Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни yeabests.cc вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Последна информация за вируса yeabests.cc

yeabests.cc virus

Вирусът yeabests.cc се представя за легитимна търъсачка, която предлага подобрени резултати при търсене от Google и предоставя лесен достъп до 16 популярни социални медии, имейл, шопинг, гейминг и други сайтове. За съжаление тази търсачка е просто поредният браузърен хайджакър, който няма нищо общо с добре известната ни търсачка. Този хайджакър също така е свързан с TopYea Search, който вече е причинил много неприятности на мнозина потребители. И двете търсачки имат подобни функции.

Въпреки това според някои източници появата им може да е различна в зависичмост от локацията на инфектирания компютър, например потребители в Италия и в Бразилия могат да виждат различни начални страници. Въпреки това техниките за разпространение и проблемите остават същите. Вирусът прикача зловредни компоненти към шорткътите на всеки браузър и променя настройките им. Браузърният хайджакър инфилтрира системата тихомълком. Въпреки това признаците за инфекция за очевидни.

Освен модифицираните браузъри потребителите се натъкват на проблеми с пренасочване от Yeabests.cc, наблюдава се повишено количество подвеждащи реклами и неспособност за използването на надеждна търсачка. Най-големият проблем е свързан с фалшивата търсачка която модифицира резултатите. Те включват рекламно съдържание и спонсорирани линкове, които повишават трафика към конкретни сахтове.

Премахването на yeabests.cc е необходимо, ако искате да си върнете контрола над браузъра. Най-бързият начин да го направите е като използвате ReimageIntego и сканирате системата си.

yeabests.cc virusВирусът yeabests.cc

Ако сте внимателен интернет потребител може да сте забелязали, че yeabests.cc предоставя опция а достъп до шопинг и гейминг сайтове директно от началната страница. Въпреки това тази функционалност се оказва повече зловредна, отколкото полезна.

Това е така, защото браузърният хайджакър има функция за пренасочване. Ако се изкушите да влезете в сайтове от платформата за приложения на началната страница, можете да попаднете на исканата страница след няколко пренасочвания към реклами и дори сайтове за възрастни.

Въпреки че някои сайтове могат да са безвредни, други могат да имат разрушителен ефект върху компютъра Ви. Някои от сайтовете водят до други такива, които са „снабдени“ с разрушителни малуери и вируси. С времето самото премахване на вируса yeabests.cc може да не е достатъчно, за да обезопасите компютъра си.

Още повече хайджакът от Yeabests.ccможе да е увреждащ в смисъл че програмата събира информация, състояща се от търсения, посетени сайтове, данни за операционната система и локация. Тези данни могат да попаднат в ръцете на трети страни, които предоставят реклами за Вас. Веднъж попаднала в тях, те анализират информацията и генерират нови реклами, специално създадени за съответните потребители, отговаряйки на личните им предпочитания и интереси. Затова в зависичмост от броят кликове на тези pay-per-view реклами, авторите събират доста голям приход. Ако не харесвате идеята постоянно да Ви следят, трябва да деинсталирате Yeabests.cc.

Как хайджакът Yeabests.cc е попаднал в системата ми?

Ако не сте посетили официалната страница най-вероятно малуерът Yeabests.cc е инфилтрирал компютърът Ви чрез безплатни софтуерни пакети. Браузърният хайджакър може да попадне на компютъра Ви ако наскоро сте инсталирали нов аудио плейър, софтуер за обработка на снимки, обновен Flash Player или Java. Най-вероятно сте забелязали, че има адон на име „Yeabests.cc“ в софтуерния пакет.

Точно така се е установил хайджакърът на компютъра Ви. Подобни грешки са често срещани. Повечето потребители казват, че нямат време да четат инструкции за инсталация. Както виждате отнема много повече време за премахването на подобен малиуер. Като цяло ако искате да предотвратите появата на браузърен хайджакър на компютър, трябва да използвате Ръчна инсталация вместо Автоматична, когато слагате нов софтуер на компютъра си.

След това се уверете, че сте отмаркирали всякакви ненужни приложения. Освен това не забравяйте, че трябва да избирате надеждни и сигурни източници за сваляне на софтуер. Сайтове за споделяне на файлове и торент сайтове не са такива. Винаги избирайте официални сайтове на разработчиците.

Как да премахнем вируса Yeabests.cc?

Ако се интересувате от всички опции за премахването на Yeabests.cc, първо можете да проверите упътването за ръчно премахване под тази статия. Внимавайте да не пропуснете някоя от посочените стъпки. В противен случай някои свързани с Yeabests.cc файлове могат да останат на компютъра Ви. Затова възможността да се инфектирате от тази потенциално нежелана програма значително се повишава.

Ако вече сте опитали ръчния метод но Yeabests.cc продължава да се появява можете да инсталирате анти-спайуер и да сканирате компютъра си с него. Това ще гарантира пълното елиминиране на хайджакъра. Този софтуер е полезен не само при справяне с дадени нежелани приложения, но и при други типове малуер.

На последно място бихме искали да Ви посъветваме да се придържате към надеждните търсачки като Google или Bing, вместо да прибягвате към необезопасени алтернативи. Ако имате затруднения и не можете да премахнете Yeabests.cc или друг браузърен хайджакър от компютъра си, не се колебайте а се свържете с нас и ще се опитаме да Ви помогнем.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на yeabests.cc вируси:

Премахване на yeabests.cc от Windows системи

Това, което може да е объркващо за начинаещи потребители при премахването на Yeabests.cc, е че това е Windows Management Instrumentation (или WMI), което значи, че няма файлове. Не внедрява никакви файлове в инфектирания компютър, затова антивирусната може да не го засече. За да го премахнете от компютъра си, трябва ръчно да пуснете WBEMTest, който може да бъде намерен в тази директория: C:\Windows\System32\wbemtest.exe. Последващи инструкции за употреба на инструмента могат да бъдат намерени онлайн. Въпреки това силно препорчваме снабдяването с професионална антивирусна, която може да е способна да намери вируса в Windows Management Instrumentation.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте yeabests.cc и свързани програми
  Тук потърсете yeabests.cc или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете yeabests.cc от преките пътища на yeabests.cc
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на yeabests.cc от Mac OS X система

Въпреки че този вирус рядко инфектира Mac, Safari все още е сред рисковите браузъри. Затова ако компютърът Ви е бил инфектиран, моля следвайте инструкциите, предоставени долу или сканирайте компютъра си с надеждна антивирусна, като например SpyHunter 5Combo Cleaner.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за yeabests.cc или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на yeabests.cc от Internet Explorer (IE)

Въпреки че вирусът не оставя файлове на компютъра, може да успеете да намерите екстензиите в браузъра. Търсете наскоро инсталирани такива и проверете дали не са част от браузърния хайджакър.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за yeabests.cc и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на yeabests.cc. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса yeabests.cc от Microsoft Edge

За да премахнете този хайджакър от браузъра си изцяло, порътсете екстензии или адони, които могат да са свързани с вируса и ги премахнете. Имайте предвид, че те могат да се крият под различни заглавия, затова бъдете вниамтелни.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, yeabests.cc трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на yeabests.cc от Mozilla Firefox (FF)

Въпреки че Yeabests.cc работи на базат на WMI и не създава файлове на компютъра, които да можете да изтриете, все пак може да се появи като браузърен адон или екстензия, затова проверете инсталираните компоненти и преценете с помощта на надеждни онлайн източници надеждността им.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете yeabests.cc и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на yeabests.cc. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на yeabests.cc от Google Chrome

За да се уверите, че браузърният хайджакър е премахнат от браузъра изцяло, проверете браузъра си за допълнителни екстензии. Изтрийте съмнителни браузърни приставки, които скоро са били инсталирани на компютъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете yeabests.cc и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на yeabests.cc. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на yeabests.cc от Safari

В списъка с браузърни екстензии търсете Yeabests.cc, TopYea Search и подобни екстензии и ги премахнете. Това е единственият начин да се подсигурите, че вирусът няма да се появи отново в браузъра Ви.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за yeabests.cc или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от yeabests.cc, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на yeabests.cc. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-yeabests-cc-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за yeabests.cc virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *