Степен на сериозност:  
  (19/100)

Премахни Google redirect (Упътване за премахване на вирус) - актуализирано Jan 2021

от Jake Doevan - -   Google hijacker | Тип: Браузърни хайджакъри

Пренасочващата инфекция Google все още е “жива”

Пренасочващият вирус Google (резултати от търсенето)

Пренасочващият вирус Google е понятие, характеризиращо зловреден софтуер или група от зловредни програми, които предизвикват пренасочване към съмнителни домейни. Малуерът се превърна в един от най-сериозните проблеми на виртуалния свят. Като оставим настрана тази инфекция, Google е получил достатъчно критики за това, че шпионира потребителите си и пропуща фишинг линкове сред резултатите от търсенето.

По-голяма част от оплакванията, които докладват за URL пренасочвания към страницата на Google и подобни търсачки, са отразени през 2012 г. И все пак, заплахата все още е активна и се показва от време на време. Жертви могат да станат потребителите на операционни системи Windows 10, Linux и Mac. Обърнете внимание, че съществуват версии на Google вируса и за iPhone и Android. Вирусът е известен още и като Пренасочващия вирус Chrome.

Ако сте забелязали пренасочване от Google към Yahoo или други домейни (тези страници могат да са както известни, така и непознати за вас), добре е да вземете необходимите мерки за разрешаване на проблема. Също както и Пренасочващия вирус Yahoo и пренасочващият вирус Bing, той функционира като хибрид между браузър-похитител и потенциално нежелана програма.

Основният проблем тук е премахването – инфекцията може да се скрие под всякакво име на URL домейн, така че може да е трудно да го премахнете ръчно.  ReimageIntego  или Malwarebytes ще ускорят процеса на премахване на пренасочващия вирус Google. Те също така спестяват време като изтриват всички уеб скриптове и “помощни елементи”. Много е важно да “деинсталирате” всички от тях, за да не се сблъскате отново с този проблем.  

Последствия от малуера

“Опасен ли е пренасочващият вирус Google”? Това е един от въпросите, които може да си задават по-любопитните потребители. Въпреки че технически погледнато не е толкова сложен колкото Petna или Cerber малуера, последствията от него могат да бъдат толкова неприятни, колкото и тези от споменатите вируси.

Преди да обсъдим превенцията от браузър-похитители, нека хвърлим един поглед към някои от най-често срещаните симптоми на инфекцията:

 • Google пренасочва към Comcast, Bing, Yahoo и подобни уеб страници. Обикновено може да предизвика появата на изскачащи предупреждения. Във всички случаи такова поведение показва, че браузърът е поразен от някаква инфекция. 
 • Променени настройки на браузъра и променени системни настройки. Обикновено този вирус променя настройките по подразбиране на търсачката, на новия раздел и на началната страница. Той също може да добавя и допълнителни разширения. 
 • Нежелано комерсиално съдържание в резултатите от търсенето. Ако търсачката Google бъде променена на съмнителен инструмент като Ask или PlusNetwork, може да започнете да забелязвате повече търговски реклами измежду резултатите от търсенето.
 • Шпиониране на онлайн действията ви. По-агресивните версии на пренасочващия вирус Google не само събират информация за често посещавани от вас уеб страници и заявки за търсене, но събират и лични данни като име, имейл, IP и домашен адрес и търгуват тази информация с бизнес партньори. 

Тези явления не биват да се пренебрегват, дори и в случай, че огромното количество реклами не ви притеснява въобще. Този проблем няма нищо общо с безопасното сърфиране и дори да разполагате с надежден инструмент за премахване на зловреден софтуер, бъдете нащрек, когато добавяте нова лента с инструменти или браузър-разширение. Пренасочващият вирус GoogleПренасочващият вирус Google има много различни прикрития. Най-лесният начин за премахване на пренасочващия вирус Google е да сканирате системата си с актуализиран софтуер за сигурност

Защо пренасочващата схема на Google е станала толкова популярна?

Парите са това, което кара престъпниците да участват в подобни схеми. Някои от авторите на пренасочващия Google скам се обединяват с онлайн рекламодатели или определени свързани лица. Като пренасочват потребителите към определени уеб страници, те получават определен дял от печалбата от уеб трафика.  

Както вече споменахме, някои от тези сайтове може да са напълно безобидни (Yahoo, Bing, Facebook или Comcast), но това не важи за всички тях.

Съвети за избягване на досаден малуер

На пръв поглед може да изглежда, че инсталирането на безплатно приложение от доверен източник ще ви изключи от купищата потенциално нежелани програми и зловреден софтуер. И все пак, малко потребители осъзнават, че дори безразсъдното инсталиране на обновление за Skype или Java може да доведе до инсталиране на нежелани елементи като адуер и браузър похитители .

Това, което трябва да направите, е да наблюдавате внимателно инсталационния процес. Избирайте “Потребителски” или “Разширени” инсталационни настройки. Те разкриват компонентите, които не са задължителни за изтегляне. Махнете отметките от неуместните добавки и едва след това кликнете върху бутона “Инсталирай”. 

Поради гъвкавата си форма, зловредният софтуер може да действа и чрез уеб скриптове. В този случай може и да не забележите никакви специфични промени в браузъра. За щастие, дори и в този случай, има решение. Вижте го в частта за премахване на пренасочващия вирус Google.

Отстранете пренасочващия вирус Google 

За да се отървете от инфекцията за постоянно, най-доброто решение може да е използването на няколко различни метода. Стартирайте антишпионски инструмент, за да започнете процеса на премахване на пренасочващия вирус Google. Софтуерът, също така ще открие и изтрие записите в регистрите, които са свързани с тази заплаха. След процеса на сканиране, може да прегледате инструкциите за ръчно премахване. Те ще ви инструктират как да се отървете от нежелани и съмнителни притурки за браузър. 

Цялостното нулиране на браузъра също улеснява премахването на пренасочващия вирус Google. Ако все още ви притесняват случайни пренасочвания, променете proxy настройките си и хост файла. В мрежата ще намерите специфични настройки за вашия браузър. Сега разгледайте даденото по-долу ръководство. Потребителите на Safari също ще намерят инструкции за премахване на пренасочващия вирус Google от техните браузъри. 

Въпреки че инфекцията е широко разпространена и действа за няколко потребители, тя може да има предпочитания към потребителите на дадена страна, например Германия.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Пренасочващ вирус Google
Екранна снимка на Пренасочващ вирус GoogleЕкранна снимка на Пренасочващ вирус GoogleЕкранна снимка на Пренасочващ вирус GoogleЕкранна снимка на Пренасочващ вирус Google
Екранна снимка на Пренасочващ вирус Google

Упътване за ръчно премахване на Google redirect:

Премахване на Google от Windows системи

За да се отървете от пренасочващия Google проблем, трябва да деинсталирате всички програми/приложения, които ви се струват съмнителни. Също така, определено трябва да се отървете от програми, които не се сещате да сте инсталирали на компютъра си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Google и свързани програми
  Тук потърсете Google или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Google от преките пътища на Google
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Google от Mac OS X система

За да оправите вашата Mac OS X, опитайте се да откриете всички записи, които ви изглеждат непознати. Всички приложения, които не си спомняте да сте инсталирали на компютъра си, трябва да бъдат премахнати.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Google или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Google от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Google и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Google. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете пренасочванията Google от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Google трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Google от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Google и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Google. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Google от Google Chrome

За да оправите уеб браузъра си Google Chrome и да забравите за пренасочванията към непознати уеб страници, проверете няколко пъти наличните разширения. Уверете се, че сте премахнали всички записи, които ви изглеждат съмнително или не си спомняте да сте инсталирали:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Google и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Google. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Google от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Google или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Google, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Google. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-google-redirect.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Google redirect

Your email address will not be published. Required fields are marked *