Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни MacKeeper pop-up реклами (актуализирано Jan 2021) - Chrome, Firefox, IE, Edge

от Alice Woods - -   Mac Keeper | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

MacKeeper НЕ е надеждно приложение според компютърните потребители. Дали са прави?

Изскачащите прозорци на MacKeeper на различни уеб страници

“Вирусът MacKeeper” е термин, използван от потребителите на Mac, които са били подведени да инсталират тази програма без да знаят. Най-често тя е представена като оптимизационна програма, която може да подобри работата на компютъра. И все пак, поради агресивните методи на реклама и разпространение, потребителите в блоговете, IT уеб страниците и форумите са започнали да наричат тази програма зловреден софтуер.

Повечето от тях твърдят, че това не е нищо повече от вирус, зловреден софтуер или скам. Най-общо казано, потребителите смятат MacKeeper за наистина злонамерена програма. Ако и вие мислите така, имаме новина за вас. В действителност, MacKeeper нито е вирус, нито е зловредна програма.

Въпреки това, различни рекламни кампании разпространяват тази програма и често я групират с адуер или подобни приложения, които тихомълком се инсталират заедно с MacKeeper. Това, обаче, няма как да стане, ако програмата е придобита от оригиналния източник. Все пак, поради поведението си наподобяващо адуер, специалистите по сигурност понякога класифицират този инструмент като потенциално нежелана програма (PUP) и препоръчват потребителите да премахнат MacKeeper от компютрите си, ако смятат, че не отговаря на очакванията им.

Дори нещо повече, тя трябва да бъде премахната от компютъра ви, ако се е появила без вашето знание или съгласие. съветваме ви да сканирате компютъра си допълнително с антивирусен софтуер, за да откриете зловредния софтуер, който може да се е инсталирал заедно с изтегленото от вас приложение.  Вирусът MacKeeperMacKeeper се представя като много популярен продукт. Въпреки това, не ви препоръчваме да използвате този съмнителен инструмент.

MacKeeper е пусната преди няколко години от компанията Zeobit, но започва да предизвиква повече дискусии и оплаквания след 2013, когато компанията Kromtech Alliance Corp придобива приложението.

Хората започват да се оплакват, че тази съмнителна програма се появява в компютрите им без да са я изтегляли. Трябва да отбележим още веднъж, че програмата може да бъде изтеглена както от официалната си уеб страница, така и да се промъкне незабелязано в компютрите заедно с друг безплатен софтуер. 

След като бъде инсталирана, тя ще започне да ви показва досадни и подмамващи изскачащи реклами. Рекламите на MacKeeper може да ви информират за различни неща, като се започне от търговски оферти, отстъпки и кодове за намаления. Повечето потребители твърдят, че след като кликнат върху тях, са били пренасочени към уеб страници, на които се рекламира програмата.

Освен това, получавали сме и информация от потребители за “Реклами от MacKeeper” (“Ads by MacKeeper”), които искат от тях да закупят лицензираната и обновена версия на програмата за значителна сума пари. Може да получите следното съобщение:

Please be informed that we have released new application MacKeeper. You can upgrade your version here #### for additional $19.95, note that it has much more advanced Antivirus engine, a more sophisticated Files recovery feature and lots of more improvements

Информираме ви, че вече има нова версия на MacKeeper. Може да обновите програмата си тук  #### за още 19.95 долара, имайте предвид, че има доста по-съвременна антивирусна защита, осъвършенствани функции за възстановяване на файлове и много други подобрения

Без значение каква точно изскачаща реклама е достигнала до вас (последните се наричат Mackeeperapp.mackeeper.com), не ви препоръчваме да отваряте която и да е от тях, защото можете да бъдете подведени да похарчите пари за безполезна “актуализирана версия” или без да искате да инсталирате друга потенциално нежелана програма.

Затова ви съветваме да игнорирате цялото съдържание, която тази програма ви предоставя и да я премахнете незабавно. Обикновено премахването на MacKeeper няма да премахне и изскачащите реклами, тъй като те са генерирани от съвсем друга програма. За да обезоръжите адуера, опитайте с използването на Malwarebytes.

Нежелани приложения като MacKeeper се групират с други програми

Днес операционната система Mac може да бъде засегната от адуера по същия начин, както и Windows. Това означава, че вашият Mac може да се зарази с адуер веднага след инсталирането на някакъв безплатен софтуер. Специалистите по сигурността са открили, че MacKeeper се промотира от програмите MacSheild, MacKeeper, MacProtecter и Nauseum.

Затова ви препоръчваме да ги избягвате. Освен това добре е да започнете да проверявате безплатния софтуер преди да го изтеглите на компютъра си. За да сте сигурни дали към избраната от вас програма няма добавени “избираеми компоненти за изтегляне”, избирайте “Разширени” или “Потребителски” настройки и внимателно проверявайте всяка отметка. 

Най-важното нещо, което трябва да направите, е да откриете списъка с “избираеми компоненти за изтегляне” и да махнете отметките от всички допълнителни програми. В случай, че изскачащите реклами на MacKeeper вече са започнали да ви притесняват, добре е да вземете необходимите мерки и да оправите своя Mac незабавно.

Съвети за премахване на MacKeeper:

Вирус определено не е най-подходящото описание за програмата MacKeeper, но нейното присъствие в компютъра наистина може да бъде сметнато за паразитно . Цялостното премахване на MacKeeper е трудно за осъществяване, тъй като програмата пръска остатъчни файлове из целия компютър.

Въпреки че тези файлове могат да не са непременно зловредни, те заемат място и задръстват компютъра. Почистването на компютъра от подобни файлове е добре да се довери на професионални антивирусни инструменти, а ръчното им премахване да бъде оставено на по-опитните потребители. От полза може да са допълнителните мерки за сигурност . И все пак, основните стъпки, които трябва да се предприемат за премахването на MacKeeper са следните:

 • Натиснете Старт бутона (Start) -> Отидете в Контролен панел (Control Panel) -> Деинсталиране на програма (Uninstall a Program)
 • Когато сте в раздела Добавяне/Премахване на програма (Add/Remove Programs), потърсете MacKeeper
 • Натиснете “Деинсталирай” (“Uninstall”) и OK за да потвърдите промените.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MacKeeper pop-up реклами:

Премахване на MacKeeper pop-up от Mac OS X система

В случай, че премахването с антивирусен инструмент или ръчното премахване не успее, не се колебайте да използвате дадения по-долу метод.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за MacKeeper pop-up или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете рекламите от MacKeeper pop-up от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, MacKeeper pop-up трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на MacKeeper pop-up от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете MacKeeper pop-up и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на MacKeeper pop-up. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на MacKeeper pop-up от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете MacKeeper pop-up и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на MacKeeper pop-up. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на MacKeeper pop-up от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за MacKeeper pop-up или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на MacKeeper pop-up. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-mackeeper-pop-up-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за MacKeeper pop-up ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *