Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Instant Support реклами (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Описание на Instant Support

Instant Support ads

Ако забележите съмнителни реклами в браузъра си и видите непознати процеси в списъка с процеси, трябва да сте наясно, че вирусът InstantSupport е проникнал в системата ви. Дори да сте сигурни, че не сте го инсталирали, проверете компютъра си за адуер (рекламен софтуер) и други подобни потенциално-нежелани програми, защото те активно се разпространяват в пакет с друг софтуер.

Това приложение се категоризира от специалисите като адуер. Подготвихме тази статия за лентата с инструменти на Instant Support за да ви дадем малко повече информация за това каква е целта на тази програма и също така да ви дадем инструкции как да я премахнете от компютъра си.

Защо не трябва да се доверяваме на вируса Instant Support?

Както вече споменахме по-рано, това приложение може да се промъкне в компютъра ви безпроблемно и след като го направи, то инсталира своите разширения към уеб браузъра ви. Също така, без значение на това кой браузър предпочитате да използвате – Google Chrome, Internet Explorer или Mozilla Firefox – този адуер ще засегне всичките.

Instant Support се представя за полезен доставчик на техническа поддръжка, но не разчитайте на описанието на това приложение. Разширенията на Instant Support ще ви изпращат различни изскачащи съобщения, които ще ви стреснат с подвеждащи текстове, че компютърът ви е заразен и трябва незабавно да потърсите помощ.

Тези изскачащи съобщения ви предлагат да се обадите на служител от техническата поддръжка. Ще покаже и телефонния номер, но НЕ се обаждайте. В противен случай, много ще се изненадате, когато получите телефонната си сметка. Служителите на Instant Support ще разговарят с вас за компютъра ви, но трябва да знаете, че цената на минута разговор с този номер е изключително висока.

Съветваме ви да не обръщате внимание на такива изскачащи съобщения. Не забравяйте, че може да получавате такива подвеждащи предложения за компютърна поддръжка не само от Instant Support, но също и от всеки друг адуер. Ако искате да се отървете от такива безполезни дразнители, препоръчваме ви да инсталирате антишпионския софтуер ReimageIntego, който ще открие и отстрани InstantSupport и други евентуални компютърни заплахи.

Instant Support adsреклами от Instant Support

Техники на разпространение на Instant Support:

Адуерът Instant Support се разпространява заедно с друг безплатен софтуер. Ако от време на време изтегляте безплатни програми от мрежата, трябва да бъдете много внимателни, защото има вероятност да инсталирате софтуерен пакет.

Създателите на тази потенциално-нежелана програма не ви уведомяват изрично за допълнителните приложения, които са добавени към софтуерния ви пакет и няма как да знаете за тях, освен ако не проверите сами. За да проверете дали софтуерът, който изтегляте съдържа допълнителни приложения, трябва да зададете правилните инсталационни настройки.

Затова пропуснете традиционните “Стандартни”, “Базови”, “Обичайни” или “По подразбиране” настройки (''Standard'', ''Basic'', ''Regular'', ''Default'') и избирайте или “Разширени” или “Потребителски” (''Advanced'' или ''Custom'') вместо това. Тези два варианта ви дават възможност да управлявате изтеглянията си и да избирате кои програми да инсталирате и кои да пропуснете. Може да откажете нежеланите приложения като махнете отметката от тях. След това може да продължите и да завършите инсталационния процес.

Предложения за премахване на Instant Support:

Може да премахнете вируса Instant Support с или без помощта на антишпионски софтуер. Също така може да се опитате да премахнете тази потенциално-нежелана програма ръчно. За тази цел сме предвидили инструкции за премахване стъпка по стъпка под статията. И все пак, ако сте начинаещ компютърен потребител, ще бъде голямо предизвикателство да откриете всички инфектирани файлове, която тази програма може да е скрила дълбоко в компютърната ви система.

Поради тази причина, силно препоръчваме използването на професионален инструмент, който ще открие всички скрити ненужни файлове и ще ги премахне. И все пак, не трябва да забравяте, че всеки антивирусен софтуер има нужда от редовно обновяване. В противен случай може да не успее да открие някои от по-новите версии на вирусите. Обикновено, сложните антивирусни системи имат функция за автоматична актуализация. Ако не е активирана, включете я незабавно.

И все пак, ако функцията е включена, но ви изглежда, че антивирусната ви програма не се обновява, може да я актуализирате като посетите официалната уеб страница на доставчика на програмата или потърсете функция за обновяване в самото приложение. Обновена и напълно функционираща антивирусна програма не само ще се погрижи за премахването на Instant Support removal, но и ще защитава компютъра ви в реално време, докато търсете в мрежата.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Instant Support реклами:

Премахване на Instant Support от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Instant Support и свързани програми
  Тук потърсете Instant Support или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Instant Support от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Instant Support или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Instant Support от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Instant Support и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Instant Support. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Instant Support от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Instant Support трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Instant Support от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Instant Support и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Instant Support. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Instant Support от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Instant Support и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Instant Support. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Instant Support от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Instant Support или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Instant Support. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-instant-support-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Instant Support ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *