Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Popcash.net pop-up вирус (Безплатно упътване) - актуализирано Jan 2021

Защо се появяват рекламите на Popcash?

Popcash.net pop-up virus

Вирусът Popcash може да вгорчи живота ви, защото тази компютърна инфекция е подмолна и почти неоткриваема. И все пак, подходящ инструмент против зловреден софтуер може да открие и премахне адуера Popcash, който ежедневно показва огромно количество уеб реклами на жертвата си .

Тези реклами идват от рекламната мрежа Popcash.net и не ви съветваме да им се доверявате. Може да откриете, че някои от тези реклами са подвеждащи и водят до несигурни интернет страници. Те могат да са пълни с ненадеждно съдържание, като линкове водещи до зловредни уеб страници или файлове за изтегляне, които представляват заплаха за компютъра ви.

По-добре е да избягвате тези реклами, ако искате да предпазите компютъра си от пренасочванията на Popcash.net, които могат да ви пренасочат към опасно онлайн съдържание. Няма нужда да казваме, че трябва да премахнете Popcash веднага щом забележите тези реклами.

Не е изненада защо хората се подвеждат по рекламите на Popcash.net. По-голямата част от тях съдържат търговски оферти, софтуерни обновления, предложения да участвате в различни онлайн проучвания и т.н. Независимо от вида на рекламата, която е изскочила, по-добре е да я игнорирате.

Кликването върху такива известия води до повишен риск от проникване на потенциално нежелана програма или дори зловреден софтуер. В по-голяма част от случаите, вирусът Popcash.net показва съмнителни предупреждения, които обикновено информират за липсващи обновления на Java, Flash Player, Media Player, Adobe Reader, даунлоуд мениджър, уеб браузър или други ъпдейти на популярни програми.

За съжаление, те са фалшиви и могат да инсталират съмнителни програми, като адуер или браузър-похитители на компютъра ви. Но забелязали ли сте колко привлекателно изглеждат някои от тези реклами? Причината за това е, че са базирани на потребителския интерес, историята на сърфиране, изтегляния, заявки за търсене и подобна информация.

Тази информация се счита за не-лична, така че потенциално нежеланата програма я събира съвсем легално. И все пак  информация като вашите заявки за търсене може да съдържат и лични данни и сме сигурни, че не бихте искали да ги разкривате на ненадеждна рекламна програма и евентуалните свързани лица.   

Popcash.net pop-up virusИзскачащият вирус Popcash.net

Как да избегнем похищение на Popcash.net?

Не е изненадващо, че потребителите постоянно докладват за адуер, браузър-похитители и други потенциално нежелани програми ежедневно. Това е защото обикновено се разпространяват заедно с безплатен софтуер като даунлоуд мениджър, програми за създаване на PDF файлове, мултимедийни плейъри и други, които се изтеглят от хиляди потребители ежедневно.

Основната причина за проникването на Popcash и подобни реклами в компютрите е невнимателното инсталиране. Както добре знаем, хората обикновено избират Бързи инсталационни настройки и бързат да приключат процеса като прибързано натискат бутона 'next'.

И все пак, те рядко четат дългите редове на инсталационните квадратчета с отметки и несъзнателно се съгласяват да инсталират допълнителни компоненти, с които е пълен безплатния софтуер. В следствие на това те започват да се сблъскват с досадни реклами, пренасочвания към съмнителни или опасни уеб страници, загуба на не-лична информация и т.н. 

Вероятно вече знаете какво трябва да правите, за да избегнете компютърни инфекции като вируса Popcash. Трябва да следвате тези стъпки:

 • Избирайте Разширени или Потребителски настройки, когато инсталирате безплатен софтуер;
 • Четете внимателно всяка информация за програмата, която искате да инсталирате;
 • Махнете отметките, които са поставени на “опционалните компоненти” като добавки, плъгини, ленти с инструменти и разширения.

Ако подозирате, че вече сте станали жертва на похищение на Popcash, не губете времето си, а разгледайте ръководството за премахване на Popcash, което е дадено по-долу.

Инструкции за премахване на адуера Popcash 

Не бива да се доверявате на вече споменатите реклами, защото те промотират фалшиви ъпдейти, които на практика са безполезни програми. Ако не искате да изтеглите друго адуерно приложение, браузър-похитител и подобни потенциално нежелани програми на компютъра си, трябва да ги избягвате. Най-лесният начин да се справите с проблема е да отстраните причина.

В този случай трябва да премахнете вируса Popcash. За съжаление не можем да ви дадем точното име на програмата, която предизвиква тези реклами на компютъра ви, защото програмите показващи реклами на Popcash са повече от една.

За да избегнете премахването на нужни системни компоненти и да поправите напълно компютъра си, трябва или да направите пълно системно сканиране с надежден антишпионски софтуер, или да следвате инструкциите за ръчно премахване на Popcash, които са дадени по-долу. Ако след като изпълните всички стъпки, все още виждате реклами, тогава ви препоръчваме да изберете метода на автоматичното премахване. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Popcash.net pop-up вируси:

Премахване на Popcash.net pop-up от Windows системи

ВАЖНО. Разгледайте дадените по-долу инструкции и проверете определени папки за файлове свързани с Popcash. Препоръчително е да премахнете всички съмнителни приложения и браузър компоненти, които не си спомняте да сте инсталирали в системата си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Popcash.net pop-up и свързани програми
  Тук потърсете Popcash.net pop-up или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Popcash.net pop-up от Mac OS X система

ЗАБЕЛЕЖКА. Изтрийте всички съмнителни приложения и притурки на браузъра, които не ви изглеждат познати. Ако не си спомняте да сте инсталирали определени програми или браузър компоненти, или ако не са файлове, които първоначално са принадлежали на системата или уеб браузърите, отървете се от тях.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Popcash.net pop-up или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Popcash.net pop-up от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Popcash.net pop-up и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Popcash.net pop-up. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Popcash.net pop-up от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Popcash.net pop-up трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Popcash.net pop-up от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Popcash.net pop-up и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Popcash.net pop-up. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Popcash.net pop-up от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Popcash.net pop-up и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Popcash.net pop-up. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Popcash.net pop-up от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Popcash.net pop-up или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Popcash.net pop-up. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-popcash-net-pop-up-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Popcash.net pop-up virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *