Премахни Adsupply реклами (Инструкции за премахване) - актуализирано сеп. 2017

Упътване за премахване на Adsupply реклами

Какво е Реклами от Adsupply?

Кратък преглед на Adsupply (прочетете това преди да инсталирате!)

Ads by Adsupply

Adsupply е широко известна програма от адуерен тип, която е създадена с цел да генерира приходи от плащане за клик (pay-per-click). Собственикът на тази потенциално нежелана програма, Tatami Solutions Ltd, също така използва проследяващи бисквитки, за да следи потребителите и да събира не-лична информация като най-посещавани уеб страници, запитвания за търсене, данни за вход и друга подобна информация за потребителите.

Тази информация се използва, за да направи рекламите на Adsupply да изглеждат по-привлекателни и да подвежда потребителите да ги отварят. Ако сте се сблъскали с подобни реклами, които се появяват под форма на банери, текстови линкове или изскачащи реклами, добре е да проверите компютъра си за тази потенциално нежелана програма.

Не се изненадвайте, ако я откриете, защото тя активно се разпространява като допълнителен компонент към безплатен софтуер. В този случай, добре е да се заемете с премахването на Adsupply от компютъра си.

За да се отървете от търговско съдържание, представящо ви сделки или отстъпки и да се предпазите от проследяване, може да използвате FortectIntego. Алтернативен начин за премахване на Adsupply от браузъра си е да следвате ръководството за ръчно премахване, представено от специалистите на 2-spyware.com. Ще го намерите в края на статията.

Adsupply е съвместима с браузъри Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge и Safari, които биват засегнати веднага след като адуерът е попаднал в системата. Обикновено, адуерът оставя своите разширения/добавки на всеки един от браузърите и започва да ги манипулира.

Как го прави? На първо място, пълни любимите ви уеб страници с комерсиално съдържание. Вие не само ще виждате реклами на трети лица, предлагащи ви изгодни сделки и отстъпки, но ще се сблъскате и с реклами, препоръчващи ви да обновите специфичен софтуер на компютъра ви или да попълните личните си данни в даден формуляр, за да получите възможност да спечелите iPhone или друга подобна награда.

На второ място, ще забележите, че рекламите на Adsupply ви пренасочват към непознати уеб страници, които са пълни с подозрително съдържание. Те могат да ви предложат да изтеглите нелегален софтуер, игри или торент файлове.

Освен това, може да забележите и забавяне на работата на компютъра, докато този адуер се намира в него, тъй като неговите компоненти работят във фонов режим и консумират системни ресурси.

Да обобщим, появата на „Powered by Adsupply“ и други подобни реклами показва, че компютъра ви е атакуван от потенциално нежелана програма, която трябва да бъде премахната колкото се може по-скоро. Подробности за тази процедура ще намерите в края на статията.

Ads by Adsupply

Каква е целта на този адуер?

Както вече споменахме, тази добавка се класифицира като „адуер“ поради няколко причини. В повечето случаи, тя се разпространява с помощта на бандлинг (bundling). Следователно, тя прониква в компютрите без да бъде забелязана и инициира предварително зададени задачи, като посочените по-долу:

 • Този адуер превзема уеб браузърите и показва спонсорирани реклами, които пренасочват потребителите към определени уеб страници. Тяхната цел е да помогнат на рекламиращите да генерират приходи чрез модела плащане за клик (pay-per-click (PPC). Според специалистите по зловреден софтуер, пренасочващата дейност на Adsupply активно промотира уеб страницата advertising-support.com, която изглежда по следния начин:
 • Тази потенциално нежелана програма може да предложи различни актуализации и награди под формата на реклами в банери и текстови линкове. След като се кликне върху тях, те пренасочват потребителя към съмнителни страници, които могат да участват в разпространението на други потенциално нежелани програми.
 • Предполага се, че тази програма събира не-лична информация за потребителите си. За тази цел, тя се предвижва заедно с проследяващи бисквитки и други подобни компоненти. След като бъдат активирани те събират информация за заявки за търсене, разгледани страници, кликове и др. Освен това те се „интересуват“ от IP адреса на компютъра, местоположението му, имейл адреси и др.

Какви методи се използват за разпространение на тази потенциално нежелана програма (PUP)?

Създателите на тази потенциално нежелана програма използват заблуждаващи методи за нейното разпространение в интернет. Малуерът Adsupply не може да бъде изтеглен като самостоятелен инструмент, тъй като няма официална уеб страница и не се промотира от източници за изтегляне на информация на трети лица.

И все пак, когато инсталирате безплатни програми на компютъра си, без да обръщате много внимание на инсталационния процес, може лесно да разрешите похищението на Adsupply без дори да забележите. Обикновено се разпространява като прикачен файл към различни даунлоуд мениджъри, мултимедийни плейъри и подобен софтуер.

Затова, за да избегнете похищение на браузърите си и проблемите, които биха могли да възникнат на по-късен етап, трябва да проверите безплатния софтуер като избирате Разширени/Потребителски инсталационни настройки и да отхвърлите инсталирането на непознати добавки, ленти с инструменти и др.

Премахване на Adsupply от системата (пълно)

Премахването на Adsupply може да стане ръчно и автоматично. Ако предпочитате метода на ръчно премахване, по-долу ще намерите инструкции подготвени от специалистите на Virusi.bg.

Уверете се, че сте извършили всяка стъпка в правилния ред, за да избегнете повреди в системата и други подобни неприятности.

Независимо от начина на премахване, бихме искали да ви препоръчваме да направите пълно системно сканиране с автоматичен инструмент за премахване, защото такива подмолни програми като Adsupply могат да се придвижват заедно с различни компоненти, които са трудни за откриване, когато използвате ръчния метод.

С използването на препоръчан автоматичен антишпионски инструмент, ще имате възможност да премахнете Adsupply с всичките му компоненти, без значение колко от тях се крият в компютъра ви.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Adsupply реклами

Деинсталиране от Windows

За да премахнете този адуер от компютъра си ръчно, трябва да деинсталирате Powered by AdSupply, AdSupply и други подобни записи от операционната си система. Бихме искали да ви препоръчаме и деинсталирането на всяко съмнително приложение, което е било инсталирано на същия ден.

За да премахнете Реклами от Adsupply от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Реклами от Adsupply (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на Adsupply от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Adsupply или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Реклами от Adsupply и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Реклами от Adsupply не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Реклами от Adsupply. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

За да оправите браузъра си Google Chrome, открийте разширението  Adsupply в списъка с разширения. Кликнете върху иконата изобразяваща кошче за боклук, за да го премахнете.

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Реклами от Adsupply като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Реклами от Adsupply в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Реклами от Adsupply:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Реклами от Adsupply. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Реклами от Adsupply и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Adsupply и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици