Премахни Technologiemounac.com вирус (Просто упътване за премахване)

Упътване за премахване на Technologiemounac.com вируси

Какво е Вирусът Technologiemounac.com?

Защо рекламите на Technologiemounac.com не спират да се показват?

На първо място, бихме искали да посочим, че вирусът Technologiemounac.com е тясно свързан с печално известния вирус Social2Search, който притеснява компютърните потребители от известно време. Дори Microsoft обяви война на този инжектор на реклами през 2016. Всъщност, тази съмнителна уеб страница промотира потенциално нежелани програми, поддържани от реклами. Съветваме ви да избягвате тези програми, защото и двете имат доста лоша репутация. Бихме искали да ви предупредим и за проблема с пренасочването на Technologiemounac.com, който обикновено почва да изнервя потребителите, които случайно са инсталирали потенциално нежелани програми на компютрите си. Например, браузърът ви може внезапно да ви пренасочи към hxxp://technologiemounac.com/signup или друг подозрително изглеждащ сайт, който иска да се регистрирате като използвате профил от социалните медии (например Twitter). Според този браузър-похитител, той използва данните ви от Twitter, за да ви “предостави персонализирани резултати базирани на вашето търсене.” Тези реклами се включват към страниците с резултати, когато използвате която и да е търсачка и това може да се окаже доста изнервящо, особено, ако не сте инсталирали това приложение съзнателно. И все пак, имайки предвид списъка с позволения, който тази потенциално нежелана програма взима от профила ви в Twitter, никога не трябва да и предоставяте данните си за вход!

Technologiemounac.com virus is highly untrustworthy program

Също така, съмнителният сайт предупреждава, че Social2Search събира информация като IP адреси, URL адреси, които посещавате и др., с помощта на добавки, проксита, dll, бисквитки, пиксели и други проследяващи технологии. Според този паразит от шпионски тип, той се нуждае от тази информация, за да ви показва подходящи реклами. Ваше е решението дали да оставите тази съмнителна програма да ви показва реклами и да прекъсва онлайн сесиите ви ежедневно. Освен това, открихме няколко изявления на зловредния софтуер Technologiemounac.com, които въобще не съвпадат. Например, тази страница обещава, че приложението Social2Search никога не споделя историята ви на търсене с трети лица, докато в Декларацията за поверителност се казва, че “може да разкрива, споделя или продава на трети лица събраната не-лична информация“. Декларацията за поверителност ясно заявява, че програмата събира “информация за сърфирането включително URL на страниците, клик-стрийм данни, […].

Такова представяне на програмата изглежда заблуждаващо. Също така, трябва да сте внимателни и с рекламите на Technologiemounac.com, които могат да ви отведат до силно подозрителни и дори зловредни интернет страници. Тези реклами обикновено изскачат на екрана ви, когато стартирате браузъра си и ви подтикват да разгледате различни предложения и сделки на трети лица. Затова бъдете много внимателни и не се подвеждайте по коледни и новогодишни измамни оферти . Избягвайте съмнителните реклами, защото могат да ви отведат до опасни места в Интернет. Като цяло, специалистите по кибер сигурност са единодушни, че е особено важно да премахнете Technologiemounac.com, ако искате компютърът ви да е в безопасност. За да ви помогнем да премахнете похитителя Technologiemounac.com сме ви подготвили инструкции за ръчно премахване. Разбира се, може да го премахнете и като използвате ReimageIntego или друг подобен софтуер.

Как браузъра ми е бил заразен с този виртуален паразит?

Похищението на Technologiemounac.com обикновено се случва, ако потребителят инсталира безплатен софтуер бързо и невнимателно и избира По подразбиране или Стандартни инсталационни настройки. Тези настройки почти винаги съдържат предварително отбелязано съгласие за инсталиране на групиран софтуер, който изглежда е комбинация от браузър-похитители или адуер. За да се предпазите от подобни програми, инсталирайте новите програми отговорно и си създайте навик винаги да конфигурирате инсталационните настройки. Превключете от Базови/По подразбиране/Стандартни към Разширени/Потребителски и махнете отметките от съгласията за “препоръчителен” софтуер на трети лица. Тази простичка промяна може да ви помогне да избегнете браузър-похитители, проникване на адуер и други подобни проблеми.

Как мога да премахна Technologiemounac.com и да почистя компютърната си система?

Най-лесният начин за премахването на вируса Technologiemounac.com и разбира се спирането на показваните реклами, е деинсталирането му заедно с вируса Social2Search. За да се справите с това, спазвайте упътването, което сме ви подготвили. Някои компютърни потребители могат да сметнат тези инструкции за объркващи; в такъв случай препоръчваме използването на лесни за употреба антишпионски програми, които бързо да премахнат шпионския или злонамерен софтуер от системата ви. За да извършите премахването на Technologiemounac.com, направете пълно системно сканиране с подходящ антишпионски инструмент.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Technologiemounac.com вируси

Премахване на Technologiemounac.com от Windows системи

В Контролния панел, открийте Програми и натиснете Добавяне/Премахване на програми, за да видите списъка с програми, които са инсталирани на компютъра ви. Подредете ги по дата на инсталиране и премахнете Social2Search, както и програмите, които са били инсталирани същия ден. Има голяма вероятност те да са взаимосвързани и опасни!

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Technologiemounac.com и свързани програми
  Тук потърсете Technologiemounac.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Technologiemounac.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Technologiemounac.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете вируса Technologiemounac.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Technologiemounac.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Technologiemounac.com от Mozilla Firefox (FF)

Отървете се от вируса Technologiemounac.com като изтриете съмнителните разширения от браузърите си. Задължително премахнете и разширението Social2Search!

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Technologiemounac.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Technologiemounac.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Technologiemounac.com от Google Chrome

Премахнете Social2Search и други подобни разширения, които не си спомняте да сте добавяли.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Technologiemounac.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Technologiemounac.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Technologiemounac.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Technologiemounac.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Technologiemounac.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Technologiemounac.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици