Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни ShopperSaga реклами (Обновено упътване)

Да инсталирам ли ShopperSaga на компютъра си?

Ако си търсите помощник при пазаруване може да решите да си инсталирате ShopperSaga. Въпреки това преди да го направите трябва да знаете, че това е програма от категорията на потенциално нежеланите програми. С други думи ShopperSaga лесно може да предизвика промени в системата Ви и да започне да ви прекъсва с досадни реклами, линкове, вградени в текста, банери и подобно съдържание. Освен това браузърния плъгин може да започне да Ви следи, докато браузвате и по този начин разработчиците разбират имейла Ви, IP адреса и местоположението Ви, както и друга подобна информация. Моля, НЕ разкривайте подобна информация на непознати лица! Ако искате да сте в безопасност, трябва да премахнете вируса ShopperSaga от компютъра си. За тази цел можете да използвате ReimageIntego.

Декриптиране на ShopperSaga

Както вече споменахме, ShopperSaga е адуерна програма. Това означава, че се спонсорира от компании от трето лице, за да рекламира съмнително съдържание. Програмата може да бъде инсталирана и незабележимо. Веднъж щом попадне в системата Ви може да промени браузърни настройки и да инсталира приставки. Тези приставки следят браузърната Ви история, търсенията Ви, геолокацията на компютъра и друга подобна информация, която се използва, за да Ви показва по-привлекателни за вас реклами. Въпреки това рекламите от ShopperSaga няма да са Ви полезни по никакъв начин. Това е така, защото приложението е потенциално нежелана програма (PUP), която промотира афилиейт маркетинга, като показва подвеждащи реклами на жертвата. Така че ако видите „реклами от ShopperSaga“ или „ShopperSaga реклами“, внимавайте да е ги кликвате.

Обикновено тези реклами съдържат хиперлинкове, водещи към сайтове от трети лица. Подобни пренасочвания са с цел генериране на уеб трафик към тези сайтове. ShopperSaga получава пари за всеки потребител, който посети спонсориран уебсайт. Имайте предвид, че някои от тях могат да са инфекциозни или дори зловредни, затова трябва да затворите подобни сайтове веднага щом ги видите. Тази потенциално нежелана програма може да промотира сайтове, които разпространяват инфекциозни програми, затова ако не искате да инфектирате компютъра си със съмнителен софтуер, трябва да премахнете ShopperSaga.

ShopperSaga ads example and the official website of it

Как може тази програма да влезе в компютъра ми?

Shopper Saga е хитра програма и дори да има официална страница, която предоставя линк за сваляне на софтуера, най-вероятно програмата главно се разпространява чрез пакетен софтуер. Много потребители дори не са чували за този метод – затова инсталират спайуер често. Ако продължавате да сваляте безплатни програми, съдържащи допълнителни приставки, като например допълнителни приложения, това е пакетен софтуер. Въпреки това няма да осъзнаете, че сте свалили подобен софтуер, освен ако не го проверите сами. За да предотвратите хайджак от ShopperSaga, трябва да проверите полицата за поверителност, споразумението за ползване и подобна информация. Освен това трябва да изберете Подробна или Ръчна инсталация и да проверите всеки прозорец за допълнителен софтуер. Ако видите подобен, уверете се, че сте го отмаркирали. По този начин отказвате да инсталирате съмнителен софтуер, който може да доведе до проблеми като ShopperSaga, забавяне на браузъра и подобни.

Ако смятате, че ShopperSaga вирусът вече е заразил системата Ви и искате да го премахнете, продължете към следващата страница, за да намерите инструкции за премахване.

Как да премахнете ShopperSaga от системата си?

ShopperSaga може да Ви навлече много неприятности, затова силно се съмняваме, че искте да оставите тази програма на компютъра си. За щастие този софтуер лесно може да бъде деинсталиран – предоставили сме упътване за премахване на ShopperSaga по-долу. Моля, следвайте всяка стъпка в правилния ред, за да предотвратите премахването на полезни системни компоненти. Въпреки това, ако не мислите, че сте достатъчно напреднал потребител, силно препоръчваме да използвате надежден анти-спайуер, за да премахнете вируса ShopperSaga от системата си. Анти-спайуерът не само ликвидира потенциално нежелани програми, но може и да сканира компютъра Ви за съмнителни програми, които може да са били инсталирани на по-ранен етап.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на ShopperSaga реклами:

Премахване на ShopperSaga от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте ShopperSaga и свързани програми
  Тук потърсете ShopperSaga или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на ShopperSaga от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за ShopperSaga или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на ShopperSaga от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за ShopperSaga и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на ShopperSaga. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от ShopperSaga от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, ShopperSaga трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на ShopperSaga от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете ShopperSaga и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на ShopperSaga. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на ShopperSaga от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете ShopperSaga и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на ShopperSaga. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на ShopperSaga от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за ShopperSaga или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на ShopperSaga. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-shoppersaga-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за ShopperSaga ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *