Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Ntuserlitelist реклами (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Адуерът Ntuserlitelist се крие в системата, като използва имената на легитимни системни процеси

Вирусът Ntuserlitelist

Ntuserlitelist е потенциално нежелана програма (PUP), която функционира като рекламно приложение. Изследванията показват, че може да има връзка с адуера Yelloader и Троянски кон. И все пак, ясно е, че този адуер използва рекламния модел плащане за клик (pay-per-click) за генериране на доход за създателите си.

След похищение на Ntuserlitelist, потенциално нежеланата програма може да създаде своя папка в някоя от тези директори:

 • C:\Users\-\AppData\Local\llssoft
 • C:\Users\-\AppData\Local\ntuserlitelist

Освен това, адуерът прикрива файловете си под легитимно изглеждащи процеси, като:

 • vmxclient.exe;
 • dataup.exe;
 • winscr.exe;
 • svcvmx.exe.

За щастие софтуер като ReimageIntego може лесно да различи потенциално опасните файлове от легитимните, така че спокойно може да използвате подобни инструменти за премахването на Ntuserlitelist от компютъра. Премахването на тази програма е необходимо, защото с течение на времето тя не само залива браузъра ви с агресивни реклами, но може да ви пренасочи и към потенциално опасни уеб страници.

Тези програми си сътрудничат с някои съмнителни трети лица и често допринасят за разпространението на потенциално нежелани програми, фалшиви инструменти за системна оптимизация, фишинг сайтове или скамове за техническа поддръжка. Разбира се, потребителите обикновено не са наясно, че подобен вирус е нахлул в компютрите им, което означава, че може да кликнат на някоя от рекламите на Ntuserlitelist, доверявайки се напълно на тяхната легитимност.

Ntuserlitelist засяга не само качеството на уеб сърфиране. Той има потенциал да изложи на опасност и поверителността ви. Паразитът ще се опита да научи колкото се може повече за вас като използва бисквитки (cookies), a също и с инсталирането на допълнителни разширения в браузъра ви. Адуерът има за цел да открие от какво се интересувате, за да може да ви показва реклами, които да са най-подходящи за вас и евентуално да ви накара да кликнете върху тях. 

За да спрете тези дейности, ще трябва да премахнете Ntuserlitelist от компютъра си. Както вече споменахме, лесно може да направите това с автоматична програма за премахване на зловреден софтуер, но ако не разполагате с такава или нямате възможност да я инсталирате, може да извършите премахването ръчно, следвайки инструкциите в края на статията.

Пример за рекламите на адуера NtuserlitelistКогато Ntuserlitelist зарази даден компютър, той залива браузърите му с реклами.

Обновяването на софтуера и предпазливост при инсталацията на безплатен софтуер може да ви предпазят от адуерна атака

Адуерът може да попадне в системата като подвежда потребителите, че трябва да обновят Flash Player или да изтеглят нов пач за сигурност за операционната система. И все пак, не трябва да забравяте едно нещо – съобщенията за обновяване на софтуер НИКОГА няма да изскочат онлайн. Ако това се случи, най-вероятно зад него стоят измамници.  

Изследователски екип от Норвегия предупреждава, че Ntuserlitelist може да попадне в компютъра също и с помощта на безплатен софтуер. Потенциално нежеланата програма може да бъде представена като полезно приложение или да бъде скрита под Бързи/Препоръчителни инсталационни настройки. Затова, за да избегнете похищение, не трябва да разчитате на препоръчителните настройки. Но не забравяйте, че трябва да сте внимателни и когато използвате разширени инсталационни настройки. 

Отървете се от Ntuserlitelist и съмнителните реклами

Няма да мине много време и ще започнете да търсите начини за премахване на вируса Ntuserlitelist, защото неговото поведение в компютъра е досадно и агресивно. За щастие премахването на вируса съвсем не е “висш пилотаж”, особено ако използвате професионален антивирусен софтуер за тази задача. Въпреки че има някои дейности, които антивирусния софтуер не може да изпълни и това е нулиране настройките на браузъра. Това е много важна част от процеса на премахване на нежеланите реклами.

И все пак, може да премахнете Ntuserlitelist и ръчно. Докато се опитвате да премахнете файловете и папките свързани с  адуера, може да се натъкнете на някои проблеми. Тези папки може да са защитени от вируса и да нямате позволение да ги изтриете. В този случай може да ви помогне само антишпионски софтуер. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Ntuserlitelist реклами:

Премахване на Ntuserlitelist от Windows системи

Долното ръководство ще ви насочва през процеса на ръчно премахване на Ntuserlitelist:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Ntuserlitelist и свързани програми
  Тук потърсете Ntuserlitelist или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Ntuserlitelist от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Ntuserlitelist или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Ntuserlitelist от Internet Explorer (IE)

Тези стъпки  ще ви помогнат да спасите Internet Explorer от адуера:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Ntuserlitelist и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Ntuserlitelist. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Ntuserlitelist от Microsoft Edge

Писна ли ви адуерът да контролира браузъра ви? Ако отговорът е ДА, то трябва да преминете през долните стъпки и да спрете нежеланите реклами да се показват в браузъра ви.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Ntuserlitelist трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Ntuserlitelist от Mozilla Firefox (FF)

Следвайте тези стъпки, за да отстраните всички записи свързани с Ntuserlitelist от Firefox:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Ntuserlitelist и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Ntuserlitelist. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Ntuserlitelist от Google Chrome

Премахнете потенциално нежеланата програма (PUP) от браузъра Google Chrome като следвате долното упътване:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Ntuserlitelist и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Ntuserlitelist. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Ntuserlitelist от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Ntuserlitelist или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Ntuserlitelist. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ntuserlitelist-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Ntuserlitelist ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *