Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете EasyDirectionsFinder Toolbar (Упътване за премахване) - Безплатни инструкции

Лентата с инструменти EasyDirectionsFinder и нейната цел в компютъра

Вирусът-лента с инструменти EasyDirectionsFinder

Лентата с инструменти EasyDirectionsFinder е легитимен инструмент предоставящ навигационни услуги, създаден от компания наречена Mindspark Interactive Network. Приложението може да изглежда като полезен инструмент за хора, които пътуват много и искат да са в крак с промените в местоположението си, въпреки че заради неочакваните и непозволени явления в компютъра, софтуерът не получава положителни коментари в онлайн форумите. 

Някои потребители дори наричат този браузър-помощник вирус, и по-специално адуер , защото наличието му в компютъра често увеличава количеството на онлайн рекламите. В действителност, по-скоро е потенциално-нежелана програма, с която може да се сдобиете случайно, когато инсталирате безплатен софтуер на компютъра си.

Ако откриете тази лента с инструменти на компютъра си, не се тревожете, тя не е зловреден софтуер и ще можете да я отстраните от системата без да са необходими инструменти против зловреден софтуер като ReimageIntego. Просто следвайте инструкциите в края на тази статия и премахнете ръчно лентата с инструменти EasyDirectionsFinder.

Когато лентата с инструменти се инсталира, тя не само се закача в горната част на прозореца на браузъра, но също така променя и неговите настройки, заменя търсачката по подразбиране и началната страница с търсачката на Mindspark’s – Hp.myway.com.

Търсенето е мрежата през Easy Directions Finder ще бъде пренасочвано през http://int.search.myway.co или hp.myway.com и в окончателния списък с резултати от търсенето, ще забележите нетипично количество спонсорирано съдържание и предложения за търсене. Не е толкова лошо и дори може да е полезно, ако, например, търсите да си купите кола. 

Въпреки това, може да е наистина досадно, когато търсите нещо наистина сериозно, да откривате най-добрите сделки за нещото, което е предмет на вашето търсене. Тогава трябва да вземете твърдо решение и да премахнете лентата с инструменти EasyDirectionsFinder заедно със свързаната с нея търсачка от устройството си.

В момента софтуерът е най-активен в САЩ, Австралия и Южна Африка, но страницата му за изтегляне е преглеждана също и в Обединеното Кралство  . 

Изображение на лентата с инструменти EasyDirectionsFinderНа горната снимка може да видите официалната страница за изтегляне на лентата с инструменти EasyDirectionsFinderи търсачката My Way search, която тази лента с инструменти задава за начална страница, когато се инсталира на компютъра.

Съмнителни решения за разпространението на продукта на Mindspark  

Всички продукти на Mindspark, включително и лентата с инструменти EasyDirectionsFinder, имат свои собствени официални уеб страници. Въпреки това, има също и тъмна страна на разпространението на софтуера, за която компанията създател не говори открито.  

Лентата с инструменти EasyDirectionsFinder се промотира с помощта на техниката “бандлинг”, която е легален, но не особено честен начин за разпространение на програми. Групираните програми обикновено не са представени подходящо, затова потребителите несъзнателно инсталират лентата с инструменти заедно с друг безплатен софтуер. Това може да бъде избегнато по няколко начина:

 • Като избягвате да изтегляте безплатен софтуер от ненадеждни уеб страници
 • Като сканирате изтеглените софтуерни пакети с антивирусен софтуер преди да ги отворите
 • Като инсталирате софтуер чрез Разширение или Потребителски инсталационни настройки

Лесна деинсталация на лентата с инструменти EasyDirectionsFinder

Може да премахнете лентата с инструменти EasyDirectionsFinder ръчно или автоматично. Автоматичното премахване е идеална възможност за хората, които не разполагат с достатъчно време. Софтуерът ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner ще открие лентата с инструменти EasyDirectionsFinder като потенциално нежелана програма и ще я премахне от устройството ви за няколко минути.

И все пак, тази лента с инструменти не е вирус, затова софтуерът за сигурност може да не я засече. В такъв случай, може премахнете лентата с инструменти EasyDirectionsFinder ръчно. Не забравяйте, че трябва да следвате внимателно инструкциите и да сте много прецизни, когато изпълнявате последния метод на премахване.  

Наскоро, създателят на тази програма се свързва нас и ни помоли да премахнем тази статия от сайта 2-spyware.com. Ние смятаме, че не трябва да го правим, докато всички програми, които предлагаме за премахване на зловреден софтуер все още откриват лентата с инструменти EasyDirectionsFinder и помагат на потребителите да я премахнат. Както е посочено под всеки бутон за изтегляне, ние сме свързано лице по отношение на тези програми за премахване на зловреден софтуер и докато някои са безплатни, други могат да премахват вируси едва след като сте ги закупили. Тези изявления напълно отговарят на всички изисквания на Федералната комисия по търговия (FTC).

Въпреки че наскоро решихме да преразгледаме тази и други публикации свързани със същия издател, гарантираме за верността на всяка една дума, написана в тези статии. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar:

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Windows системи

Бихте могли да премахнете лентата с инструменти EasyDirectionsFinder от устройството си ръчно като извършите описаните по-долу стъпки.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте EasyDirectionsFinder Toolbar и свързани програми
  Тук потърсете EasyDirectionsFinder Toolbar или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за EasyDirectionsFinder Toolbar или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за EasyDirectionsFinder Toolbar и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на EasyDirectionsFinder Toolbar. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Microsoft Edge

За да се върнете към обичайната си търсачка и начална страница, ще трябва да нулирате настройките на браузъра си и ръчно да зададете желания от вас домейн. По-долу сме обяснили как да го направите.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, EasyDirectionsFinder Toolbar трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете EasyDirectionsFinder Toolbar и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на EasyDirectionsFinder Toolbar. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Google Chrome

По-долу ще намерите инструкции как да нулирате настройките на браузъра Google Chrome и да премахнете My Way search от позицията на търсачка по подразбиране.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете EasyDirectionsFinder Toolbar и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на EasyDirectionsFinder Toolbar. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за EasyDirectionsFinder Toolbar или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на EasyDirectionsFinder Toolbar. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-easydirectionsfinder-toolbar.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за EasyDirectionsFinder Toolbar

Your email address will not be published. Required fields are marked *