Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Liveadexchanger.com реклами (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Факти, които нашият екип е открил за рекламите на Liveadexchanger:

Liveadexchanger.com ads

Много от нас ежедневно си имат работа с компютри и сърфират в интернет и програми като вируса Liveadexchanger.com могат напълно да развалят удоволствието от това. Ако тази поддържана от реклами заплаха се промъкне в системата, не след дълго потребителят започва да забелязва негативните ефекти, предизвикани от този адуер, например забавяне на работата на системата и най-лошото – рекламите на Liveadexchanger.

Те се показват непрекъснато и покриват екрана на компютъра, като пречат на дейностите на потребителя и представляват заплаха за компютърната система. Лесно е да предположим, че този адуер взима рекламите си от рекламната мрежа Liveadexchanger, тъй като URL  адреса винаги се появява в адресната лента на изскачащата реклама.

Ако тези реклами са започнали да ви притесняват, забравете всичко останало и помислете за премахването на Liveadexchanger.com като задача от изключителна важност. Запомнете, че тези безполезни реклами не само досаждат на потребителите, но и представляват риск от заразяване на компютърната система с други инфекции.

Трябва да избягвате да кликвате на тези изскачащи реклами или да участвате в проучванията, които представят; в противен случай може да бъдете принудени да посетите уеб страници пълни със съмнително или в най-лошия случай зловредно съдържание. Избягвайте реклами, които ви предлагат нереалистични оферти –  тези сделки са само стръв за потребителите да кликват върху тях. Доказано е, че едно кликване на такава реклама може да предизвиква пренасочване към непознат домейн, така че бъдете внимателни!

Единственият начин да блокирате рекламите на Liveadexchanger.com е да деинсталирате тази поддържана от реклами програма. За съжаление интернет потребителите се оплакват, че това е ужасно трудна задача, защото не могат да намерят деинсталатор на програмата.

Обикновено тези програми се опитват да останат в системата колкото е възможно по-дълго време и ако сте по-неопитен компютърен потребител, може да не успеете да разпознаете, откриете и премахнете малуера Liveadexchanger.com.

И все пак, затова изследователите на зловреден софтуер актуализират базите данни на антишпионските програми всеки ден и предлагат такива инструменти на компютърните потребители. Нашият екип ви препоръчва да използвате ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner за да деинсталирате този адуер, защото са лесни за използване и надеждни инструменти за премахване на малуер. Подготвили сме и инструкции за ръчно премахване за тези, които искат да премахнат адуера сами.  

Liveadexchanger.com adsРеклами от Liveadexchanger.com

Какво можем да очакваме от тези реклами?

По отношение на последствията от похищението на Liveadexchanger.com, можем да обобщим, че са доста досадни, особено непрекъснатите реклами, които този адуер показва. Установено е, че съдържанието на рекламите на Liveadexchanger.com може да бъде доста разнообразно. Различават се основно три типа съдържание:

 1. Liveadexchanger.com може да явява рекламна платформа. В този случай, може да бъдете пренасочени към нов раздел, пълен с различни сделки, отстъпки, кодове за намаления, сравнения на цени и подобни свързани с пазаруването неща. Отварянето на тези реклами не е препоръчително поради висок риск от пренасочване към неуместни страници за онлайн пазаруване или техни филиали.
 2. Някои от рекламите може да искат от вас да обновите софтуер. Тези изскачащи реклами може да включват линкове за изтегляне на Java, Media Player, Flash Player, уеб браузър, даунлоуд мениджър или друг надежден софтуер. Изтеглянето на софтуер, който се промотира от вируса Liveadexchanger.com е рисково, защото този домейн може да бъде използван за кибер измами или въвлечен в разпространението на малуер/потенциално нежелани програми (адуер, браузър-похитители и др.).
 3. Liveadexchanger.com похищава браузъри и може да предоставя изскачащи реклами, които искат от вас да попълните анкета или да потвърдите получаването на награда. Може да ви бъде обещано, че ще спечелите iPad, iPhone, MacBookи т.н. За съжаление това е само опит да разкриете личната си информация като име, телефонен номер, адрес и др. Едва ли някой е спечелил обещаните награди.

Затова, за да се предпазите от опасност, ви съветваме да избягвате похитителя Liveadexchanger.com. В случай, че се сблъскате с пренасочвания към този домейн, нашата препоръка е да прекъснете тази дейност с помощта на ReimageIntego или друг инструмент за премахване на зловреден софтуер. 

Как да се предпазим от инсталиране на подобни адуерни програми?

Както вероятно вече знаете, адуерните програми се промотират чрез друг безплатен софтуер. Ето защо, ако пренасочващият вирус Liveadexchanger.com се появи на компютъра ви, най-вероятно сте били подведени да инсталирате софтуерен пакет.

Как да се предпазите от това? Много е лесно. Просто трябва да отделите малко повече време на инсталацията на безплатния софтуер и внимателно да я наблюдавате. Препоръчително е да избирате Разширени/Потребителски инсталационни настройки; те ще ви разкрият всички допълнителни компоненти, които са групирани с избраната от вас програма, които могат да бъдат отказани за няколко секунди. Просто трябва да ги видите и да махнете отметките от тях. 

Какъв е най-добрият начин да деинсталирате адуера Liveadexchanger?

За да спрете тези изскачащи реклами да се появяват на екрана ви, трябва да премахнете вируса Liveadexchanger.com, който ги изпълнява.

За съжаление все още не е ясно кой е безплатният софтуер, който е отговорен за промотирането на рекламна платформа, затова трябва да проверите списъка с програми на компютъра си и да премахнете тези, които не са ви познати, или да направите сканиране с програма против зловреден софтуер.

Бъдете много внимателни, ако изберете ръчното премахване на Liveadexchanger.com, защото може да премахнете без да искате и важни приложения или файлове.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Liveadexchanger.com реклами:

Премахване на Liveadexchanger.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Liveadexchanger.com и свързани програми
  Тук потърсете Liveadexchanger.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Liveadexchanger.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Liveadexchanger.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Liveadexchanger.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Liveadexchanger.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Liveadexchanger.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Liveadexchanger.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Liveadexchanger.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Liveadexchanger.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Liveadexchanger.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Liveadexchanger.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Liveadexchanger.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Liveadexchanger.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Liveadexchanger.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Liveadexchanger.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Liveadexchanger.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Liveadexchanger.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-liveadexchanger-com-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Liveadexchanger.com ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *