

Пренасочващият вирус Tavanero.info пуска съмнителна търсачка и очаква от потребителя да я използва. На пръв поглед изглежда като нормална търсачка. Въпреки това редът „Google Custom Search“ показва, че това НЕ е оригиналният Google Search, ами променен такъв. Това означава, че част от резултатите при търсенето ще бъдат спонсорирани от трети страни и подобни резултати може да не са надеждни.

Моля мислете внимателно, преди да кликвате върху подобни резултати, понеже могат да Ви отведат към потенциално опасни уеб сайтове. В най-лошият случай подобни пренасочвания ще Ви отведат към зловредни сайтове, пълни със спонсорирано съдържание, зловредни сваляния и подобно съдържание. Не е нужно да казваме, че трябва да стоите настрана от подобни сайтове, ако желаете компютърът Ви да е бърз, чист и защитен. Затова препоръчваме да премахнете Tavanero.info възможно най-скоро.

Tavanero.info virusВирусът Tavanero.info

Начини на разпространение, които позволяват на програмата да влезе в компютъра Ви незабелязано

Както споменахме, хайджакът от Tavanero.info може да се случи, когато потребителят си инсталира друга безплатна програма без да внимава по време на инсталацията. Запомнете – независимо каква програма искате да си инсталирате, не прибързвайте. Като пускате инсталатора четете информацията, която той предоставя, без да пропускате полицата за поверителност и правилата за ползване.

После изберете подходящи настройки на инсталация. Вместо да избирате преселектираните, изберете или Ръчна или Подробна инсталация и след това премахнете всички споразумения за инсталиране на препоръчани допълнителни програми, търсачки, приставки и подобни. Продължете с инсталацията и довършете както обикновено. Помнете тези съвети следващия път, когато сваляте безплатна програма.

Деинсталиране на браузърния хайджакър Tavanero.info

Препоръчително е да деинсталирате вируса Tavanero.info автоматично, тъй като това не е обикновен пренасочващ браузърен вирус. Не е достатъчно да премахнете браузърните приставки и програми от системата и да се отървете от търсачката. Може постоянно да бъдете пренасочвани към Tavanero.info, въпреки че сте изчистили браузърните си шорткъти. Това е така, защото този хайджакър променя следните ключове в регистъра, което пуска сайта в Chrome незабавно след кликването на шорткъта на Chrome:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\HomepageLocation;
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\RestoreOnStartupURLs\1.

Можете да използвате основните инструкции за премахване на хайджакъра, предоставени по-долу и да изтриете хайджакъра ръчно, но не забравяйте да проверите всеки пряк път в старт менюто и на работния плот и да ги изчистите, като влезете в Настройки, подраздел Преки пътища и изчистите https://tavanero.info/tavanero/tavanero.php от секцията Target. Цялостно премахване на Tavanero.info може да се извърши с помощта на анти-спайуерен софтуер. Ако нямате такъв, можете да инсталирате един от следните:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Tavanero.info вируси:

Премахване на Tavanero.info от Windows системи

Внимателно прегледайте инструкциите, предоставени по-долу и помнете, че трябва да гледате за файлове, програми и промени, свързани с Tavanero или Tavanero.info

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Tavanero.info и свързани програми
  Тук потърсете Tavanero.info или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Tavanero.info от преките пътища на Tavanero.info
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Tavanero.info от Mac OS X система

Най-вероятно няма да намерите приложения, свързани с Tavanero.info, въпреки това не пречи да проверите инсталираните програми за всеки случай. Въпреки това главната задача е да редактирате браузърните настройки. Инструкции за това как да го направите са дадени по-долу.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Tavanero.info или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Tavanero.info от Internet Explorer (IE)

Използвайки инструкциите, предоставени тук, изчистете браузъра си от компонентите на Tavanero.info. След това натиснете с нясно копче върху прекия път на IE и отворете Свойства и отидете в раздела Пряк път. Тук изтрийте Tavanero.info от полето Target Запазете промените, като кликнете на Приложи, след това OK.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Tavanero.info и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Tavanero.info. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Tavanero.info от Microsoft Edge

Пълните инструкции са предоставени по-долу, като освен това направете това:

Дясно копче на Microsoft Edge, след това отверете Свойства и отидете на раздела Пряк път, за да изтриете линка на Tavanero.info от полето Target За да запазите промените натиснете Приложи и OK.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Tavanero.info трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Tavanero.info от Mozilla Firefox (FF)

Remove remains of Tavanero with the help of these instructions, and then click on the Firefox shortcut with right mouse button and go to Properties > Shortcut tab. Here, erase Tavanero.info URL from Target box. Click Apply and OK.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Tavanero.info и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Tavanero.info. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Tavanero.info от Google Chrome

Изпълнете следните инструкции и след това тези прости стъпки:

1. Дясно копче на прекия път на Chrome, Свойства и отидете на раздела Пряк път.

2. Изтрийте линка на Tavanero.info от полето Target и натиснете Приложи и ОК.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Tavanero.info и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Tavanero.info. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Tavanero.info от Safari

Премахнете приставки и други компоненти, свързани с Tavanero, след това използвайте тези инструкции, за да изчистите прекия път на Safari::

1. Дясно копче на прекия път на Safari, отворете Свойства и отидете на Пряк път.

2. Тук премахнете линка към Tavanero.info от кутийката Target. За да запазите кликнете Приложи и после ОК.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Tavanero.info или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Tavanero.info, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Tavanero.info. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-tavanero-info-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Tavanero.info virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *