Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахни HotShoppy реклами (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Защо трябва да внимавам с рекламите от HotShoppy?

Рекламите от HotShoppy са спонсорирани нотификации, които хора, нямащи опит в нета, могат да намерят за интересни. Въпреки това не препоръчваме да взимате тези реклами насериозно, тъй като са генерирани от адуер . Повечето подобни реклами се използват активно за пренасочване на потребители към сайтове, пълни с малуер. Също така трябва да добавим, че количеството на тези специални оферти и реклами, предизвикани от вируса HotShoppy, е доста голямо, затова може да се окаже трудно сърфирането в нета . Също като хиляди други програми може да следи активността Ви в нета и да използва тази информация, за да Ви показва изкушаващи реклами. Без значение колко безопасни изглеждат, имайте предвид, че не можете да знаете на какво са способни хората, стоящи зад тези линкове! Най-безопасният начин да действате е като премахнете HotShoppy от системата. Имайте предвид, че може да се инсталира както на Windows, така и на Mac OS X. Този адуер е съвместим със Safari и Google Chrome, но разработчиците му са обещали версия за Windows и мобилна такава.

Ако обичате да пазарувате онлайн можете лесно да се подведете от това приложение. Въпреки това дори и да не желаете да инсталирате този адуер на компютъра си може да забележите реклами от HotShoppy, докат търсите в нета. Това е, защото програмата активно се разпространява наред с друг софтуер като допълнителен компонент. Интернет е пълен с подобни приложения, които са достатъчно хитри, за да се промъкнат в системата Ви с помощта на пакетен софтуер, като например BestWeb, EasyShopperLiveShoppers. Някои от тях са полезни, а други – не. Вместо да бъдат полезни пълнят браузъра с рекламно съдържание, което се поставя на целеви сайтове, използвайки виртуален слой. Затова не можете да се отървете от спонсорираните нотификации и единственият начин да го направите е като извършите премахване на HotShoppy. За тази цел използвайте упътването долу или ReimageIntego, който е препоръчан за тази процедура.

HotShoppy ads offer various discount coupons and special offers

Ако Ви притесняват реклами от HotShoppy, вече трябва да сте забелязали, че те покриват необходимото Ви съдържание. Някои от тях дори нямат бутон X или след като бъдат кликнати Ви пренасочват към промоционални уебсайтове.Лесно е да влезете в зловреден сайт когато си имате работа с HotShoppy, защото тези сайтове не се следят от разработчиците на адуера. Затова Ви е необходим само един клик, за да попаднете на съмнителен сайт, създаден за разпространение на малуер . Дори в правилата за ползване на програмата е отбелязано, че разработчиците на програмата не поемат отговорност за сигурността и надеждността на домейни от трета страна. Затова трябва да се предпазите, като премахнете адуера от компютъра си. 

Методи за разпространение

Адуерът има официален уебсайт, от който потребителите могат да свалят приложението. Но всъщност това не е главният метод за разпространение. Обикновено тази потенциалнонежелана програма се вмъква в компютъра с помощта на други програми, които потребителите свалят от Интернет. Разработчиците използват измамна маркетингова стратегия, наречена пакетен софтуер , за да добавят програмите си като допълнение към главния софтуер. Потребители, които искат да избегнат хайджак от HotShoppy и други потенциално нежелани програми, трябва да инсталират програмата, като изберат Подробна или Ръчна инсталация. Това позволява да видите полета с допълнителни програми, предложени за инсталация. За да избегнете различни проблеми, свързани с компютъра, трябва да отмаркирате всички предварително избрани приложения и да продължите с инсталацията. Имайте предвид, че Бързата или Стандартна инсталация не предлага тази функция и инсталира допълнителни програми по подразбиране.

Как да се отървете от вируса HotShoppy?

Ако рекламите от HotShoppy продължават да Ви притесняват, не трябва да си губите времето и да свиквате с досадните реклами. Колкото повече отлагате елиминирането на адуера, толкова по-голям става шансът да кликнете на зловредна реклама и да се натъкнете на сериозна кибер заплаха. Лесно можете да се отървете от досадната компютърна инфекция, като използвате надеждна анти-малуерна програма. За да премахнете рекламите от HotShoppy от компютъра си, трябва да инсталирате или обновите програмата си за сигурност и да пуснете пълно сканиране. След няколко минути адуерът и всичките му компоненти ще изчезне за добро. Освен това можете да го премахнете и ръчно. В края на статията ще намерите детайлно ръководство за премахването на HotShoppy.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на HotShoppy реклами:

Премахване на HotShoppy от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте HotShoppy и свързани програми
  Тук потърсете HotShoppy или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на HotShoppy от Mac OS X система

Вирусът HotShoppy може да е труден за премаване ръчно, защото трябва да намерите и елиминирате адуер, програмата, която го е донесла и други допълнителни програми, които може да са били инсталирани без позволението Ви. Уверете се, че сте премахнали всички адуерни компоненти. Ако рекламите продължат да се появяват на екрана Ви, използвайте автоматично премахване.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за HotShoppy или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на HotShoppy от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за HotShoppy и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на HotShoppy. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от HotShoppy от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, HotShoppy трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на HotShoppy от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете HotShoppy и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на HotShoppy. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на HotShoppy от Google Chrome

Проверете списъка с екстензии и гледайте за съмнителни попадения, които може да са били инсталирани в Google Chrome. Търсете съмнителни екстензии, добавки или ленти с инструменти, които може да са свързани с вируса HotShoppy и ги деинсталирайте, както е показано долу.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете HotShoppy и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на HotShoppy. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на HotShoppy от Safari

За да премахнете рекламите от HotShoppy изцяло, трябва да намерите и премахнете всички съмнителни и подозрителни браузърни добавки и ленти с инструменти. Адуерът може да е инсталирал различни програми, които трябва да бъдат премахнати без колебание.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за HotShoppy или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на HotShoppy. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-hotshoppy-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за HotShoppy ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *