Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Yeabd66.cc вирус (Подобрени инструкции) - 2021 актуализация

Опасности при използването на инструмента за търсене Yeabd66.cc

Вирусът Yeabd66.cc определено е свързан с известния вирус Yeabests.cc, който е поредния браузърен хайджакър. Хайджакърът Yeabd66.cc поема контрол над инфектирания компютърен браузър и променя настройките му. Една от основните промени е промяната на началната страница. Хайджакърът наглася Yeabd66.cc като търсачка по подразбиране, която се зарежда всеки път, като отворите браузъра и отваря нови браузърни прозорци на табове. На пръв поглед жертвата може да не забележи нищо съмнително – сайта изглежда като типичната търсачка, предлагайки различни полезни линкове, които могат да се ползват незабавно за достъп до социални мрежи, пускане на клипчета, проверка на пощата или играене на онлайн игри. Въпреки че повечето такива линкове са легитимни, търсачката сама по себе си е безполезна.

Не е изненада, че разочаровани потребители често се обръщат към програмата като малуерът Yeabd66.cc. Когато направите търсене, програмата Ви пренасочва към страницата с резултати cse.google.com, която показва логото „Google персонализирано търсене“ най-горе. бихме искали да Ви предупредим, че тези резултати са базирани на нелична информация, събрана от Вас. С други думи пренасочващият вирус Yeabd66.cc събира информация за кликвания на реклами, последни търсения, информация за историята (например най-често посещаваните сайтове) и свързани данни. На базата на тези данни предоставя оферти от трети страни, които интегрира редом до обикновени резултати от търсенето. Ако все още не сте сигурни, че премахването на Yeabd66.cc не си заслужава времето, запитайте се дали искате да получавате подобни резултати от търсенията Ви или реални такива, които отговарят на запитването Ви. Освен това има повече минуси при подобни модифицирани резултати от търсенето.

Yeabd66.cc virus and examples of ads

Някои сайтове, рекламирани от съмнителни търсачки, когат да са много опасни. Въпреки фактът, че обикновено не изглеждат зловредни или опасни, могат да са такива. Разбира се не всички уебсайтове, промотирани от хайджакъра Yeabd66.cc, са недостоверни, но трябва да сте внимателни. Не предоставяйте личната си информация на сайтове, които изглеждат непознати, инспектирайте линковете на подобни сайтове и никога не се съгласявайте да инсталирате непознат софтуер на компютъра си. Всъщност най-добре не се съгласявайте да инсталирате какъвто и да е софтуер, защото ненадеждни сайтове промотират само пакети, съдържащи съмнителни парчета софтуер. Ако искате да търсите в Интернет без да получавате спонсорирано съдържание, премахнете хайджакъра Yeabd66.cc, използвайки инструкциите, предоставени тук или анти-спайуерни инструменти като SpyHunter 5Combo Cleaner или ReimageIntego.

Може да имате проблеми, докато се опитвате да премахнете браузърния хайджакър. Потребителите най-вече се оплакват, че не могат да намерят вируса Yeabd66.cc в Добавяне/Премахване на програми или че няма екстензии, свързани с него. Ако е така, може да сте инфектирани с версия на хайджакъра, която добавя VBScript файл в Windows Management Instrumentations (WMI). С други думи това е безфайлова инфекция . Този скрипт инфектира браузърните шорткъти и Ви пречи да елиминирате хайджакъра изцяло. Скриптът може да е труден за намиране, затова силно препоръчваме използването на анти-малуерни инструменти, за да го премахнете. Подобни техники са рискови, така че ако антивирусната Ви не успее да се справи с инфекцията на Yeabd66.cc, опитайте да я обновите първо. Ако обновената версия не успее да премахне инфекцията, свържете се с авторите на анти-малуерната Ви програма и ги помолете за помощ с премахването на Yeabd66.cc – определено ще Ви помогнат и ще подобрят продукта си в същото време.

