Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Counterflix реклами (Инструкции за премахване на вирус) - 2021 актуализация

Надеждно ли е приложението Counterflix?

Counterflix ads

Вирусът Counterflix привлича тези потребители, които търсят решение на проблема да получат достъп до уеб страници, за които има ограничения в техния регион. Нещата може да изглеждат наред, но не ви препоръчваме да използвате този съмнителен VPN инструмент . На първо място, той се категоризира като адуер . Това означава, че може да засипе браузъра ви с огромно количество реклами.

Освен това, бърника в DNS настройките, което по-късно може да доведе до неприятни последствия. Не се вълнувайте много, а вместо това премахнете Counterflix, ако вече сте го инсталирали. Използването на това приложение за по-продължителен период може да доведе до пренасочване към непознати домейни. Също така може да забележите и други непознати програми, “бродещи” в системата ви. В крайна сметка тази програма няма никаква работа на компютъра ви.   

Първоначално това приложение може да ви се стори като диамант измежду всички други инструменти, тъй като дава възможност да достигнете до любимия си канал или домейн, които обикновено са забранени за потребители в определени региони. С други думи Counterflix е DNS услуга , която ви помага да заобиколите географските ограничения. Тя работи като телефонен указател, който преобразува обичайния адрес, например www.netfix.com, в IP адрес.

Също така приложението предлага и собствени DNS сървъри, които ви позволяват да достигнете до желаната уеб страница. Обаче тези свойства имат и своите недостатъци. Тъй като това приложение спада към категорията на адуера, браузъра ви може да бъде залят с реклами от Counterflix и други търговски предложения. Това обикновено са реклами, които генерират доход по схемата плащане за клик “pay-per-click” , които се опитват да привлекат колкото се може повече потребители. В зависимост от броя на преглежданията, собствениците получават определен приход, докато за потребителите остава единствено раздразнението.

Създателите промотират и премиум версия без реклами за да “зарибят” повече потенциални потребители. Въпреки това, няма гаранция, че като закупите пълната версия, ще престанете да виждате изскачащите реклами. Освен това, този адуер получава достъп и до DNS настройките ви. Следователно може да бъдете отведени на сила до непозната уеб страница. Също така, пренасочването на Counterflix може да увеличи вероятността да заразите операционната си система със зловреден софтуер. В допълнение към това, адуерът проследява онлайн действията ви като използва бисквитки, пикселни маркери, уеб отметки (beacons) и др.

Според Декларацията за поверителност, може да прехвърли събраната “анонимна” информация към клиентите и партньорите на Counterflix. Подобна информация може да съдържа имейл адреса ви. Затова се пригответе за купища спам имейли във входящата ви поща. Бихме искали да ви предупредим да не ги отваряте безразсъдно, тъй като може да съдържат маскирани заразени прикачени файлове. Имайте предвид, че опасните рансъмуер заплахи атакуват потребителите точно чрез прикачени заразени файлове.

Въпреки че пренасочващите уеб страници рядко са заразени с агресивни вируси, бавната скорост на сърфиране и работа на компютъра също не са предпочитани от потребителите. Затова не се бавете с премахването на Counterflix. ReimageIntego ще ви помогне да ускорите процеса.

Изображение на рекламите на CounterflixРекламите на Counterflix започват да се появяват след като разширението бъде инсталирано в браузър. Те обикновено включват слогани като "Ad by Counterflix" или "Powered by Counterflix". Пример за подобни реклами е илюстриран по-горе.

Кога тази потенциално нежелана програма е нахлула в компютъра ми?

Може да я откриете направо на официалната и уеб страница. Другата възможност е сами да сте я инсталирали случайно. Сигурно се чудите кога точно е станало. Обикновено това се случва, когато се опитвате да инсталирате нов софтуер. Безплатният софтуер обикновено спада към вида програми, които се използват за прикритие на адуер, браузър-похитители и други нежелани дигитални инструменти.

По този начин, като сте избрали “Базов” инсталационен режим и сте натиснали бутона “Инсталирай”, сте пропуснали добавката, която е съдържала похитителя Counterflix. В резултат на това, адуерът попада в компютъра. За щастие има начин да се избегнат подобни похищения в бъдеще. Избирайте “Потребителски” настройки. Само след като сте сигурни, че няма да бъдат инсталирани ненужни добавки, може да започнете с инсталацията на основния софтуер. 

Отстраняване на Counterflix

За щастие не е трудно да отстраните тази потенциално нежелана програма (PUP) . Инсталирайте защитна програма, по-специално антишпионски софтуер, която е програмирана да открие и премахне Counterflix за няколко минути. Тя осигурява също и необходимата защита за цялата операционна система.

Може да ви предпази не само от дребни заплахи, но и от по-агресивни вируси, като компютърни червеи, троянски коне и дори рансъмуер. Може да деинсталирате програмата също и ръчно, като първо я откриете в списъка със системните приложения. За по-подробни инструкции, използвайте долното ръководство. Следващият път, когато се каните да инсталирате ново приложение, прочете мнения на други потребители и Декларацията за поверителност.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Реклами от Counterflix
Екранна снимка на Реклами от CounterflixЕкранна снимка на Реклами от CounterflixЕкранна снимка на Реклами от CounterflixЕкранна снимка на Реклами от CounterflixЕкранна снимка на Реклами от CounterflixЕкранна снимка на Реклами от Counterflix
Екранна снимка на Реклами от Counterflix

Упътване за ръчно премахване на Counterflix реклами:

Премахване на Counterflix от Windows системи

В случай че операционната ви система Windows е заразена с вируса Counterflix и не може да го премахнете автоматично, не се притеснявайте да изпробвате инструкциите за ръчно премахване, които сме дали по-долу:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Counterflix и свързани програми
  Тук потърсете Counterflix или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Counterflix от Mac OS X система

Counterflix обикновено се засича при операционна система Windows, но няма какво да му попречи да зарази също и Mac OS X. Бъдете подготвени в случай, че вирусът ви атакува. Спомнете си за дадените по-долу стъпки за премахване на вируса.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Counterflix или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Counterflix от Internet Explorer (IE)

Ще премахнете Counterflix от браузъра си, като следвате дадените по-долу стъпки:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Counterflix и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Counterflix. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Counterflix от Microsoft Edge

Microsoft Edge е един от браузърите, който може да пострада от атака на Counterflix. Ако уеб търсачката ви също е засегната, почистете я като използвате препоръките на специалистите по компютърна сигурност:

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Counterflix трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Counterflix от Mozilla Firefox (FF)

Counterflix е малуер, който лесно се промъква в браузърите, включително и в Mozilla. Може да почистите този браузър от Counterflix като следвате дадените под статията инструкции.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Counterflix и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Counterflix. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Counterflix от Google Chrome

След като преминете през всички стъпки за премахване на Counterflix, нулирайте настройките на браузъра за пълно отстраняване на всички свързани компоненти.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Counterflix и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Counterflix. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Counterflix от Safari

Въпреки че Counterflix рядко се появява в браузъри Safari, добре е да сте подготвени. Научете как да премахнете Counterflix от Safari от информацията по-долу:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Counterflix или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Counterflix. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-counterflix-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Counterflix ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *