Степен на сериозност:  
  (12/100)

Премахни WinShare вирус (Безплатни инструкции) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Какво знаем за вируса WinShare?

Изследователите на зловреден софтуер описват вируса WinShare като програма от адуерен тип. Тази класификация означава, че не е технически вирус; но все пак, поради някои нейни свойства, тя е получила тази титла. Тази потенциално нежелана програма (PUP) има една единствена цел – да напълни браузъра ви с онлайн реклами, изскачащи, банери, текстови реклами или различни купони за намаление. За съжаление никой от познатите ни браузъри не е имунизиран против адуера WinShare. След като проникне в компютъра, той започва да генерира голямо количество реклами и да следи дейността на потребителите. Адуерът се интересува от това да ви опознае по-добре и да научи повече за навиците ви на сърфиране. Събирането на информация за историята ви на сърфиране, последно посетени или често посещавани уеб страници, термини за търсене, реакция на онлайн реклами, IP адреси, местоположение на компютъра и друга подобна информация позволява да ви бъде съставен профил. Това е рекламно приложение, така че цялата събрана информация се използва за предоставяне на персонализирани и целеви реклами. Рекламите на WinShare може да ви изглеждат познати и да ви напомнят на последните ви търсения. Например, ако търсите дестинация за почивка, адуерът може да ви предостави изскачащо предложение да посетите определено място, ресторант в този район или др. За съжаление тези реклами рядко предоставят истински сделки и полезни предложения. Трябва да ви предупредим, че кликването върху тях може да зарази компютъра ви с Троянски кон или рансъмуер. Създателите на зловреден софтуер обикновено разпространяват кибер инфекциите посредством реклами заредени с малуер и програми като адуера помагат за тази цел. 

Освен това, рекламите на WinShare може да ви предоставят и подвеждащи предупреждения за уязвимо състояние на компютъра ви и да ви предлагат да закупите съмнителен софтуер. Обикновено те рекламират неизвестни антивирусни програми или инструменти за оптимизация на компютъра ви. Тези реклами се интересуват единствено от броя на кликванията. На колкото повече реклами кликвате, толкова по-добре за създателите. Те генерират рекламен приход от плащане за клик (pay-per-click) – това е основната причина да са толкова дразнещи и агресивни. И все пак, може да избегнете това като премахнете WinShare. Ако искате да ускорите процеса, позволете на ReimageIntego да ви помогне в това начинание. Ако разполагате с достатъчно време и упоритост, може да се опитате да премахнете WinShare сами.

Изображение на вируса WinShare

Как да предпазим компютрите си от адуер?

Основният съвет, който можем да ви дадем за защита на компютъра ви от похищение на WinShare, е да бъдете бдителни и предпазливи, когато инсталирате нов софтуер. Тази потенциално нежелана програма прониква в компютрите с помощта на други безплатни програми, които потребителите свалят от интернет. Имайте предвид, че голяма част от безплатните програми, като PDF конвертери, инструменти за аудио или видео стрийминг, често съдържат допълнителни компоненти, които са скрити зад Базови или Бързи инсталационни настройки. Следователно, когато изберете такъв инсталационен режим, рискувате да се заразите с вируса WinShare и да инсталирате всички потенциално нежелани програми, които са включени в софтуерния пакет. Искаме да ви напомним, че не бива да разчитате на тези инсталационни настройки дори и да инсталирате надеждни програми от безопасни източници. Винаги избирайте Разширени/Потребителски настройки и не бързайте на натискате бутона “Next/Напред”. Внимателно разглеждайте всяка стъпка и не пропускайте квадратчетата с предварително избрани допълнителни приложения. Ако видите този списък, не се чудете, а махнете отметките от всички записи.

Методи за премахване на WinShare

Според нас, най-добре е да оставите премахването на WinShare на професионалистите. не, няма нужда да носите компютъра си при специалист. Достатъчно е да инсталирате програма против зловреден софтуер и да направите пълно системно сканиране. По-долу ще намерите препоръчаните от нас приложения, но все пак сте свободни да изберете каквато програма си хареате. Не забравяйте, обаче, че безплатните програми може да не са достатъчно мощни, за да изтрият всички компоненти свързани с адуера. Силно препоръчваме да инвестирате в защитата на компютъра си, тъй като тези програми не само отстраняват настоящата заплаха, но и защитават устройството ви от други заплахи в бъдеще. Също така, може да пожертвате част от свободното си време и да премахнете WinShare сами. За тази цел нашият екип е подготвил подробни инструкции, така че не се притеснявайте да ги използвате. И все пак, ако не успеете да се отървете от досадните реклами, препоръчваме да изберете автоматичното премахване, тъй като най-вероятно сте оставили някой от адуерните компоненти в компютъра си. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на WinShare вируси:

Премахване на WinShare от Windows системи

Откриването на адуер на компютъра ви може да се окаже трудна задача. Преди да започнете с премахването на WinShare, прочетете дадените по-долу инструкции. Когато изтриете всички компоненти свързани с адуера от компютъра си, проверете всички уеб браузъри и деинсталирайте съмнителните разширения.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте WinShare и свързани програми
  Тук потърсете WinShare или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на WinShare от Mac OS X система

Адуерът рядко атакува Mac OS X, но ако се случи похищение на WinShare, тези инструкции ще ви помогнат да решите този проблем.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за WinShare или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на WinShare от Internet Explorer (IE)

Адуерът WinShare може да е отговорен за инсталирането на различни добавки към Internet Explorer. Деинсталирайте ги по показания по-долу начин.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за WinShare и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на WinShare. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса WinShare от Microsoft Edge

Тези инструкции ще ви помогнат да оправите Microsoft Edge след инфекция с адуер.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, WinShare трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на WinShare от Mozilla Firefox (FF)

Премахнете всички съмнителни браузър-разширения от Mozilla Firefox като следвате тези стъпки.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете WinShare и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на WinShare. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на WinShare от Google Chrome

Ако откриете непознати разширения, плъгини или ленти с инструменти в Google Chrome, деинсталирайте ги незабавно. Те може да са отговорни за показването на рекламите на WinShare.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете WinShare и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на WinShare. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на WinShare от Safari

Следвайте тези стъпки, за да оправите Safari и да се отървете от досадните реклами.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за WinShare или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на WinShare. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-winshare-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за WinShare virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *