Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Hi.ru redirect (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Мога ли да се доверя на търсачката Hi.ru? Появи се от нищото.

Браузърният хайджак Hi.ru е бил забелязан от редица потребители след инсталиране на безплатен софтуер от Интернет. Това е защото методът за разпространение на софтуери в пакет е широко използван от разработчиците на тази руска търсачка. Ако не сте запознати с тази техника за разпространение, трябва да знаете, че тя може да се избегне, като следите инсталацията на фрийуера. Освен това се уверете, че сте особено внимателни с този софтуер, разработен в Русия, защото може да доведе до риск от инфилтрация. Всеки детайл, необходим за избягването на инфилтрация от Hi.ru е обяснен във втората част на това описание. Ако се нуждаете от бързо решение, което да Ви помогне да поправите браузъра си, сканирайте компютъра си с надежден анти-спайуер и премахнете потенциално нежеланите файлове. Тези, които нямат инсталирана подобна програма могат да ползвата ReimageIntego. Тя е използвана от изследователи за премахването на Hi.ru и е показала страхотни резултати по време на процеса.

Според разработчиците на браузъра, тази търсачка е една от най-често посещаваните сайтове в Русия. На пръв поглед изглежда като обкикновена търсачка, съдържаща текстово поле и различни линкове. Въпреки това има стотици потребители, които очевидно не са руснаци и твърдят, че са били измамени да посетят страницата против тяхната воля. Това е, защото тази търсачка е потенциално нежелана програма, която се опитва да спечели пари, като промотира сайтове от трети страни. Ако началната страница на Hi.ru е пусната от потребителя, тя започва да го следи за някакво време. След като събере необходината информация, свързана с интересите на потребителя, страницата започва да показва изскачащи реклами и банери, които промотират други сайтове или програми. Имайте предвид, че подобен софтуер се смята за потенциално нежелан и може да доведе до допълнителни прогблеми. Например ако вирусът Hi.ru Ви измами да се свържете с техническата поддръжка, предоставена в банера, даден долу, можете да загубите парите си. В повечето случай подобни услуги са безполезни и дискутират измислени проблеми с компютъра, така че се уверете че стоите настрана от тях.

the picture of Hi.ru redirect virus

Обикновено този хайджакър се помещава в Google Chrome, Mozilla Firefox и Internet Explorer, като променя началната страница, търсачката по подразбиране и страницата на нов раздел на всеки от тези браузъри. Въпреки че може да изглежда като обикновена търсачка, трябва да премахнете Hi.ru възможно най-скоро, защото той опитва да Ви пренасочи към страници от трети страни, като Ви показва спонсорирани резултати от търсенията Ви. Затова след като обобщим плюсовете и минусите, свързани с тази програма, не бива дори да се замисляте да я задържате на компютъра си. Ако смятате, че сте били хайджакнати, пуснете цялостно сканиране на системата с ReimageIntego или друга анти-малуерна програма и премахнете вируса без да се бавите.

the latest version of Hi.ru virus 

Как мога да се инфектирам?

Hi.ru може да инфилтрира компютъра Ви с помощта на друг фриуер, защото се разпространява активно с пакет с различни мениджъри на свалянията, плеъри, PDF криейтъри и т.н. Според последно проучване този браузърен хайджакър се разпространява като допълнителен компонент на Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie и подобни потенциално нежелани програми.Затова трябва да сте много внимателни, докато сваляте тези програми на компютъра си, понеже инфилтрацията с вируса Hi.ru може да доведе до различни неудобства (появата на изскачащи реклами, забавяния на браузъра, крашове и т.н.). Ако искате да защитите компютъра си от инфилтрация на софтуерни пакети, трябва да избирате Подробни/Ръчни настройки, когато инсталирате фриуер на компютъра си. Дори да отнема малко повече време за инсталация на дадена програма, ще получите възможността да предотвратите проникване на нежелани компоненти. Накрая се уверете, че сте намерили и отмаркирали всички допълнителни приставки, които обикновено са прикрити като полезни адони, плъгини, полета с инструменти и екстензии.

Как да премахнете вируса Hi.ru?

Ако сте един от инфектираните с този браузърен кайджакър, трябва да спрете да използвате афектирания браузър, защото на тази търсачка не може да се има доверие. В този случай се уверете, че ще пуснете цялостно сканиране на системата с надежден софтуер за сигурност, за да премахнете изцяло вируса Hi.ru от компютъра си Според експерти по сигурността този хайджакър се разпространява в пакет с други съмнителни компоненти, които трудно могат да бъдат премахнати ръчно. Въпреки това можете да опитате да премахнете Hi.ru от системата си с помощта на подробното упътване, дадено по-долу. Ако го използвате се уверете, че следвате всяка стъпка много внимателно.

 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Пренасочвания от Hi.ru
Екранна снимка на Пренасочвания от Hi.ruЕкранна снимка на Пренасочвания от Hi.ru
Екранна снимка на Пренасочвания от Hi.ru

Упътване за ръчно премахване на Hi.ru redirect:

Премахване на Hi.ru от Windows системи

За да премахнете вируса Hi.ru от Winodws, препоръчваме да премахнете всички програми, свързани с браузърния хайджакър. Уверете се, че сте премахнели Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie и подобни съмнителни програми.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Hi.ru и свързани програми
  Тук потърсете Hi.ru или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Hi.ru от преките пътища на Hi.ru
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Hi.ru от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Hi.ru или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Hi.ru от Internet Explorer (IE)

Трябва да деинсталирате следните адъни, за да се отървете от Hi.ru изцяло: Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Hi.ru и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Hi.ru. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете пренасочванията Hi.ru от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Hi.ru трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Hi.ru от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Hi.ru и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Hi.ru. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Hi.ru от Google Chrome

TЗа да поправите Google Chrome след хайджак от Hi.ru, трябва да деинсталирате Hi.ru start pageShopping Assistant, Vaudix, Mobogenie и други съмнителни адони.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Hi.ru и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Hi.ru. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-hi-ru-redirect.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Hi.ru redirect

Your email address will not be published. Required fields are marked *