Начини за заразяване с пренасочваща програма

Потенциално нежелани програми като Yeabd66.cc превземат компютъра бързо. Те, както и други потенциално нежелани програми (адуерни и подобни), се разпространяват чез други програми, които обикновено са популярни сред потребителите. Примери са игри, мениджъри на свалянията, плейъри, приложения за обработка на снимки и т.н. Когато свалите безплатна програма от Интернет, инспектирайте надеждността ѝ като използвате Ръчни или Подробни настройки на инсталация . Можете да намерите „препоръчаните“ сваляния там. Задачата Ви е да премахнете всякакви позволения за инсталацията на тези програми, затова просто премахнете тикчетата до съответните програми. Ако вече е прекалено късно, моля прочетете следващия параграф за елиминирането на Yeabd66.cc и се захващайте за работа!

%MCEPASTEBIN%

Премахнете проблемите с пренасочванията от Yeabd66.cc

Ако следвате инструкциите, предоставени под статията, можете да премахнете вируса Yeabd66.cc лесно. Изисква само няколко минути да изтриете браузърен хайджакър, особено ако сте напреднал компютърен потребител. Въпреки това не бива да подценявате тази задача и трябва да правите всичко внимателно или в противен случай можете да повредите компютърната система, ако изтриете грешните файлове. Когато имате съмнения, използвайте инструмент за премахване на Yeabd66.cc. Подобен лесно може да премахне всички опасни файлове без риск от повреда за системата Ви. След като премахнете Yeabd66.cc от компютъра си, бъдете внимателни и предприемете мерки, за да предотвратите появата на подобни програми на системата.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Yeabd66.cc
Екранна снимка на Вирусът Yeabd66.cc

Упътване за ръчно премахване на Yeabd66.cc вируси:

Премахване на Yeabd66.cc от Windows системи

Проверете системата за съмнителни програми, които никога не сте инсталирали. Ако намерите такива, уверете се, че сте ги деинсталирали. За тази цел можете да използвате тези инструкции или анти-малуерна програма.

За да премахнете безфайлова инфекция, следвайте тези стъпки:

 1. Отворете прозореца Run, като кликнете на бутоните Windows + R едновременно. Напишете wbemtest и изберете OK.
 2. Това трябва да отвори Windows Management Instrumentation Tester. Натиснете Connect… бутона.
 3. В Namespace полето напишете root\subscription и кликнете Connect.
 4. Следваща стъпка: В таблицата с бутони намерете Open Class… и го кликнете. Щом се появи нов прозорец напишете ActiveScriptEventConsumer. Натиснете OK.
 5. След това кликнете на Instances в таблицата, която ще се появи.
 6. Премахнете инфекцията:

Delete these entries to remove virus 

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Yeabd66.cc и свързани програми
  Тук потърсете Yeabd66.cc или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Yeabd66.cc от преките пътища на Yeabd66.cc
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Yeabd66.cc от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Yeabd66.cc или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Yeabd66.cc от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Yeabd66.cc и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Yeabd66.cc. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Yeabd66.cc от Microsoft Edge

Когато премахнете Yeabd66.cc и всичките му компоненти, не трябва да забравяте да проверит браузъра си за непознати въведения в екстензиите, които евентуално могат да помогнат на вируса да се върне по-късно.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Yeabd66.cc трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Yeabd66.cc от Mozilla Firefox (FF)

Премахнете съмнителни приставки, които може да са свързани с вируса Yeabd66.cc и обновете браузъра си както е описано долу.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Yeabd66.cc и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Yeabd66.cc. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Yeabd66.cc от Google Chrome

Можете да поправите своя Google Chrome, като елиминирате всякакви непознати приложения от непознати източници.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Yeabd66.cc и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Yeabd66.cc. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Yeabd66.cc от Safari

Елиминирайте съмнителни приставки и рестартирайте Safari, изполвайки урока, предоставен долу.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Yeabd66.cc или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Yeabd66.cc, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Yeabd66.cc. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-yeabd66-cc-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Yeabd66.cc virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *