Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Adsupply реклами (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

от Alice Woods - -   Ad supply | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

Кратък преглед на Adsupply (прочетете това преди да инсталирате!)

Ads by Adsupply

Adsupply е широко известна програма от адуерен тип, която е създадена с цел да генерира приходи от плащане за клик (pay-per-click). Собственикът на тази потенциално нежелана програма, Tatami Solutions Ltd, също така използва проследяващи бисквитки, за да следи потребителите и да събира не-лична информация като най-посещавани уеб страници, запитвания за търсене, данни за вход и друга подобна информация за потребителите.

Тази информация се използва, за да направи рекламите на Adsupply да изглеждат по-привлекателни и да подвежда потребителите да ги отварят. Ако сте се сблъскали с подобни реклами, които се появяват под форма на банери, текстови линкове или изскачащи реклами, добре е да проверите компютъра си за тази потенциално нежелана програма.

Не се изненадвайте, ако я откриете, защото тя активно се разпространява като допълнителен компонент към безплатен софтуер. В този случай, добре е да се заемете с премахването на Adsupply от компютъра си.

За да се отървете от търговско съдържание, представящо ви сделки или отстъпки и да се предпазите от проследяване, може да използвате ReimageIntego. Алтернативен начин за премахване на Adsupply от браузъра си е да следвате ръководството за ръчно премахване, представено от специалистите на 2-spyware.com. Ще го намерите в края на статията.   

Adsupply е съвместима с браузъри Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge и Safari, които биват засегнати веднага след като адуерът е попаднал в системата. Обикновено, адуерът оставя своите разширения/добавки на всеки един от браузърите и започва да ги манипулира.

Как го прави? На първо място, пълни любимите ви уеб страници с комерсиално съдържание. Вие не само ще виждате реклами на трети лица, предлагащи ви изгодни сделки и отстъпки, но ще се сблъскате и с реклами, препоръчващи ви да обновите специфичен софтуер на компютъра ви или да попълните личните си данни в даден формуляр, за да получите възможност да спечелите iPhone или друга подобна награда.

На второ място, ще забележите, че рекламите на Adsupply ви пренасочват към непознати уеб страници, които са пълни с подозрително съдържание. Те могат да ви предложат да изтеглите нелегален софтуер, игри или торент файлове.

Освен това, може да забележите и забавяне на работата на компютъра, докато този адуер се намира в него, тъй като неговите компоненти работят във фонов режим и консумират системни ресурси.

Да обобщим, появата на “Powered by Adsupply” и други подобни реклами показва, че компютъра ви е атакуван от потенциално нежелана програма, която трябва да бъде премахната колкото се може по-скоро. Подробности за тази процедура ще намерите в края на статията.  

Ads by AdsupplyРеклами от Adsupply

Каква е целта на този адуер?

Както вече споменахме, тази добавка се класифицира като “адуер” поради няколко причини. В повечето случаи, тя се разпространява с помощта на бандлинг (bundling). Следователно, тя прониква в компютрите без да бъде забелязана и инициира предварително зададени задачи, като посочените по-долу: 

 • Този адуер превзема уеб браузърите и показва спонсорирани реклами, които пренасочват потребителите към определени уеб страници. Тяхната цел е да помогнат на рекламиращите да генерират приходи чрез модела плащане за клик (pay-per-click (PPC). Според специалистите по зловреден софтуер, пренасочващата дейност на Adsupply активно промотира уеб страницата advertising-support.com, която изглежда по следния начин:
 • Тази потенциално нежелана програма може да предложи различни актуализации и награди под формата на реклами в банери и текстови линкове. След като се кликне върху тях, те пренасочват потребителя към съмнителни страници, които могат да участват в разпространението на други потенциално нежелани програми. 
 • Предполага се, че тази програма събира не-лична информация за потребителите си. За тази цел, тя се предвижва заедно с проследяващи бисквитки и други подобни компоненти. След като бъдат активирани те събират информация за заявки за търсене, разгледани страници, кликове и др. Освен това те се “интересуват” от IP адреса на компютъра, местоположението му, имейл адреси и др.  

Какви методи се използват за разпространение на тази потенциално нежелана програма (PUP)?

Създателите на тази потенциално нежелана програма използват заблуждаващи методи за нейното разпространение в интернет. Малуерът Adsupply не може да бъде изтеглен като самостоятелен инструмент, тъй като няма официална уеб страница и не се промотира от източници за изтегляне на информация на трети лица.

И все пак, когато инсталирате безплатни програми на компютъра си, без да обръщате много внимание на инсталационния процес, може лесно да разрешите похищението на Adsupply без дори да забележите. Обикновено се разпространява като прикачен файл към различни даунлоуд мениджъри, мултимедийни плейъри и подобен софтуер.

Затова, за да избегнете похищение на браузърите си и проблемите, които биха могли да възникнат на по-късен етап, трябва да проверите безплатния софтуер като избирате Разширени/Потребителски инсталационни настройки и да отхвърлите инсталирането на непознати добавки, ленти с инструменти и др. 

Премахване на Adsupply от системата (пълно)

Премахването на Adsupply може да стане ръчно и автоматично. Ако предпочитате метода на ръчно премахване, по-долу ще намерите инструкции подготвени от специалистите на Virusi.bg.

Уверете се, че сте извършили всяка стъпка в правилния ред, за да избегнете повреди в системата и други подобни неприятности.

Независимо от начина на премахване, бихме искали да ви препоръчваме да направите пълно системно сканиране с автоматичен инструмент за премахване, защото такива подмолни програми като Adsupply могат да се придвижват заедно с различни компоненти, които са трудни за откриване, когато използвате ръчния метод.

С използването на препоръчан автоматичен антишпионски инструмент, ще имате възможност да премахнете Adsupply с всичките му компоненти, без значение колко от тях се крият в компютъра ви. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Adsupply реклами:

Премахване на Adsupply от Windows системи

За да премахнете този адуер от компютъра си ръчно, трябва да деинсталирате Powered by AdSupply, AdSupply и други подобни записи от операционната си система. Бихме искали да ви препоръчаме и деинсталирането на всяко съмнително приложение, което е било инсталирано на същия ден.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Adsupply и свързани програми
  Тук потърсете Adsupply или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Adsupply от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Adsupply или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Adsupply от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Adsupply и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Adsupply. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Adsupply от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Adsupply трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Adsupply от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Adsupply и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Adsupply. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Adsupply от Google Chrome

За да оправите браузъра си Google Chrome, открийте разширението  Adsupply в списъка с разширения. Кликнете върху иконата изобразяваща кошче за боклук, за да го премахнете.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Adsupply и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Adsupply. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Adsupply от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Adsupply или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Adsupply. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-adsupply.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Ads by Adsupply

Your email address will not be published. Required fields are marked *