Премахни TechSnab реклами (Упътване за премахване)

Упътване за премахване на TechSnab реклами

Какво е реклами от TechSnab?

Най-важната информация за вируса TechSnab

Ако не сте се натъквали на вируса TechSnab все още, може да се смятате за щастливци. Това приложение се счита за доста агресивна програма от рекламен тип, която промотира съмнителни домейни. Това означава, че може да засипе браузъра ви с натрапчиви реклами, кодове за отстъпки и други досадни търговски предложения, които съдържат линкове на трети лица. Известна още като TechSnab chrome launcher, тя прикрепва плъгините си към браузъра ви и започва да излъчва платено рекламно съдържание. Поради тези действия, скоростта на браузъра ви може значително да се забави. Затова, ако откриете тази програма на компютъра си, направете така ,че да я премахнете от системата си. Също така, ще имате нужда и от силен инструмент, който да го направи. В този случай, може да използвате например ReimageIntego.

Известно е, че TechSnab Ltd е авторът на този адуер, чието седалище е в Беларус. Специалистите по компютърна сигурност подозират, че тази компания е пуснала безброй много подобни приложения, така че внимавайте, защото може да се натъкнете на “продуктите” им без дори да подозирате. Как може да стане това? Може да инсталирате адуера TechSnab или подобна потенциално нежелана програма, след като сте убедени, че това е полезен софтуер. Обаче, след известно време, може да забележите, че единственото нещо, което прави, е да излъчва спонсорирани реклами. Освен това, рекламите на TechSnab може да изместят търговските предложения на други рекламни компании. В резултат на това, ако сте страстен шопинг-маниак, тази особеност може да ви доведе до неприятни последици. Също така,програмата е обезпокоителна и поради проблема с пренасочването, което обикновено се инициира от нейните реклами. Трябва да ви предупредим, че може да попаднете както на безполезна уеб страница така и на такава със зловредно съдържание. От своя страна уеб страниците осигуряват “подслон” за нежелан зловреден софтуер като троянски коне, червеи и дори рансъмуер вируси. Ако компютърът се оплете в някои от тях, може да ви отнеме много време да се отървете от вируса.

The picture displaying TechSnab ads

Също така, трябва да имате предвид, че рекламите на TechSnab ви предлагат да актуализирате съществуващите приложения на вашия компютър. Адуерът ви пренасочва към уеб страници, които предлагат зловредни ъпдейти на популярни програми. Например програмата Java е доста честа цел за много измамници, които прикрепят ненужните си програми към нея. С други думи, по-добре е да изтегляте ъпдейтите за програмите си от официалните им страници, отколкото от вторични уеб страници. Ако сте бдителни потребители, може да избегнете проблема с изтриването на непознати програми и файлове от компютъра ви. В крайна сметка трябва да премахнете TechSnab преди приложението да се е “вкоренило” дълбоко в компютъра ви.

Как TechSnab е похитил компютъра ми?

Обикновено, потенциално нежеланите програми като вируса TechSnab се разпространяват чрез техниката “бандлинг/групиране” или казано с други думи, може да достигне до компютрите на потребителите чрез други безплатни програми. Може да вървят заедно с приложения като програми за създаване на PDF документи, аудио конвертори, даунлоуд мениджъри и други подобни приложения. Ако наскоро сте изтегляли такава програма, най-вероятно не сте забелязали отметката на TechSnab, която е била предварително зададена, адуерът лесно си намира пътя в системата ви. Затова, ние ви предлагаме по-сигурен начин за инсталиране на програми. Избирайте “Разширени/Потребителски” настройки на инсталация и махайте отметките на ненужните избираеми приложения. Също така ви съветваме да НЕ разчитате на По подразбиране/Базови/Стандартни инсталационни настройки. Най-накрая, трябва да сте внимателни, когато стартирате инсталатор за което и да е безплатно приложение.

Техники за премахване на TechSnab

Има два начина за изтриване на вируса TechSnab. Може да го деинсталирате или автоматично или ръчно. Ако сте опитен компютърен потребител, опитайте се да премахнете този натрапник ръчно. Подготвили сме упътване за ръчно премахване под статията, което да ви помогне да се справите с този адуер. И все пак, ако мислите, че тези инструкции за ръчно премахване са объркващи, по-добре е да изберете метода за автоматично премахване. Последната възможност може да е по-бързия и по-ефективен начин за премахване на TechSnab – всичко, което трябва да направите, е да инсталирате антишпионския софтуер, да започнете системно сканиране и след това да премахнете програмата само с един единствен клик. Най-накрая, трябва да знаете, че въпреки че тази антишпионска програма предлага защита в реално време, трябва да бъдете много внимателни, докато сърфирате из необятното пространство на интернет.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на TechSnab реклами

Премахване на TechSnab от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте TechSnab и свързани програми
  Тук потърсете TechSnab или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на TechSnab от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за TechSnab или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете рекламите от TechSnab от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, TechSnab трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на TechSnab от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете TechSnab и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на TechSnab. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на TechSnab от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете TechSnab и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на TechSnab. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на TechSnab от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за TechSnab или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на TechSnab. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от TechSnab и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици