Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете SaveFrom.net helper (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Защо страницата Savefrom.net се счита за ненадеждна?

SaveFrom.net helper

Ако обичате да сваляте видео файлове от интернет, вирусът Savefrom.net може да ви изненада. Тази съмнителна програма се представя за онлайн видео даунлоудър, но много потребители се оплакват, че Savefrom.net изобщо не работи. Освен това установихме, че тази съмнителна уеб страница рекламира не една, а две потенциално нежелани програми (PUP) – адуера Video Download Pro и помощника Savefrom.net.

Вторият е изключително съмнителен и веднъж попаднал в системата, той показва способностите си да засяга много на брой уеб браузъри – включително Google Chrome, Yandex.Browser, Mozilla Firefox, Safari, Opera, Chromium и дори Firefox Mobile. След като се инсталира, например в Chrome, адуерът Savefrom.net вмъква две браузър-разширения – Chameleon и Savefrom.net.

Въпреки че тези програми уж са предназначени да ви помагат за свалянето на видео файлове от интернет безплатно, доста скоро ще започнете да забелязвате недостатъците на този потенциално нежелан софтуер. Изглежда, че е базиран на модела плащане за клик (pay-per-click), така че докато се намира в компютърната ви система, той събира информация за IP адрес, техническа и маршрутна информация за компютъра ви, история на търсене и сърфиране и т.н.

Малко по-късно започват да се появяват и рекламите на Savefrom.net. Тези реклами могат да предоставят различни сделки за пазаруване, да рекламират приложения на трети лица или услуги предлагани от тях. И все пак има няколко съмнителни факта за тази програма. Разгледахме Декларацията и за поверителност и открихме, че рекламодателите трети лица “могат да използват обща информация за посещенията ви в Уеб страницата, както и в други уеб страници, с цел да осигурят реклами за стоки и услуги, които ви интересуват”. 

Освен това “Съдържанието на уеб страниците на свързаните лица може да не отразява продукти, услуги и/или информация, осигурени от SaveFrom“. Подобни изявления звучат съмнително и вероятно намекват, че рекламите, върху които кликвате, могат да ви отведат до уеб страници, които нямат нищо общо със сделките, които представят. 

SaveFrom.net helperПомощникът SaveFrom.net

Може ли да се заразите с тази програма без да знаете?

Savefrom.net е програма от адуерен тип, която се появява под формата на добавка/притурка за браузър. Тя е идентична с адуера KeepVid.com. Тези потенциално нежелани програми (PUP) често биват инсталирани без знанието на компютърния потребител. Вероятно се чудите как шпионския софтуер SaveFrom може да проникне в системата ви без позволение?

В общи линии, това приложение се придвижва заедно с друг безплатен софтуер или софтуер за споделяне и единственият начин да се подсигурите, че няма да изтеглите избираеми приложения, е да изберете правилните инсталационни настройки. Не избирайте широко използваните “по подразбиране” или “стандартни” режими – тези бутони са коронния номер на създателите на потенциално нежелани програми за заблуждаване на потребителите.

Това е така, защото обикновено споразуменията за инсталиране на подобни програми като адуер, браузър-похитители, добавки или плъгини са скрити зад тези опции. Ако не искате да давате одобрението си за нежелани инсталации, трябва да избирате “потребителски” или “разширени” инсталационни режими, защото те ви дават възможност да видите какво е включено в софтуерния пакет и да откажете тези приложения, които не желаете да инсталирате.

И така, за да избегнете нежеланите приложения, просто трябва да махнете отметките от “Съгласен съм с инсталирането […]'' и т.н. Това е всичко, което трябва да направите, за да се предпазите от похищение на Savefrom.net.

Премахнете адуера Savefromnet от компютърната система

Има много оплаквания от дейността на вируса Savefrom.net и потребители, в различи форуми се оплакват, че не знаят как го деинсталират – “Наскоро изтеглих помощника SaveFrom.Net, който помага за запазване на видео файлове от YouTube на компютъра. Запазих си видеото и сега просто искам да се отърва от него. Но нямам представа как това да стане. Моля, помогнете!” или “Как да се отърва от “save from the net helper” в браузъра ми?”

Това означава, че може би е малко сложно за по-неопитните потребители да премахнат адуера Savefrom.net сами. Но не се притеснявайте – на правилното място сте, защото нашите специалисти ще ви дадат цялата необходима информация за това как да премахнете нежеланото приложение. Под статията може да намерите инструкциите – следвайте ги за успешно премахване на Savefrom.net.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на SaveFrom.net helper:

Премахване на SaveFrom.net helper от Windows системи

Отворете Контролен панел (Control Panel) и отидете в  раздела Добавяне/премахване на програми (Add/Remove programs). След това потърсете съмнителни програми като KeepVid, Chameleon, Savefrom.net helper, Savefrom и други подобни. Деинсталирайте ги без никакви притеснения! 

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте SaveFrom.net helper и свързани програми
  Тук потърсете SaveFrom.net helper или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на SaveFrom.net helper от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за SaveFrom.net helper или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на SaveFrom.net helper от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за SaveFrom.net helper и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на SaveFrom.net helper. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на SaveFrom.net helper от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, SaveFrom.net helper трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на SaveFrom.net helper от Mozilla Firefox (FF)

Изтрийте разширението Savefrom.net helper заедно с други браузър разширения. които не сте добавяли към Firefox.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете SaveFrom.net helper и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на SaveFrom.net helper. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на SaveFrom.net helper от Google Chrome

Отворете Google Chrome и отидете в Extensions/Разширения. Премахнете Chameleon и Savefrom.net helper. Деинсталирайте и други съмнителни разширения, ако откриете такива.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете SaveFrom.net helper и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на SaveFrom.net helper. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на SaveFrom.net helper от Safari

Изтрийте добавката Savefrom.net helper, но също така, потърсете и разширението Chameleon. Деинсталирайте също и другите разширения, които ви се струват съмнителни. 

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за SaveFrom.net helper или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на SaveFrom.net helper. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-savefrom-net-helper.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за SaveFrom.net helper

Your email address will not be published. Required fields are marked *