Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Plusnetwork.com redirect (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Мога ли да използвам Plusnetwork.com за търсене в мрежата?

Plusnetwork.com redirect

Вирусът Plusnetwork.com може да ви изглежда като надеждна търсачка. Може да започнете да виждате тази страница след инсталиране на някоя безплатна програма като CrossBrowser, Messenger Plus! Community Smartbar и други подобни. И все пак, заради способността си да пренасочва потребителите към комерсиални домейни, се класифицира като браузър-похитител.

Както при повечето от тези потенциално нежелани програми, и тази твърди, че подобрява потребителското изживяване при сърфиране като показва “най-надеждните резултати от търсенето”. Но не трябва да забравяте факта, че Plusnetwork.com е комерсиална уеб страница, чиято цел е печалбата. Установено е, че създателите и активно използват схемата плащане за клик (pay-per-click), като се опитват да печелят пари от различни лица, без да ги проверяват предварително.

Ако не искате да се озовете на някоя съмнителна уеб страница, която има за цел да зарази компютъра ви със зловреден софтуер, премахнете този браузър-похитител от системата си. Също така, имайте предвид, че този домейн може да споделя личната ви информация с трети лица.

Разкриването на лична информация онлайн е доста често срещан проблем, който притеснява не само компютърните специалисти, но и обикновените компютърни потребители. Затова силно препоръчваме да използвате ReimageIntego за премахването на Plusnetwork.com.

Вирусът Plusnetwork.comСпециалистите по сигурност показват как изглежда вируса Plusnetwork.com

Тази подвеждаща търсачка се разпространява заедно с лентата с инструменти Messenger Plus! Community, която може да бъде открита в списъка с “избираеми компоненти” при инсталирането на Skype, даунлоуд мениджър и друг подобен софтуер. Винаги е зададена по подразбиране, затова, ако не обърнете внимание на инсталационния процес, Plus Network може да се промъкне в компютъра зад гърба ви.

След като направи това, той се опитва да смени началната страница, търсачката по подразбиране и страницата за нов раздел. Това може да се случи на всеки един от браузърите ви, включително Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer и дори Safari, защото както лентата с инструменти, така и самата търсачка поддържат най-популярните уеб браузъри.

Освен това, тази търсачка може да шпионира потребителите си като събира информация свързана с браузъра и я предава към съмнителни трети лица. Като стана дума за онлайн маркетинг, потребителската информация е един от най-търсените продукти . Споделянето и с трети лица може да доведе до проблеми свързани с нарушения на поверителността .

Това не би трябвало да се толерира, защото тези лица може да използват термините ви за търсене, посетените от вас уеб страници, информацията въведена в тях, кликове, IP адреси, местоположение, имейл адреси и друга подобна нелична информация за съмнителни цели, като например имейл спам или създаването на подвеждащи реклами . Затова, ако не искате да се подхлъзнете към пренасочване и да се озовете на потенциално опасен сайт, препоръчваме ви да премахнете Plusnetwork.com заедно с лентата с инструменти и останалите компоненти.

Как мога да се заразя с този браузър-похитител?

Вече споменахме как става похищението на Plusnetwork.com. Обикновено се групира с лентата с инструменти Messenger Plus! Community. Последната се придвижва като прикачен файл към различни видове безплатен софтуер като “избираем компонент”.

Това означава, че ако изтеглите даунлоуд мениджър, медиен плейър или друг безплатен софтуер и не сте достатъчно внимателни, може да се подведете и да инсталирате целият бандъл (пакет) с приложения. За да не позволите това да се случи, винаги избирайте “Разширени” или “Потребителски” настройки, защото това е единственият начин да видите всички компоненти, които образуват софтуерния пакет.

Следвайте всяка стъпка от инсталационния процес и махайте отметките от всички непознати ви компоненти, особено, ако са зададени по подразбиране. Може би ще трябва да проверите и настройките си за блокиране на реклами. Един прочит на декларациите за поверителност на различните уеб страници, които посещавате също може да ви окуражи да се отнасяте по-внимателно с личната си информация .

Бързо премахване на Plusnetwork.com 

Пренасочващият проблем на Plusnetwork.com може да се появи съвсем внезапно. В този случай явно не сте успели да наблюдавате инсталацията на безплатния софтуер, който е участвал в разпространението на този похитител. Известно е, че се разпространява от CrossBrowser, Messenger Plus! и други подобни потенциално нежелани програми, затова е добре да избягвате и тях.

И все пак, ако вече сте се заразили с този похитител, не се притеснявайте, защото може да оправите компютъра си както ръчно, така и автоматично. Силно препоръчваме да използвате стъпките за автоматично премахване, за да се отървете от вируса Plusnetwork.com, защото си имате работа с програма, която разчита на тайно разпространение и непозволени промени на настройките на браузъра.

Освен това, както вече отбелязахме, премахването на Plusnetwork.com е задължително, тъй като тази търсачка има за цел да промотира свързани уеб страници, които може да не са безопасни.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Plusnetwork.com redirect:

Премахване на Plusnetwork.com от Windows системи

Когато се опитате да оправите компютъра си и да премахнете вируса Plusnetwork.com, трябва да премахнете всички негови компоненти. Силно препоръчваме да отстраните Messenger Plus! Community toolbar, CrossBrowse, PlusNetwork и други подобни записи от Мениджъра на задачите (Task manager)

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Plusnetwork.com и свързани програми
  Тук потърсете Plusnetwork.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Plusnetwork.com от преките пътища на Plusnetwork.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Plusnetwork.com от Mac OS X система

За да деинсталирате напълно вируса Plusnetwork.com, трябва да се отървете от CrossBrowse, PlusNetwork, Messenger Plus! Community toolbar и други подобни компоненти, които имат връзка с похитителя. Уверете се, че сте деинсталирали всички от операционната си система Mac OS X.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Plusnetwork.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Plusnetwork.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Plusnetwork.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Plusnetwork.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Plusnetwork.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Plusnetwork.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Plusnetwork.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Plusnetwork.com от Google Chrome

За да оправите Google Chrome след похищението на PlusNetwork.com, трябва да рестартирате браузъра си или да отстраните всяка добавка, която изглежда опасно или съмнително. Ако не си спомняте да сте инсталирали такава на компютъра си, трябва да я премахнете.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Plusnetwork.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Plusnetwork.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Plusnetwork.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Plusnetwork.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Plusnetwork.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Plusnetwork.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-plusnetwork-com-redirect.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Plusnetwork.com redirect

Your email address will not be published. Required fields are marked *