Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни WebHelper вирус (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Web Helper – адуер, който оставя реклами в популярни уеб страници

Реклами от WebHelper

WebHelper е поддържана от реклами програма, която може тихомълком да се промъкне в системата като процесите utorrentie.exe и webhelper.dll. Ако използвате uTorrent за изтегляне на файлове и програми, Web Helper може да отваря и да показва реклами на работния плот на компютъра. Такава дейност не е зловредна, но е много досадна. Поради тази причина много потребители търсят начини за премахването на WebHelper от компютрите си.

За съжаление изтриването на файла свързан с Web Helper едва ли ще ви помогне да се отървете от адуера. Обикновено файлът разчита на помощни обекти в браузъра, които го инсталират отново заедно с uTorrent. Затова ви съветваме да разчитате на надежден софтуер за сигурност. 

Ако откриете процеса WebHelper в компютъра си, добре е да сте наясно, че той предоставя рекламите си на базата на сърфирането на потребителя и на дейностите, които извършва, докато е онлайн. За тази цел той проследява потребителя известно време и събира информация за неговите интереси като най-посещавани уеб страници, най-често отваряни реклами и др. 

След като адуерът събере необходимото количество информация, той започва да пуска аудио реклами и така обърква потребителите, защото им е трудно да разберат коя програма или процес създава този звук. Причината за звука може да бъде открита като се отвори Windows Audio Mixer. И все пак, ако си мислите, че спирането на звука на WebHelper ще реши проблема, трябва да ви разочароваме, че това ще помогне само за много кратко време. 

WebHelper virus

Аудио рекламите предоставяни от Web Helper определено са досадни. Трябва също така да ви предупредим и за изскачащите реклами и банерите, които може да започнете да виждате докато сърфирате. Имайте предвид, че могат да съдържат линкове към евентуално несигурни уеб страници. 

Освен това процесът utorrentie.exe тихомълком използва ресурсите на вашия процесор за да комуникира с афилиейт сайтове и да зарежда реклами на компютъра ви. Най-големият проблем свързан с тази дейност е редовното забавяне на работата на компютъра. Сигурни сме, че не бихте искали да се занимавате с такива виртуални неприятности, затова ви съветваме да премахнете WebHelper.

Ако не можете да изтриете вируса като използвате обичайните методи за премахване на адуер, може да използвате инструкциите за автоматично премахване, които са дадени по-долу. Това ще сложи край на WebHelper (32 битова версия), utorrentie.exe, webhelper.dll и други подобни дейности. 

След като приключите сканирането с препоръчаните ReimageIntego или Malwarebytes, вие ще деинсталирате WebHelper от системата. За да разберете повече за разпространението на адуера, прочетете статията до края. 

Вирусът WebHelperWebHelper е програма, която пуска аудио реклами за потребителите на uTorrent. Има начин да премахнете WebHelper завинаги.

Начини да предпазим компютъра си от адуерни добавки

Въпреки че WebHelper е част от uTorrent, може да инсталирате подобни рекламни програми без да знаете, затова ще ви дадем няколко съвета как да се предпазите от това. 

 • Когато инсталирате безплатен софтуер, трябва да избирате Потребителски или Разширени инсталационни настройки. Това ще ви даде възможност да видите всички допълнителни компоненти, които може да са добавени към софтуера за изтегляне.
 • Ако не го направите и разчитате на Стандартни или По подразбиране инсталационни настройки, просто ще напълните компютъра с потенциално нежелани програми, защото тези инсталационни опции съдържат изявления с вашето съгласие за инсталиране на предложените добавки.
 • Просто натиснете Потребителски или Разширени настройки и махнете отметките от допълнителните компоненти, които не искате да се инсталират на компютъра ви.

Премахнете рекламите на WebHelper завинаги

Има начин да премахнете вируса WebHelper завинаги. Имайте предвид, че компютърната програма не е с особено значение и не представлява голяма заплаха за сигурността ви, но все пак от екипа на Zondervirus.nl твърдят, че нейните дейности са доста досадни.

Може да изтриете Web Helper като използвате дадените по-долу стъпки. Също така може редовно да проверявате системата за похищения на адуер/браузър-похитители с програма против зловреден софтуер. Някои от препоръчаните програми ще намерите в списъка по-долу. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на WebHelper вируси:

Премахване на WebHelper от Windows системи

За да премахнете WebHelper (utorrentie.exe) от Windows 10 или друга версия на операционна система Windows, трябва да създадете фалшиво копие на изпълнимия файл. Ето какво трябва да направите:

 1. Първо, прекратете процеса uTorrent. Просто натиснете едновременно клавиши Ctrl + Alt + Del, изберете процесса и натиснете End Task.
 2. Отидете в C:\Users\[YOUR COMPUTER NAME]\AppData\Roaming\uTorrent\updates и след това отворете папката с име на версията на uTorrent, която използвате. Вътре в папката ще намерите файла utorrentie.exe. Не правете нищо с него.
 3. Върнете се една папка назад и кликнете с десен бутон където и да е в папката, Изберете New > Text Document и го озаглавете както решите, например test.txt. Натиснете където и да е в папката, за да запазите името и след това отворете текстовия файл, който току що създадохте. Отидете на File>Save As.
 4. Сега изберете мястото, в което искате да запазите новия файл. Изберете папката, която съдържа файла utorrentie.exe и запазете файла под името utorrentie.exe. Трябва да изберете All files при опцията Save as type.
 5. Ще бъдете попитани дали искате да презапишете файл, който вече съществува. Натиснете Yes.
 6. Сега може да изтриете файла test.exe от папка updates. Отидете в папката, съдържаща файла utorrentie.exe. Кликнете с десен бутон върху файла и изберете Properties.
 7. В раздела General, сложете отметка на опцията Read-only в подраздела Attributes. Натиснете Apply и OK.

СЪВЕТ: Някои компютърни специалисти съветват да деактивирате автоматичните актуализации на uTorrent, за да решите проблема, но според нас този ход не е безопасен (по отношение на сигурността на компютъра).

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте WebHelper и свързани програми
  Тук потърсете WebHelper или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете WebHelper от преките пътища на WebHelper
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на WebHelper от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за WebHelper или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на WebHelper от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за WebHelper и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на WebHelper. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса WebHelper от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, WebHelper трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на WebHelper от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете WebHelper и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на WebHelper. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на WebHelper от Google Chrome

Ако браузърът ви Chrome е похитен от този адуер, погрижете се да нулирате настройките му за да го оправите веднъж завинаги.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете WebHelper и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на WebHelper. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на WebHelper от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за WebHelper или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от WebHelper, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на WebHelper. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-webhelper-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за WebHelper virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *