Премахни WinThruster вирус (актуализирано авг. 2017) - Упътване за премахване

Упътване за премахване на WinThruster вируси

Какво е Вирусът WinThruster?

Информация за оптимизатора WinThruster: можем ли да се доверим на този инструмент?

Ако в момента търсите в Интернет информация за оптимизатора WinThruster (на Solvusoft Corporation), предполагаме, че наскоро сте го инсталирали на компютъра си и в момента ви притиска да закупите пълната му версия. Много вероятно е да попаднете на уеб страници, в които този оптимизатор се разглежда като вируса WinThruster, но трябва да знаете, че терминът „вирус“ не се използва, когато става въпрос за оптимизиращ системата софтуер.

И все пак, има някои положителни неща, които можем да кажем за този инструмент. Специалистите по компютърна сигурност отнасят това приложение към потенциално нежеланите програми и не препоръчват неговото инсталиране или закупуването на пълната му версия. Но нека да направим по-подробен преглед и да видим дали можем да се доверим на този инструмент.

Посетихме официалната уеб страница на този системен инструмент и видяхме, че той обещава „поправяне на грешки и оптимизиране на компютъра ви“. Това простичко лого по никакъв начин не изтъква точно този инструмент на пазара на многобройните оптимизационни инструменти, затова продължихме да ровим. Изглежда, че е съвместим с Windows 10, 8, 7, Vista, XP и дори 2000.

Според официалната уеб страница, WinThruster е инструмент, който помага за оправянето на компютърни проблеми, внася ред в компютъра, стартира компютърните програми по-бързо, удължава живота на компютъра и подобрява цялостната работа на машината.

Изглежда, че WinThruster е наистина полезен инструмент, който може да освежи компютъра ви и да подобри производителността му. За съжаление, трбва да ви кажем, че може да ви разочарова. На първо място, обърнете внимание, че всички тези полезни функции могат да се използват единствено, ако закупите пълната версия на WinThruster, която струва 39.95 долара.

Също така, ако решите да я купите, автоматично се съгласявате да обновявате годишния абонамент всяка година. За съжаление, информацията за подновяване на годишния абонамент е написан с много дребен шрифт и може да бъде пропуснат от по-невнимателните потребители. Освен това, може да се окажете разочаровани от функциите на тази програма, дори и да сте закупили пълната и версия.

WinThruster virus

Също така, потребителите, които отказват да закупят пълната версия на софтуера, е много вероятно да се сблъскат с рекламите на WinThruster, които настойчиво ви насърчават да закупите софтуерния лиценз, като инициират фалшиви системни сканирания и показват плашещи доклади за състоянието на системата.

Най-вероятно програмата показва фалшиви резултати от сканирането, за да убеди потребителя да предприеме някакви действия и да поправи компютъра като закупи пълната версия на оптимизатора. Първоначално може да не изглежда като голям проблем, тъй като рекламите могат да се затворят с едно кликване. И все пак, тези реклами започват да си играят с търпението на потребителя и в повечето случаи накрая той го губи.

Затова, не е изненадващо, че потребителите, които инсталират този инструмент, твърде скоро започват да търсят инструкции за премахването на WinThruster, в случай, че не желаят да закупят тази програма. Ако вие също не искате да я купувате, премахнете WinThruster, като използвате инструкциите, дадени в края на тази статия или се възползвайте от надежден инструмент против зловреден софтуер и я изтрийте с помощта на програми като FortectIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner.

Ако не си спомняте да сте инсталирали WinThruster:

Ако нямате представа какво прави WinThruster на компютъра ви и не сте го изтеглили сами, сега ще ви обясним как програми като WinThruster похищават компютърните системи. Обичайно такива потенциално нежелани програми не са много популярни и очевидно поради тази причина потребителите не ги инсталират по свой избор.

Точно затова, авторите на подобен тип софтуер трябва да намерят начини да ги промотират и да накарат потребителите да ги инсталират. Затова те обичат да групират продуктите си с друг софтуер. По този начин потребителите ги инсталират несъзнателно.

Стратегията е много проста – другите програми предлагат инсталирането на WinThruster или подобни програми по време на инсталационния си процес и ако потребителите не успеят да ги откажат, те се инсталират без дори да известят за това. За да се предпазите от това, избирайте Разширени или Потребителски инсталационни настройки и махайте отметките от всички допълнителни компоненти.

Забелязали сме, че потребителите са малко лекомислени и разчитат на предварително избраните инсталационни режими (По подразбиране или Стандартен), които автоматично скриват писаните Споразумения с потребителя, за да добавят всички избираеми програми в системата.

Как да премахнем WinThruster?

Ако не харесвате този оптимизиращ компютърен инструмент, трябва да премахнете WinThruster и свързаните с него файлове от системата. Това лесно може да стане с помощта на антишпионски инструмент, но може да го изтриете и ръчно.

Въпреки че тази програма не заслужава етикета „вирус“, опасяваме се, че няма да останете доволни от функциите и. По-долу ще намерите подробни инструкции за премахване на WinThruster, които ще ви помогнат да я деинсталирате:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на WinThruster вируси

Деинсталиране от Windows

Задачата ви е да откриете програмата в раздела Инсталиране/Деинсталиране на програма (Install/Uninstall Programs) в Контролния панел (Control Panel). Тя носи името WinThruster, а издателят е Solvusoft Corporation. Кликнете върху нея и изберете Деинсталирай/Uninstall. 

За да премахнете Вирусът WinThruster от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Вирусът WinThruster (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от WinThruster и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици