Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни NewTab реклами (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Рекламите на New Tab все още се срещат в кибер пространството

Изображение показващо адуера NewTab

New Tab ви предлага да инсталирате съмнителни персонализирани браузър разширения. Адуерът, който се е сдобил с нова форма, се среща във виртуалното пространство още от 2013 година. Дори и сега все още може да бъде срещнат на някои места.

Тази потенциално нежелана програма се използва най-вече за целите на афилиейт маркетинга. Точно затова програмата доставя големи количества реклами, които ви информират за различни комерсиални предложения, сделки, намаления, купони и други подобни неща свързани с онлайн пазаруването. След като кликнете върху рекламата, от която се интересувате, вие генерирате приход за нейните създатели. И все пак някои от тези кликове могат да ви нанесат значителни щети. 

Някои от рекламите на NewTab могат да ви пренасочат към съмнителни уеб страници на трети лица, които са пълни не само с различни реклами, но се опитват да разпространяват и съмнителни програми като адуер или браузър-похитители. Освен това, добре е да сте наясно с факта, че фалшивите реклами са един от популярните методи за разпространение на рансъмуер. Следователно, наличието на адуерна програма в компютъра ви увеличава опасността да се сблъскате с реклами заредени със зловреден софтуер.

Препоръчваме ви да сканирате компютъра си с ReimageIntego или друга надеждна програма против зловреден/шпионски софтуер веднага щом забележите рекламите. Софтуерът за сигурност ще премахне вируса NewTab и други потенциално нежелани програми от Firefox, Chrome и други браузъри.

Изображение на рекламите на NewTabРекламите на NewTab са инициирани от адуерна програма, която се промъква в компютъра с помощта на безплатен софтуер.

Рекламите на NewTab могат да се появят в много натрапчиви форми като изскачащи реклами, банери, реклами в текста, реклами на цяла страница и сериозно да влошат сърфирането ви. Дори нещо повече, може да забавят компютъра и да увеличат уязвимостите в сигурността. Както вече споменахме, притеснителните склонности за пренасочване на NewTab увеличават шансовете ви да попаднете на несигурна уеб страница и да бъдете заразени или въвлечени в онлайн измама (скам).

Един от основните начини, по които адуерната програма се опитва да получи вашия клик, е да ви предостави реклами, съобразени с вашите интереси. Адуерът наблюдава онлайн действията ви като използва проследяващи бисквитки. Може да събира информация като заявки, посетени уеб страници, въведени данни, кликове, импресии, IP адрес, имейл адреси, местоположение на компютъра и други. И все пак, трябва да сте наясно, че събраната информация се използва по-нататък за целите на афилиейт маркетинга. 

Освен това, тази информация може да бъде споделяна или продавана на трети лица и може да бъде използвана например за заливане на електронната ви поща със спам. Затова, трябва да започнете незабавно с премахването на NewTab.

Техники за промотиране на потенциално нежелани програми

Така нареченият вирус NewTab често се придвижва заедно с различен безплатен софтуер и попада в компютъра ви, групиран с него. Имайте предвид, че изтеглянето и инсталирането на безплатни програми от Интернет може да се окаже доста опасно. Поради тази причина трябва да избирате надеждни и сигурни източници, от които да теглите и внимателно да наблюдавате инсталационния процес. 

Похищението на браузъра ви може да се случи, когато инсталирате нови програми чрез “Базови” и “Препоръчителни” настройки, тъй като те не разкриват информация за допълнителните компоненти от пакета. Когато инсталирате безплатен софтуер, уверете се, че сте избрали Разширени или Потребителски настройки и проверете дали изтегления от вас безплатен софтуер съдържа допълнителни компоненти. 

Ако забележите известие, предлагащо ви да инсталирате програми, като добавки за браузър, плъгини, ленти с инструменти или разширения, махнете отметките от тях и чак след това натиснете бутона “Next”. В случай че вече сте инсталирали вируса New Tab, следвайте дадените по-долу инструкции и се отървете от него без никакви колебания. 

Варианти за премахване на NewTab

Вирусът NewTab не е труден за премахване ръчно. Нашият екип е подготвил подробни инструкции, които да ви водят през процеса. Вашата задача  да откриете и изтриете адуера и да проверите дали в компютъра или уеб браузърите ви няма инсталирани съмнителни приложения или разширения. 

Ако ръчното премахване на NewTab ви изглежда трудна задача, има и друг вариант.Може да премахнете вируса автоматично. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате някоя от предложените по-долу програми. 

След инсталацията, актуализирайте софтуера, защото само актуализиран инструмент може да засече и премахне компонентите свързани с адуера напълно от системата. След като инструментът ви бъде обновен, направете пълно системно сканиране и оставете програмата да премахне NewTab вместо вас.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на NewTab реклами:

Премахване на NewTab от Windows системи

За да оправите операционната си система Windows, следвайте внимателно тези стъпки:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте NewTab и свързани програми
  Тук потърсете NewTab или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на NewTab от Mac OS X система

За да премахнете New Tab от Mac, следвайте дадените по-долу стъпки.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за NewTab или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на NewTab от Internet Explorer (IE)

Адуерът NewTab може да е инсталирал съмнителни добавки или проследяващи бисквитки в Internet Explorer. Затова трябва да ги откриете и премахнете.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за NewTab и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на NewTab. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от NewTab от Microsoft Edge

Следвайте тези стъпки за да оправите Microsoft Edge след похищение.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, NewTab трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на NewTab от Mozilla Firefox (FF)

Досадните реклами на компютъра ви може да са инициирани от съмнително браузър-разширение, което е инсталирано на компютъра ви без ваше знание. Уверете се, че сте деинсталирали всички съмнителни записи.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете NewTab и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на NewTab. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на NewTab от Google Chrome

Вирусът NewTab може да инсталира разширения и на трети лица. И все пак трябва да премахнете всички съмнителни записи от Google Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете NewTab и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на NewTab. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на NewTab от Safari

Следвайте инструкции, за да почистите и оправи Safari след похищението.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за NewTab или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на NewTab. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-newtab.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Ads by NewTab

Your email address will not be published. Required fields are marked *