Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Timesearchnow.com вирус (Инструкции за премахване на вирус)

Защо трябва да спрете използването на Timesearchnow.com?

Вирусът Timesearchnow.com или просто Time Search Now е съмнителна търсачка, която може да се появи в браузъра ви неканена и сериозно да обърка всичко. Ако си мислите, че търсачката Yahoo, която използва този сайт, за да показва резултатите, е знак за надеждност, трябва да промените мнението си. Ако търсите определена информация с тази търсачка, скоро ще разберете, че създателите и нямат други намерения освен да направят браузъра ви удобна платформа за реклама. За да станат нещата още по-зле, програмата ще се опита да поддържа позицията си в системата с помощта на т. нар. “помощни обекти”, които могат да бъдат инсталирани на компютъра ви по време на похищението на Timesearchnow.com. Не се оставяйте да бъдете подведени! Тези помощи обекти могат да изглеждат полезни на пръв поглед: те може да предоставят линкове за бързо търсене, инструменти за сравняване на цени и други допълнителни функции в браузъра, но в действителност работят в полза на похитителя. В случай, че забележите нови приложения на компютъра си, проучете ги много добре. Нито едно легитимно приложение няма да се появи в компютъра без вашето съгласие. Затова, най-вероятно ще се наложи да ги изтриете от компютъра си, ако ви е грижа за “здравословното” му състояние. За по-прецизно премахване на Timesearchnow.com, съветваме ви да сканирате системата с ReimageIntego, който освен премахването на вируса, ще се погрижи и за потенциално нежеланите програми, които евентуално са се инсталирали в компютъра ви.

Picture of the Timesearchnow.com virus

Технически погледнато, Timesearchnow.com е опасен за операционни системи като Windows и Mac OS X. На сайта, създателите на приложението дават инструкции как да премахнете програмата от Mac, но те всъщност са безполезни, докато за Windows изобщо не са предоставени инструкции. Това не означава, че един ден няма да се сблъскате с пренасочващия вирус Timesearchnow.com във вашия Internet Explorer или Edge. Освен това, въпреки че не е официално потвърдено, потребителите на Windows вече са съобщили за няколко подобни инцидента. Също така, няма особено значение каква точно операционна система ще инфектира вируса, тъй като той действа по идентичен начин: може да шпионира моделите ви на търсене, да генерира целеви реклами според вашите предпочитания или да ви пренасочва към свързани уеб страници независимо от вашето желание. Няма нужда да казваме, че такава съмнителна дейност не е безопасна, затова ви съветваме да премахнете Timesearchnow.com от компютъра си преди да ви доведе до някой заразен домейн или да инсталира зловреден софтуер на компютъра ви.

Какви методи използва този похитител за проникване в компютрите?

Браузър-похитителите като цяло са доста елементарни инфекции. Затова те не използват сложни техники за промъкване в компютрите на жертвите. Но въпреки това могат да бъдат доста заблуждаващи и да се опитат да ви подведат да ги изтеглите на компютъра си несъзнателно. Това може да стане с фалшиви изскачащи реклами, представящи се за софтуерни актуализации или пък техника позната като “бандлинг”, която позволява на потенциално нежеланите програми да се разпространяват заедно с легитимен софтуер. И двете техники за разпространение могат да бъдат избегнати с малко повече внимание. Не стойте в мрежата “със затворени очи” – не отваряйте случайни реклами и не изтегляйте софтуер, за който нямате достатъчно информация! Отделете малко време, за да проверите дали съдържанието, с което си имате работа е безопасно и дали наистина си заслужава да го инсталирате на компютъра си.  

Решения за премахване на Timesearchnow.com:

Първият сблъсък с браузър похитител може да ви се стори плашещ: не знаете от къде да започнете и дали предприетите от вас действия ще ви помогнат за премахването на вируса. Затова по-долу сме ви приготвили инструкции за премахването на Timesearchnow.com. Ръчното премахване е само един от възможните начини. В действителност автоматичният подход е по-предпочитаната опция и е препоръчвана от специалистите. Антивирусният софтуер ще премахне Timesearchnow.com без да оставя нежелани, заразни или остатъчни компоненти на компютъра ви, така че може да бъдете сигурни, че вирусът няма да се върне отново в браузъра ви след като рестартирате компютъра. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Timesearchnow.com вируси:

Премахване на Timesearchnow.com от Windows системи

За разлика от повечето браузър-похитители, Timesearchnow.com не се цели основно в операционна система Windows. Въпреки това, ако се появи в системата ви, трябва да знаете какво да правите. Поради тази причина, по-долу сме подготвили инструкции, които обясняват как да премахнате Timesearchnow.com от компютъра си. Обърнете внимание, че наименованията на потенциално нежеланите програми могат да варират, така че бъдете внимателни и изтрийте тези, които трябва!

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Timesearchnow.com и свързани програми
  Тук потърсете Timesearchnow.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Timesearchnow.com от преките пътища на Timesearchnow.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Timesearchnow.com от Mac OS X система

Timesearchnow.com е браузър-похитител, който се фокусира специално върху Mac OS X и нейните браузъри. По-долу ще намерите инструкции, които ще ви помогнат да премахнете тази досадна програма от компютъра си. И все пак, имайте предвид, че тази потенциално нежелана програма може да се крие под различни наименования, така че, когато я премахвате от списъка си с приложения, трябва да сте сигурни, че не сте я объркали с друг важен компонент.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Timesearchnow.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Timesearchnow.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Timesearchnow.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Timesearchnow.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Timesearchnow.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Timesearchnow.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Timesearchnow.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Timesearchnow.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Timesearchnow.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Timesearchnow.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Timesearchnow.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Timesearchnow.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Timesearchnow.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Timesearchnow.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Timesearchnow.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Timesearchnow.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-timesearchnow-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Timesearchnow.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *