Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Yardood.com вирус (Подобрено упътване) - Jan 2021 актуализация

Какво още не знаете за Yardood.com:

Yardood.com virus

Ако имате проблеми при онлайн сърфирането, може да сте се “хванали” вируса Yardood.com. И по-конкретно, атаката на похитителя се усеща чрез промени в браузъра и цялостно влошаване на сърфирането ви в интернет. Това може да включва по-дълго време за зареждане на страница, замръзване или срив на браузъра, чести пренасочвания и други подобни.

Заради това си поведение, Yardood се счита за потенциално нежелана програма (PUP) и браузър похитител. Този вирус се разпространява в пакет с безплатен софтуер и негова цел са популярни уеб браузъри. Потребителите могат да заподозрат, че техните компютри са заразени с вируса, когато при отварянето на браузъра си, се отвори непознатата начална страница на Yardood.

Освен това, този браузър-похитител има и други версии, които имат за цел да функционират определени държави : us.yardood.com, fr.yardood.com и uk.yardood.com. Тази съмнителна търсачка се предполага, че осигурява по-бързи и по-добри услуги по търсене.

Създателите твърдят, че този инструмент помага бързо да се търси нужната ви информация, осигурява достъп до популярни и модни уеб страници, които се предполага, че отговарят на нуждите на потребителите. И все пак, тези хубави обещания нямат нищо общо с действителността.

Вместо да ви дадат достъп до модните и нужните ви уеб страници, браузър-похитителят ви насърчава да посетите уеб страници на трети лица, които са спонсорирани. За съжаление, похитителят Yardood.com осигурява изменени резултати от търсенето и включва комерсиално съдържание в тях.

Става трудно да намерите необходимата ви информация, използвайки засегнатия уеб браузър; освен това може да попаднете и на потенциално опасни интернет страници. Проблемът с пренасочването на Yardood.com е доста притеснителен, защото след едно посещение на заразена уеб страница, може да се сдобиете със сериозна интернет инфекция или да загубите личната си информация. 

Yardood.com virusВирусът Yardood.com

След проникването в компютъра, малуерът Yardood.com променя настройките на браузъра ви и прави своя собствен домейн нова начална страница. Също така, той добавя аргументи към различни преки пътища, може да променя регистри на Windows и да инсталира допълнителни приложения, които да го предпазват от деинсталиране.

Всички тези модификации пречат на потребителите да си възвърнат настройките на браузъра, така те могат да премахнат Yardood.com от браузъра си само след като са премахнали похитителя от компютъра. И все пак, ако тази съмнителна търсачка ви изглежда полезна и не искате да се отървете от нея веднага, трябва да знаете, че този инструмент може да събира информация за вас.

Изобщо не е шега фактът, че похитителят шпионира дейността ви в интернет; има го в Декларацията за поверителност. Похитителят се интересува от посещаваните от вас уеб страници, думи за търсене, IP адреси, време прекарано онлайн и в определени уеб страници, вид на браузъра ви, език и др., както се вижда в откъса по-долу:  

When you use Yardood’s services, the server will automatically record certain information, including URL, IP address, type of browser, language used, and the date and time of visit, etc., with the sole purpose being to provide you with better services.

Когато използвате услугите на Yardood, сървърът автоматично записва определена информация, включително URL, IP адреси, вид на браузъра, използван език, дата и час на посещение и др. с единствената цел да ви предоставим по-добра услуга.

Цялата тази информация се предполага, че  е с цел да осигури по-добро обслужване, но все пак не може да знаем какви други цели биха могли да имат създателите на похитителя.

Затова, препоръчваме ви да не отлагате прекалено дълго премахването на Yardood.com. Може да направите бързо прочистване на системата с помощта на ReimageIntego или подобна надеждна антивирусна програма.

Как безопасно да инсталираме нови програми?

Хакерите използват измамна софтуерна и маркетингова техника за разпространението на браузър-похитители. Този метод се нарича бандлинг (bundling) и позволява към редовния софтуерен пакет да бъдат добавяни потенциално нежелани програми като избираеми приложения.

Затова, когато потребителите инсталират нова програма, могат да очакват и похищение от Yardood.com. Похищението може да стане при инсталирането на нов софтуер, когато се използват “Recommended/Препоръчителни”, “Quick/Бързи” или “Standard/Стандартни” настройки. Те не показват открито допълнителните приложения, а ги инсталират по подразбиране.

Поради тази причина е важно да избирате “Advanced/Разширени” или “Custom/Потребителски” режими на инсталация, което позволява наблюдение и регулиране на процеса. Когато внимателно извършвате всички етапи на инсталацията, ще забележите списък с допълнителни програми и така ще може да махнете отметките от тях.

Освен това, може да забележите и означено с отметка твърдение, според което сте се съгласили да направите yardood.com, us.yardood.com, fr.yardood.com или uk.yardood.com ваша начална страница. Ако “препускате” през инсталационния процес, може да пропуснете този момент и да пуснете браузър-похитителя в компютъра си.

Какво представлява процеса по премахване на Yardood.com:

Браузър-похитителите са по-скоро досадна, отколкото опасна компютърна инфекция, затова може да премахнете вируса Yardood.com както ръчно, така и автоматично. Ръчното премахване изисква повече време и усилия, защото трябва да откриете и премахнете всички свързани с вируса компоненти.

Похитителят може да е инсталирал и “помощни обекти” (“helper objects”) и много допълнителни приложения в компютъра и уеб браузърите ви, затова трябва да премахнете всичко. Може да се окаже трудна задача за неопитните потребители, затова препоръчваме да премахнат вируса Yardood.com автоматично.

Този метод изисква инсталирането и актуализирането на надеждна програма за зловреден софтуер и стартиране на пълно системно сканиране. За няколко минути, тази компютърна инфекция ще е изчезнала завинаги и ще може да рестартирате браузърите си. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Yardood.com вируси:

Премахване на Yardood.com от Windows системи

Ако вашата операционна система Windows OS е похитена от Yardood.com, трябва да деинсталирате всички записи, които може да имат връзка с похитителя.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Yardood.com и свързани програми
  Тук потърсете Yardood.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Yardood.com от преките пътища на Yardood.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Yardood.com от Mac OS X система

Ако вашата операционна система Mac OS X е заразена от Yardood.com, трябва да откриете и премахнете всички записи, които може да имат връзка с похитителя.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Yardood.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Yardood.com от Internet Explorer (IE)

Проверете списъка с добавки и деинсталирайте всички съмнителни записи, както е показано по-долу.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Yardood.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Yardood.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Yardood.com от Microsoft Edge

Следвайте инструкциите и премахнете всички съмнителни разширения от Microsoft Edge.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Yardood.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Yardood.com от Mozilla Firefox (FF)

Проверете списъка с разширения и потърсете съмнителни разширения или плъгини. Браузър-похитителят Yardood.com може да е инсталирал някои съмнителни записи и вие трябва да ги премахнете.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Yardood.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Yardood.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Yardood.com от Google Chrome

В директорията Extensions/Разширения може да откриете много на брой съмнителни записи, които да имат връзка с вируса Yardood.com. Премахнете ги без притеснение, защото те може да предизвикат повторно похищение или да продължат да ви шпионират.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Yardood.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Yardood.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Yardood.com от Safari

След похищението на Yardood.com, трябва да проверите списъка с разширения и да премахнете всички съмнителни записи, които може да са били инсталирани без ваше съгласие.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Yardood.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Yardood.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Yardood.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-yardood-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Yardood.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *