Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Content Protector реклами (Подобрени инструкции) - Jan 2021 актуализация

Какво можете да очаквате от вируса Content Protector?

За някои потребители Content Protector може да е познат като Content Defender. Това е досадна адуерна програма, създадена от Artex Management S. A. Разработчиците представят програмата като инструмент за мрежова защита. Въпреки това трябва да потърсите по-надежден софтуер, който реално може да осигури безопасното Ви сърфиране. Програмата би трябвало да Ви защитава от зловредни сайтове, но реално е разработен като адуер, който може да инжектира множество реклами и да Ви отведе в дори по-лоши сайтове, докато сърфирате онлайн. Потребителите могат да инсталират програмата от официалния сайт. Но това не е главният начин за разпространение. Приложението се разпространява свързано с друг софтуер и влиза в компютрите на потребителите без позволение. Потребителите на Content Protector забелязват повишено количество реклами, но това няма да е изненада, ако сте прочели полицата за поверителност. Тук разработчиците обясняват, че това е програма, поддържана чрез реклами, която предоставя съдържание от трети страни. Трябва да Ви предупредим, че програмата е разработена само за показване на рекламно съдържание и авторите не се интересуват от надеждността на това съдържание, безопасността и количеството предоставени реклами. Повишеното количество на агресивни реклами понижава производителността на компютъра и прави сърфирането нетърпимо. Няма съмнение, че трябва да премахнете Content Protector от компютъра си незабавно. Силно препоръчваме да използвате ReimageIntego или друга надеждна анти-малуерна програма за елиминация на адуер. Може да е трудно да засечете и премахнете файлове, свързани с адуера и други съмнителни програми, които може да са инсталирани на компютъра Ви.

The example of Content Protector virus website

Content Protector има уникална функция, която го различава от другите адуерни програми. Веднъж в системата, тя инсталира сертификат, който е валиден до 2056 г. Въпреки това не препоръчваме да държите тази потенциално нежелана програма толкова дълго. Всички адуерни програми са създадени с една и съща цел – да рекламират свързани сахтове и да генерират пари от кликове. Това е основната причина рекламите от Content Protector да са толкова агресивни и настоятелни. За съжаление експерти по сигурността са забелязали, че кликването върху тези реклами обикновено води до редица съмнителни сахтове, пълни с различни малуери и вируси. Затова ако видите реклами, означени като „Реклами от Content Protector“, „Спонсорирано от Content Protector“ или други подобни слогани, трябва да избягвате да кликвате на тях. Подобни реклами са индикатор, че в компютъра Ви се помещава адуер. Имайте предвид, че пренасочващият проблем от Content Protector е сериозна заплаха, която може да доведе до инфилтрация на други потенциално нежелани програми. Затова е препоръчително да сканирате компютъра си за тези заплахи възможно най-скоро и да елиминирате вируса незабавно. Както вече знаете можете да премахнете вируса автоматично. Въпреки това ръчното премахване на Content Protector също е възможно. Ще намерите детайлно упътване за премахване на вируса в края на статията.

Как да защитите компютъра си от вируса?

Content Protector може да се внедри в компютъра Ви чрез инфектиран софтуерен пакет. Измамната маркетингова стратегия, наричата „пакетен софтуер“ е базирана на разпространяването на зловредни програми наред с други известни фриуери или шеруери, обикновено PDF криейтъри, видео и аудио плейъри и записващи програми и т.н. Тъй като информацията за допълнителните програми не е приложена адекватно, мнозинството потребители просто инсталират инфектирания софтуерен пакет като единична програма, каквото си и мислят, че са свалили. Затова не е изненада, че намират нежелани програми на компютърната си система. Има три главни метода за предотвратяване на подобни инсталации:

 • Избирайте надеждни източници за сваляне на софтуери. Избягвайте неизвестни, съмнителни сайтове и използвайте популярни такива.
 • Използвайте Подробни или Ръчни настройки на инсталация, когато инсталирате нов софтуер. Само тези опции показват допълнителните пакети и Ви позволяват да инсталирате само тези, които искате.
 • Снабдете се с надеждна антивирусна програма. Освен това, когато сваляте нов софтуер не бързайте да го инсталирате. Позволете на антивирусната си да прецени надеждността на програмата.

Как да премахнете Content Protector?

Програмите от адуерен тип като Content Protector реално не са вируси, затова премахването им от компютърната система не е толкова сложно. Въпреки това пак може да попаднете на проблеми, особено ако изберете ръчния метод за премахване на Content Protector. Понеже потенциално нежеланата програма може да помогне на други програми да попаднат на компютъра, премахването ѝ може да не е достатъчно за подсигуряването на сигурността на компютъра. Автоматичният метод е по-подходящ за цялостен системен преглед. Сканирайте системата си с надежден инструмент и премахнете Content Protector и други потенциални заплахи от компютъра си. Ако предпочитате ръчния метод, прегледайте инструкциите долу.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Content Protector реклами:

Премахване на Content Protector от Windows системи

TЗа да премахнете вируса Content Protector от компютъра си ръчно може да срещнете затруднения, защото той инсталира две услуги и един драйвър. Силно препоръчваме деинсталирането на програмата автоматично с помощта на ReimageIntego или друг надежден инструмент за премахване на малуер. Въпреки това ако все още искате да елиминирате вируса ръчно, моля следвайте инструкциите ни внимателно. Изключително важно е да изтриете адуера и всичките му компоненти. След това не забравяйте да прегледате уеб браузърите си, защото адуерът може да е инсталрирал съмнителен плъгин и екстензия.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Content Protector и свързани програми
  Тук потърсете Content Protector или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Content Protector от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Content Protector или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Content Protector от Internet Explorer (IE)

Проверете списъка приставки и гледайте за съмнителни инструменти, приложения или екстензии, които може да са свързани с Content Protector. Ако намерите такива, деинсталирайте ги.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Content Protector и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Content Protector. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Content Protector от Microsoft Edge

Адуерът може да е инсталирал съмнителни екстензии и на Microsoft Edge. Следвайте инструкциите и ги деинсталирайте.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Content Protector трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Content Protector от Mozilla Firefox (FF)

Проверете списъка с наскоро инсталираните екстензии за Mozilla Firefox. Може да намерите съмнителни инструменти или плъгини, които може да са свързани с адуера Content Protector. Отървете се от всякакви съмнителни приставки, за да премахнете вируса напълно.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Content Protector и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Content Protector. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Content Protector от Google Chrome

Уверете се, че Content Protector не е инсталирал съмнителни приставки в браузъра Ви. Проверете списъка с екстензии и премахнете всички съмнителни полета с инструменти, плъгини и екстензии.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Content Protector и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Content Protector. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Content Protector от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Content Protector или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Content Protector. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-content-protector-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Content Protector ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *