Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Zingload.com вирус (Chrome, Firefox, IE, Edge) - 2021 актуализация

Какво се крие зад вируса search.zingload.com?

Най-вероятно, пренасочванията, причинени от вируса zingload.com, са ви довели до тази уеб страница. Преди да ви кажем как да спрете тази потенциално нежелана програма, полезно е да знаете, че тя принадлежи към категорията на браузър-похитителите. Затова можем само да предполагаме колко опасен може да бъде този похитител, как се разпространява и кой е най-подходящия метод да се отървете от него. Сигурно вече знаете за склонността към пренасочване към други уеб страници, вместо желаните от вас. Също така, браузър похитителят показва голямо количество досадни реклами. Той е програмиран и да “привлича” други видове нежелано съдържание: ленти с инструменти, плъгини за браузър. Това са само едни от преобладаващите характеристики на тази потенциално нежелана програма. За да избегнете евентуални допълнителни неприятни ефекти, премахнете веднага Zingload.com.

Сега, нека да погледнем как работи този похитител. Както вероятно вече сте разбрали Zingload се разпространява чрез техниката бандлинг, за да избегне отхвърлянето си от потребителя и да се промъкне незабелязано в целевия компютър. След като е разположил файловете си в системата, той променя настройките на регистрите, като въвежда своя код www.zingload(com)/?type=ll&uid=[uid]. Това позволява на похитителя да затвърди позициите си. Също така, потенциално нежеланата програма използва малки файлове или скриптове, които предизвикват неприятности за потребителите, които се опитват да се отърват от него. С други думи, благодарение на подмолните си действия, само изтриването на URL адреса на домейна няма да е достатъчно да унищожите search.zingload.com.

Освен това, браузър-разширенията, добавени от потенциално-нежеланата програма, събират определена техническа информация, например история на сърфирането, изтегляния, отметки, заявки за търсене, кликове, вид на операционната система и други. Както е посочено и в Декларацията за поверителност, тази информация може да се свърже с профила на потребителя. Също така индикира, че използват “анонимни идентификатори”. Собствениците на този браузър похитител споменават също, че могат да ползват личната информация извън региона ви на местожителство. И въпреки че това поведение е с цел подобряване на обслужването, то може да има неприятни ефекти за потребителя. Никъде не е посочено кой е крайният получател на личната и неличната информация.  

Zingload.com virus

И все пак, събирането на информация не е най-лошото нещо. Пренасочването на Search.zingload.com може да има разрушителни последствия. Накратко, поради тази му особеност, може да се озовете в домейн пълен със зловреден софтуер. Може случайно да се окаже, че сте “хванали” някоя компютърна зараза. Като цяло, целта, с която е създаден браузър-похитителя, е да рекламира компании на трети лица и да предизвиква пренасочвания към принадлежащите им уеб страници. Всяко едно пренасочване носи определен приход за създателите на този компютърен паразит. Затова препоръчваме да се замислите за премахването му с надежден антишпионски софтуер, например ReimageIntego.

Разпространение на похитителя

Тази съмнителна програма най-вероятно е попаднала в компютъра ви, когато сте инсталирали някоя друга безплатна програма. Потенциално нежеланите програми (адуер, браузър-похитители, съмнителни добавки за бразузър, разширения или плъгини) се разпространяват най-често чрез съмнителна техника наречена бандлинг (“bundling”). Тази техника позволява на няколко софтуерни приложения да бъдат поставени в един пакет, като изглеждат като една единствена програма. Затова винаги, когато теглите безплатни програми от интернет, си припомняйте това. Трябва добре да проверявате програмите преди да ги инсталирате – някои от тях могат да пренасят софтуер на трети лица, който може да е опасен или дори вреден за компютъра ви.  За да избегнете инсталирането на непознат софтуер, препоръчваме ви да избирате Разширени (“Advanced”) или Потребителски (“Custom”) инсталационни настройки и след това да махнете отметките от допълнителния софтуер, предложен ви за инсталиране. 

Начини за премахване на Zingload.com 

Има два основни начина за изтриване на тази потенциално нежелана програма. На първо място инструмент за премахване на зловреден софтуер сканира целия компютър и открива компютърната заплаха. Автоматичният метод за премахване се прилага много лесно – просто трябва да започнете пълно системно сканиране и след това да изберете и изтриете откритите компютърни заплахи. И все пак, ако сте опитен компютърен потребител, не би трябвало да е проблем да премахнете заплахата Zingload.com ръчно. По-долу сме дали инструкции за това. И най-накрая, не забравяйте, че предпазливостта е основната предпоставка за цялостната сигурност на операционната ви система.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Zingload.com вируси:

Премахване на Zingload.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Zingload.com и свързани програми
  Тук потърсете Zingload.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Zingload.com от преките пътища на Zingload.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Zingload.com от Mac OS X система

Zingload.com има за цел и потребителите с операционна система Mac.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Zingload.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Zingload.com от Internet Explorer (IE)

Потенциално нежеланата програма (PUP) прави промени в регистрите, така че да пре-похити браузъра ви след рестартиране.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Zingload.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Zingload.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Zingload.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Zingload.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Zingload.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Zingload.com от Google Chrome

Много е важно да премахнете похитителя и всичките му файлове. След като похитителя бъде изтрит, изтрийте информацията си за сърфиране като кликнете на “Премахни този потребител” (“Remove this user”).

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Zingload.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Zingload.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Zingload.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Zingload.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Zingload.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Zingload.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-zingload-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Zingload.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *