Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни www-searching.com вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

от Ъгниъс Кигуолис - -   searching virus | Тип: Браузърни хайджакъри

Какво трябва да знаем за www-searching.com?

www-searching.com virus

Най-важният факт свързан с търсачката www-searching.com е, че тя принадлежи към групата на “потенциално нежеланите програми” и “браузър- похитителите”. Има няколко причини специалистите по компютърна сигурност да предупреждават потребителите за тази търсачка. На първо място похищаването от www-searching.com става доста чест проблем. Може да го откриете във всеки един от браузърите си след изтегляне на безплатни програми без да наблюдавате процеса им на инсталиране.

Ако някой от тези програми съдържа Search Module, Search Module Plus и други компоненти, тази търсачка има възможност да променя системните настройки и предизвиква пренасочване към свързани с нея уеб страници, изскачащи реклами в резултатите от търсенето и други безобразия. Като показва изфабрикувани резултати от търсене, www-searching.com пренасочва потребителите към уеб страници на трети лица, които искат да увеличат своята популярност.

Няма нужда да казваме, че такава дейност помага на създателите на тази програма да печелят пари. Освен това, добре е да избягвате реклами, които се предоставят от тази търсачка. Както може да видите от дадения по-долу пример, рекламите на www-searching.com могат да ви подведат да изтеглите съмнителни програми, както този скенер, който се опитва да открадне личната ви информация и парите ви.

Както виждате, вирусът searching.com е наистина съмнителна търсачка, която трябва да бъде премахната от системата ви колкото се може по-скоро. Все още ли смятате, че трябва да държите на компютъра си програма, която лесно може да бъде премахната с помощта на антишпионския ви софтуер? Ние не мислим така. Ако сте използвали www-searching.com като търсачка по подразбиране или начална страница, направете всичко възможно да я премахнете, заедно с всичките и файлове. За тази цел може да използвате ReimageIntego.

www-searching.com virusвирусът www-searching.com

Какви методи се използват за разпространение на www-searching.com?

Има стотици или дори хиляди страници-търсачки, които търсят начин да се промъкнат в компютъра ви и да започнат да се използват като търсачки по подразбиране. Потребителите, обаче, трябва да са наясно с различните опасности, които непознатите търсачки могат да причинят на компютрите ви, затова е добре да се придържате към по-популярните и надеждни като Google, Bing и Yahoo.

Трябва да сте внимателен потребител, ако искате компютърът ви да е в безопасност и да избегнете пренасочване към несигурни уеб страници. Като говорим за пренасочването на www-searching.com, имайте предвид, че може да започне да ви пречи без да сте го изтеглили. Обикновено тази търсачка се разпространява като допълнителен елемент на безплатни програми и по този начин предизвиква забавяне в работата на компютъра, пренасочване към съмнителни уеб страници и други подобни проблеми. Ако вече сте забелязали промени в DNS-настройките на Google Chrome, Mozilla Firefox, и Internet Explorer, трябва да премахнете стартовата или началната страница на searching.com от компютъра си незабавно.

За да избегнете проникването на тази и други подобни потенциално нежелани програми в бъдеще, трябва да знаете, че те обикновено се разпространяват заедно с друг безплатен софтуер като приложения по избор. Затова, трябва да изберете Разширени или Потребителски настройки на инсталация и да наблюдавате целия инсталационен процес внимателно, за да може да избирате кои предложения да инсталирате, така че да не бъдат променени системните ви настройки, началната ви страница и търсачката по подразбиране от вируса www-searching.com .

Този метод на разпространение е много често използван в наши дни, затова трябва да сте много внимателни и ако е възможно да избягвате инсталирането на безплатен софтуер изобщо. В противен случай, внимавайте и избягвайте Бърз или Препоръчителен метод на инсталация.

Кратък преглед на www-searching.com:

Според специалистите по компютърна сигурност, трябва да избягвате търсачката www-searching.com. Ето най-важните факти, които подкрепя това твърдение:

 • www-searching.com се появява на компютъра ви без да е искано позволението ви;
 • способността на тази търсачка да похити всички уеб браузъри едновременно;
 • резултатите от търсенето с of www-searching.com ви пренасочват към свързани уеб страници;
 • забавяне и срив в браузърите;
 • усложнена процедура по премахване на www-searching.com.

Премахване на www-searching.com:

Ако основната причина, за да прочетете тази статия е въпроса “Как да премахна вируса www-searching.comот компютъра си?”, то трябва да се подготвите за доста работа. Въпреки че не е трудно да се отървете от тази търсачка с помощта на надеждна антишпионска програма, може да се окаже трудно да откриете зловредните файлове и други компоненти ръчно. Обикновено те непрекъснато обновяват абонамента за www-searching.com и тя се връща в системата отново веднага след рестартиране. Ако не искате да използвате ReimageIntego, трябва да включите Мениджъра на задачите (Task Manager) и да деинсталирате тази търсачка, заедно с всичките и компоненти. В момента на подготвяне на тази статия компонентите са: Search Module и Search Module Plus. След премахване на тези компоненти, трябва да рестартирате всеки един от браузърите си. За да премахнете www-searching.com, вижте даденото по-долу упътване.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на вирусът www-searching.com
Екранна снимка на вирусът www-searching.comЕкранна снимка на вирусът www-searching.comЕкранна снимка на вирусът www-searching.comЕкранна снимка на вирусът www-searching.com
Екранна снимка на вирусът www-searching.com

Упътване за ръчно премахване на www-searching.com вируси:

Премахване на www-searching.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте www-searching.com и свързани програми
  Тук потърсете www-searching.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете www-searching.com от преките пътища на www-searching.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на www-searching.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за www-searching.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на www-searching.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за www-searching.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на www-searching.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса www-searching.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, www-searching.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на www-searching.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете www-searching.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на www-searching.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на www-searching.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете www-searching.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на www-searching.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на www-searching.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за www-searching.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от www-searching.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на www-searching.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-www-searching-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за www-searching.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *