Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Shopping Deals реклами (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Какво да правим, ако компютъра ни е заразен с вируса Shopping Deals?

Ако на компютъра ви се е настанил вируса Shopping Deals, сигурно вече сте забелязали различните реклами, показващи се в уеб браузъра ви. Някои от тях съобщават за разпродажби, други за последните изгодни сделки, които сте проверявали онлайн преди известно време. Звучи като чудесна възможност да спестите малко пари, нали? За съжаление, изобщо не ви препоръчваме да отваряте тези реклами и да посещавате тези домейни, които ви обещават да спестите пари, тъй като може да се окажат зловредни. Ако си имате работа с рекламите на Shopping Deals от известно време, трябва да знаете, че тяхната цел е да ви пренасочат към спонсорирани уеб страници, които се опитват да повишат пейдж ранка си или продажбите. В замяна на това, създателят на тази добавка за браузър получава пари. За да увеличи приходите си, компанията, която стои зад приложението Shopping Deals е започнала да го разпространява с помощта на метода бандлинг (“bundling”). Този метод помага на съмнителни програми и потенциално нежелани приложения да се разпространяват без да бият на очи. Обикновено те са скрити при някоя безплатна програма като допълнителни компоненти и ако не ги забележите, те ще се инсталират на компютъра ви. Ако мислите, че сте станали жертва на тази техника, не губете време, а се заемете с премахването на Shopping Deals. За тази цел, препоръчваме да използвате ReimageIntego.

The picture of Shopping Deals ads

След като бъде инсталирана, тази програма от адуерен тип оставя своите файлове във всеки един от браузърите ви. Съвместима е с Google Chrome, Mozilla Firefox и Internet Explorer, които са заставени да я стартират с всяко свое включване. В резултат на това, тази добавка започва да инициира различни маркетингови кампании с цел да спечели лесни пари от реклама. Жертвите и започват да получават различни реклами (изскачащи, банери, текстови линкове и др.), които използват следното мото: “Brought by Shopping Deals”. Както вече споменахме, тези реклами може да представляват сериозен риск за компютъра ви и личните ви данни, затова е добре да ги избягвате. За да се предпазите от появата им, трябва да премахнете адуера от компютъра си. Най-лесният начин да премахнете вируса Shopping Deals е да използвате професионален софтуер или да следвате дадените по-долу стъпки.

Методи за проникване, използвани от тази комерсиална добавка:

За разпространението на тази програма се използват два основни метода. Тя може да бъде изтеглена от добре познати източници като Cnet, Softonic, Soft32 и други уеб страници, които я представят като полезен помощник в пазаруването. И все пак, трябва вече да сте разбрали, че тя не може да ви помогне с тази задача. Освен това, похищението на Shopping Deals може да стане и с помощта на бандлинг(“bundling”), който помага на съмнителните добавки за браузър да проникват в компютрите без да бъдат забелязани. В повечето случаи, този метод се изпълнява с помощта на даунлоуд мениджъри, програми за PDF документи, различни мултимедийни плейъри или друг подобен безплатен софтуер. Това е хитър начин да бъдат накарани потребителите да инсталират потенциално нежелани програми, без да се иска съгласието им. И все пак, може да се предпазите от тяхното проникване като отделите малко от времето си, за да наблюдавате процеса на инсталация на безплатния софтуер. Избирайте “Разширени/Advanced” или “Потребителски/Custom” настройки и махайте отметките, с които се съгласявате да инсталирате вируса Shopping Deals на компютъра си. Много е важно потребителите да спрат да мислят, че е достатъчно само натискането на бутона  “Next” след като са избрали “Бързи/Quick” или “Базови/Basic” настройки за инсталация на безплатния софтуер.

Премахване на вируса Shopping Deals:

Ако се сблъсквате с непрекъснати изскачащи реклами, които промотират неизвестни уеб страници, трябва да се заемете с компютъра си. Това е единственият начин да спрете досадното пренасочване и други подобни проблеми, които представляват сериозна заплаха за системата ви. За справяне с този проблем може да използвате ръчен или автоматичен метод за премахване на Shopping Deals. Ако не се смятате за опитен потребител, по-добре е да изберете втората възможност, която ви гарантира пълно премахване на адуера. И все пак, ако не искате да инсталирате нов софтуер на компютъра си и да го държите непрекъснато защитен, може да използвате инструкциите за ръчно премахване, които са дадени по-долу. За да премахнете вируса Shopping Deals без да оставите някой негов компонент, следвайте внимателно всяка стъпка в дадения ред.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Shopping Deals реклами:

Премахване на Shopping Deals от Windows системи

Когато се опитвате да премахнете този адуер, уверете се, че сте открили всеки запис, който е свързан с него. Brought by Shopping Deals, Shopping Deals add-on, GoSave, Active Discount, AdCoupon и други подобни записи могат да бъдат инсталирани.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Shopping Deals и свързани програми
  Тук потърсете Shopping Deals или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Shopping Deals от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Shopping Deals или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Shopping Deals от Internet Explorer (IE)

Всички съмнителни добавки трябва да бъдат премахнати, за да може да премахнете и приложението Shopping Deals. Препоръчваме ви да изтриете също и GoSave и Active Discount.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Shopping Deals и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Shopping Deals. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Shopping Deals от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Shopping Deals трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Shopping Deals от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Shopping Deals и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Shopping Deals. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Shopping Deals от Google Chrome

Shopping Deals може да има връзка с GoSave и AdCoupon. Уверете се, че сте ги премахнали, за да може напълно да отстраните Shopping Deals от системата си.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Shopping Deals и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Shopping Deals. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Shopping Deals от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Shopping Deals или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Shopping Deals. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-shopping-deals.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Ads by Shopping Deals

Your email address will not be published. Required fields are marked *