Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахни Wyciwyg redirect вирус (Упътване за премахване на вирус) - Урок

Пренасочващият вирус Wyciwyg притеснява потребителите на Mozilla Firefox

Пример за пренасочващия проблем на Wyciwyg

Пренасочващият вирус Wyciwyg е вариант на Firefox пренасочващия вирус. Основната разлика на вируса е добавеното “wyciwyg” пред URL адреса. Може да върви заедно с “http” протокол или да го замества. Понякога, поради променения адрес, потребителите не могат да отворят определени уеб страници или се сблъскват с други проблеми при сърфирането.

Wyciwyg е съкращение от What You Cache Is What You Get (каквото си скриеш, това ще получиш). Firefox използва този протокол, когато браузърът обработва кеширана информация от уеб страниците. И все пак, потребителите не би трябвало да виждат това. Затова, ако сте забелязали този линк, проблемът може да е свързан с кеш паметта. Потребителите трябва да я изчистят, за да разберат дали това е бил проблема. 

И все пак, появата на пренасочването wyciwyg:// може да произлиза и от бъг в разширението AdBlock. В този случай, проблемът лесно се оправя като разширението се деактивира и активира повторно или бъде актуализирано. И все пак, ако тези лесни съвети не проработят, проблемът може да се окаже по-голям. 

Появата на линка:wyciwyg в адресната лента може да говори и за атака на зловреден софтуер. Някои потребители съобщават, че са забелязали нови раздели на браузъра да се отварят автоматично. Изглежда, че Firefox ги принуждава да посетят различни промоционални уеб страници, например сайтове за игри и залагания.

Въпреки, че Wyciwyg е компонент свързан с Mozilla Firefox, потребителите на Google Chrome и Internet Explorer също съобщават за този линк в адресната лента. Тази ситуация е ясен признак за вирусна атака. Затова, премахването на пренасочващия Wyciwyg трябва да бъде извършено незабавно.

Потребителите също така може да сметнат, че са се заразили с пренасочващ зловреден софтуер Wyciwyg, след като са обновили AdBlock, изчистили са бисквитките, кеша и са преинсталирали Mozilla Firefox, а тези дейности не престават. Ако се окажете в подобна ситуация, не се колебайте, а се отървете от проблема. 

Ако подозирате, че тези проблеми на браузъра са свързани с вирусната инфекция, добре е да сканирате устройството си с ReimageIntego или друг инструмент против зловреден софтуер и премахнете пренасочващия вирус Wyciwyg автоматично.

Изображение на пренасочващия вирус WyciwygПренасочващият вирус Wyciwyg е разновидност на Firefox пренасочващия вирус.

Проблемите свързани с браузъра могат да започнат след неправилно инсталиране на безплатен софтуер

Ако пренасочващите проблеми не са свързани с кеш паметта или AdBlock, несъмнено това е вирусна атака. Обикновено тези вирусни инфекции са свързани с адуер, браузър-похитители или други потенциално нежелани програми, които се разпространяват чрез софтуерни пакети. Затова, ако при инсталирането на изтеглена програма сте използвали Бързи/Разширени настройки, в компютъра може да се е промъкнало и някоя потенциално нежелано приложение. 

За да избегнете пренасочващите проблеми с Firefox, както и с други браузъри, винаги избирайте Разширени/Потребителски настройки, което позволява да регулирате съгласията за инсталиране. По този начин, настройките позволяват да видите списък с избираеми приложения за изтегляне и позволява инсталацията на нежелани приложения.

Справяне с пренасочващите проблеми на Wyciwyg

В началото бяхме споменали, че пренасочващите проблеми могат да се оправят като се изчисти кеша и/или се актуализира AdBlock. Затова първо трябва да изпробвате най-обикновените методи и да се надявате, че ще ви свършат работа.

Обновяване на AdBlock

Проблемът се появява най-често при уеб браузъра Firefox. Затова сме обяснили как да обновите приставката за този браузър. Ако същият проблем се появи и при друг браузър, може да намерите инструкции тук

 1. Напишете about:addons в лентата за URL адрес.
 2. Натиснете иконата със зъбно колело в горния край на страницата и отворете менюто с разширения/приставки.
 3. Проверете дали е избрано автоматичното обновяване на приставките (Update Add-ons Automatically).
 4. Изберете опцията Check for Updates/Проверка за актуализации.

Изчистване на кеш паметта

Изтриването на кеша на Firefox също може да помогне да се справите с пренасочващите проблеми на Wyciwyg. За тази цел, следвайте тези стъпки:

 1. Натиснете бутона меню и отидете в Preferences/Предпочитания.
 2. Отидете в Advanced/Разширени.
 3. Отворете раздел Network/Мрежа.
 4. В раздела Cached Web content/Кеширано уеб съдържание, ще видите бутон “Clear Now/Изчисти сега”. Натиснете го.
 5. Затворете страницата с предпочитания.

Премахване на пренасочващия вирус

Ако си имате работа с пренасочващия вирус Wyciwyg, добре е да почистите устройството с програма против зловреден софтуер и да я оставите да открие зловредната програма, която причинява тези проблеми. И все пак, ако не искате да използвате допълнителен софтуер, може да се опитате да откриете тези записи ръчно като следвате долните инструкции.

И все пак, изследователите в Норвегия твърдят, че най-добрият начин да се отървете от непознати кибер инфекции, е да използвате специализиран софтуер за това. Затова, ако забележите непозната активност в уеб браузъра си, добре е да използвате надеждни инструменти, които да се погрижат за устройството ви.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Wyciwyg redirect вируси:

Премахване на Wyciwyg redirect от Windows системи

Следвайте тези инструкции за да унищожите изцяло пренасочващия вирус Wyciwyg от операционна система Windows OS:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Wyciwyg redirect и свързани програми
  Тук потърсете Wyciwyg redirect или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Wyciwyg redirect от преките пътища на Wyciwyg redirect
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Wyciwyg redirect от Mac OS X система

Ако сте забелязали wyciwyg:// пренасочване в адресната лента, трябва да проверите дали в устройството ви няма инсталирана съмнителната програма.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Wyciwyg redirect или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Wyciwyg redirect от Internet Explorer (IE)

Появата на wyciwyg не е обичайна за потребителите на IE. Следвайте тези стъпки, за да оправите браузъра:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Wyciwyg redirect и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Wyciwyg redirect. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Wyciwyg redirect от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Wyciwyg redirect трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Wyciwyg redirect от Mozilla Firefox (FF)

Следвайте тези стъпки за да се справите с Firefox пренасочващия вирус:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Wyciwyg redirect и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Wyciwyg redirect. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Wyciwyg redirect от Google Chrome

Тези инструкции ще ви помогнат да оправите всички съмнителни дейности при Google Chrome:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Wyciwyg redirect и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Wyciwyg redirect. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Wyciwyg redirect от Safari

Следвайте тези инструкции за да оправите Safari след похищениеито:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Wyciwyg redirect или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Wyciwyg redirect, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Wyciwyg redirect. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Wyciwyg redirect virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *