Премахни DealPeak реклами - Jan 2021 актуализация

Упътване за премахване на DealPeak реклами

Какво е Реклами от DealPeak?

Ще ми помогне ли DealPeak да харча по-малко пари, когато пазарувам онлайн?

DealPeak се рекламира като полезна добавка за браузър, която ви помага да спестите пари. Предполага се, че ви предлага най-добрите сделки и най-ниските цени за различни продукти. И все пак този инструмент се класифицира като потенциално нежелана програма (PUP) и адуер. Затова, ако търсите приложение, което да ви помогне да харчите по-малко, когато пазарувате онлайн, определено не е това. Поради неприятните си действия е наричан и вируса DealPeak. Може да проникне в системата незабелязано, да показва голямо количество онлайн реклами и да събира информация. Вместо да е полезна за потребителите, тази поддържана от реклами програма, помага единствено на авторите си да генерират приход от плащане за клик (pay-per-click). Програмата използва “виртуален пласт” (“virtual layer”), което позволява да се постави графичното съдържание на трети лица на всяка посещавана уеб страница. Така различните изскачащи реклами, банери, текстови и други реклами правят сърфирането в мрежата непоносимо. Единствено премахването на DealPeak ще помогне да се справите с негативните ефекти. Препоръчваме ви да направите това с помощта на ReimageIntego или друга надеждна антишпионска/антивирусна програма.

Ако сте забелязали агресивните реклами на DealPeak, по-добре да стоите колкото се може по-далеч от тях. Те могат да ви подведат да посетите съмнителни и ненадеждни уеб страници. Когато кликнете на дадена реклама, би трябвало да се озовете на сайт, където е обяснено как да ползвате съответната отстъпка. Обаче този адуер може да ви доведе до фишинг или заразени сайтове, където да се сблъскате с кибер заплахи от рода на рансъмуера. Освен това, адуерът DealPeak може да проследява и записва информация от сърфирането, за да я използва с рекламни цели. Може да записва какви уеб страници посещавате най-често, колко време прекарвате на тях, каква информация търсите, какви реклами отваряте и друга не-лична информация. Винаги съществува опасност събраната информация да бъде споделена или продадена на трети лица, филиали или рекламни мрежи. И така скоро ще започнете да забелязвате дори още повече реклами в браузъра си или съмнителни рекламни имейли в електронната си поща. Независимо дали сте инсталирали тази добавка сами или се е промъкнала без ваше позволение, трябва да премахнете DealPeak незабавно. Премахването на адуера ще ви помогне да защитите компютъра си от зловреден софтуер, а също и вашата лична информация.

Реклами от DealPeakИнсталирането на притурката (добавката) DealPeak ще направи сърфирането е мрежата непоносимо поради увеличеното количество на онлайн реклами

Кога тази притурка се е инсталирала в браузъра ми?

Вирусът DealPeak всъщност не е вирус, така че не може да проникне сам в системата. Както вече споменахме това е потенциално нежелана програма. Както и всички останали програми и тази се инсталира само с позволението на потребителя. Има официална уеб страница, която предлага изеглянето на тази добавка директно. Но има и друг начин, по който може да проникне в компютъра ви. Този метод на проникване се нарича бандлинг. Безплатните програми и игрите са чудесен начин за разпространение на потенциално нежелани програми. За да избегнете похищение на DealPeak и други съмнителни инструменти и притурки, следвайте тези лесни стъпки. Стъпка едно: прочетете условията на лицензионното споразумение преди да инсталирате безплатен софтуер. Стъпка две: избягвайте базови, бързи или препоръчителни инсталационни настройки или да кликвате набързо next…next…next през целия инсталационен процес. Стъпка три: избирайте опцията за разширени инсталационни настройки. Стъпка четири: следете внимателно целия инсталационен процес. Стъпка пет: махайте отметките от всяко допълнително разширение/плъгин/лента с инструменти, които не искате да инсталирате. Като спазвате тези простички правила, ще имате по-голям шанс да избегнете DealPeak и други ненужни разширения.

Как да деинсталирате вируса DealPeak от компютъра?

Може да премахнете DealPeak от компютъра си както всяка друга програма или браузър разширение. Ако искате да се отървете от него сами, следвайте внимателно подготвените от нас инструкции. Освен това, ще трябва да проверите и за други съмнителни притурки и приложения. Интересно е, че понякога адуерните програми могат да инсталират приложения на трети лица без да искат позволението на потребителя. Затова ви препоръчваме да премахнете DealPeak автоматично. Сканирането на системата с антивирусна или антишпионска програма открива и отстранява всички съмнителни инструменти, притурки или разширения за няколко минути.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на DealPeak реклами

Премахване на DealPeak от Windows системи

Тенденцията на пренасочване на DealPeak е притеснителна и може да доведе до сериозни проблеми. Затова, не трябва да се колебаете, а да премахнете това браузър разширение от операционната си система Windows. Следвайте внимателно дадените по-долу стъпки и деинсталирайте всички компоненти свързани с адуера. След това проверете уеб браузърите Internet Explorer, Mozilla Firefox и Google Chrome и премахнете тази съмнителна добавка и от тях.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте DealPeak и свързани програми
  Тук потърсете DealPeak или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на DealPeak от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за DealPeak или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете рекламите от DealPeak от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, DealPeak трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на DealPeak от Mozilla Firefox (FF)

За да спрете рекламите на DealPeak, трябва да премахнете това съмнително разширение от Mozilla Firefox. Също така ви препоръчваме да подредите списъка с разширения по дата. Това ще ви помогне да откриете и други съмнителни записи и да деинсталирате и тях.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете DealPeak и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на DealPeak. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на DealPeak от Google Chrome

Рекламите на DealPeak се генерират от добавка за браузъра. Затова трябва да я откриете в списъка с разширения на Google Chrome и да я деинсталирате. Долните инструкции ще ви помогнат да го направите.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете DealPeak и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на DealPeak. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на DealPeak от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за DealPeak или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на DealPeak. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от DealPeak и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици