Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Onclkds.com реклами (Jan 2021 актуализация) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Непрекъсната поява на реклами Onclkds 

Onclkds.com ads

Рекламите на Onclkds.com могат да попаднат в компютъра ви заедно със съмнителна безплатна програма, която наскоро сте изтеглили от Интернет. Тази адуерна програма ще започне да показва различни реклами на трети лица на екрана ви в отделни прозорци на браузъра или в нови раздели. Вероятно тези реклами на Onclkds.com ще ви досаждат, след което ще търсите решение на този проблем (което предполагаме, че правите и в момента).

Не се изкушавайте да кликвате на предложенията, които се появяват от рекламния сървър на Onclkds маскирани като Propeller Ads Media. Няма как да знаете какъв URL адрес се крие зад тях и не забравяйте, че не всички от тях са безопасни. Може да бъдете пренасочени дори към много опасни уеб страници на трети лица, които използват хитри трикове да убедят посетителите да инсталират различни пробни безплатни реклами или дори да предоставят личната си информация.

Добре е да обърнете внимание и на функционалността на компютъра си – адуерната програма, която ви изпраща всички тези досадни реклами, определено забавя работата на компютърната система, така че се запитайте дали може да толерирате това. Съветваме ви да премахнете Onclkds.com бързо и да продължите да използвате компютъра си без да се сблъсквате с досадни изскачащи реклами или банери докато сърфирате в Интернет. 

Друга съмнителна функция на адуера Onclkds е възможността му да проследява онлайн дейностите ви. Въпреки факта, че това не е зловредна програма и че не може да събира лична информация, тя МОЖЕ да следи навиците ви на сърфиране и да открие уеб страниците, които посещавате, какво търсите в мрежата, кои реклами привличат вниманието ви и ви изкушават да кликвате върху тях и други. 

Цялата тази информация може да бъде събирана като “маркетингови анализи”, обаче по-голяма част от адуерните програми събират подобна информация за да подготвят реклами за потребителя и да показват атрактивни реклами на компании, които са трети страни. Подобни “изследвания” се правят, за да се увеличи вероятността потребителят да ги отвори. Ако кликнете върху подобна реклама и посетите уеб страницата, свързана с нея, авторът на адуера Onclkds.com печели пари.

И все пак, това лице не носи отговорност за нещо, което може да ви се случи на тези свързани уеб страници. Премахването на Onclkds ще ви помогне да забравите за тези реклами и най-лесният начин да направите това е да започнете системно сканиране с ReimageIntego или подобна на нея програма.

Рекламите на Onclkds.comРекламите на Onclkds.com може да се появят в отделни прозорци на браузъра и да ви предоставят всякакъв вид спонсорирано съдържание. На това изображение може да видите официалната уеб страница на рекламната мрежа Propeller Ads Media и някои примери за досадни реклами

Как Onclkds попада в компютрите?

Трябва да сте много внимателни, когато сърфирате в Интернет, ако не искате да позволите на потенциално нежелани програми да се инсталират в компютърната ви система. Съветваме ви да стоите далеч от съмнителни сайтове за споделяне на файлове, а също и сайтове, които предоставят линкове за изтегляне на пиратски софтуер и бъдете внимателни със страниците за залагания и тези с еротично съдържание. 

Вероятно най-важното нещо, което може да ви държи настрана от потенциално нежелани програми е да гледате какво инсталирате на компютъра си. Дори и да сте изтеглили надеждна и популярна безплатна програма, бъдете внимателни с нейното инсталиране, защото може да пропуснете изявленията за допълнителни програми на трети лица, групирани с вашия софтуер.

Трябва да откажете тяхната инсталация ръчно, просто изберете Потребителски/Разширени настройки и махнете отметките до предложенията за инсталиране на допълнителни приложения .

Как мога да премахна адуера Onclkds.com?

Ако рекламите на Onclkds.com започнат да се появяват на екрана на компютъра ви, това не е добър знак. Не бива да позволявате на досадни програми на трети лица да развалят удоволствието ви от сърфирането, особено ако тези програми нямат никакви полезни функции за вас. Ако искате да решите проблема бързо, изберете автоматично премахване. Също така може да се опитате да премахнете Onclkds сами с помощта на тези съвети:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Onclkds.com реклами:

Премахване на Onclkds.com от Windows системи

На първо място ви съветваме да разгледате за всякакви съмнителни програми в компютърната ви система. Ако искате да видите всички инсталирани програми на едно място, следвайте тези стъпки, за да достигнете до списъка с програми в Контролния панел (Control Panel).

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Onclkds.com и свързани програми
  Тук потърсете Onclkds.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Onclkds.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Onclkds.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Onclkds.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Onclkds.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Onclkds.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Onclkds.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Onclkds.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Onclkds.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Onclkds.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Onclkds.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Onclkds.com от Google Chrome

Chrome може да съдържа някои съмнителни разширения, които да ви предоставят дразнещите реклами на Onclkds.com. Може лесно да ги деинсталирате – просто следвайте дадените инструкции.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Onclkds.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Onclkds.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Onclkds.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Onclkds.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Onclkds.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Onclkds.com ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *