Премахнете Google Customer Reward Program scam (Инструкции за премахване) - 2018 актуализация

Упътване за премахване на Google Customer Reward Program scam

Какво е Скамът Google Customer Reward Program?

Google Customer Reward Program – типичен скам, който се опитва да изкопчи личната ви информация

Скамът Google Customer Reward Program

Google Customer Reward Program (Програма за възнаграждаване на клиентите на Google) е поредния скам, който се използва да измъква личната информация на потребителите, като ги заблуждава, че може да спечелят скъпа награда. Обикновено това се причинява от адуерна програма, която похищава всички браузъри и освен това може да показва зловредно съдържание в засегнатия браузър. След като този скам проникне в системата ви чрез различни софтуерни пакети, той започва да произвежда фалшивите съобщения. Според IT специалистите, всичко това се прави да се пренасочат потребителите към предварително определени уеб страници и да се открадне личната им информация. Освен това вирусът Google Customer Reward Program може да ви подведе да се свържете с истински измамници, които да ви принудят да изтеглите зловреден софтуер на компютъра.

Наименование Google Customer Reward Program
Тип Адуер/скам
Основна цел Кражба на личната информация на потребителите, заразяване на системите със зловреден софтуер, получаване на печалби чрез метода плащане за клик (pay-per-click)
Разпространение Фалшиви реклами причинени от адуер, който попада в целевата система чрез софтуерни пакети
Начини да се избегне Използвайте само оригинални инсталатори, не посещавайте съмнителни сайтове, инсталирайте антивирусен софтуер
Премахване Може да се отървете от адуера, свързан с този скам, като използвате FortectIntego. Направете пълно сканиране, за да откриете всички зловредни компоненти

Както вече споменахме скамът Google Customer Reward Program е тясно свързан с адуер, който лесно може да проникне в системата чрез бандлинг. След като е вече вътре, вирусът похищава целевите уеб браузъри, за да може да започне своите пренасочвания към предварително определени уеб страници. Вместо показването на обичайните реклами, вирусът показва подвеждащи изскачащи съобщения, които уж са изпратени от Google. Съдържанието обикновено включва приблизително следната информация:

Congratulations!/Поздравления!
You can win the new Samsung Galaxy S9, iPhone X or iPad Pro. the only thing you have to do to receive a gift is to answer the following 8 questions./Може да спечелите новия Samsung Galaxy S9, iPhone X или iPad Pro. Единственото нещо, което трябва да направите е да отговорите на следните 8 въпроса.

Remember: 100 randomly selected users have received this invitation./Важно: 100 случайно избрани потребителя получават тази покана.
The number of gifts is limited. You have 0 minutes and 00 seconds to answer the following questions before ew give your gift to other graceful users! Good luck!
What device do you see now?/Броят на наградите е ограничен. Разполагате с 0 минути и 00 секунди да отговорите на следните въпроси, преди да дадем наградата на друг потребител! Успех!
PC/Notebook/Компютър/лаптоп
Smartphone/Смартфон
Tablet/Смартфон
Other/Друго

Алтернативни версии на този скам изглеждат приблизително по следния начин:

Google Customer reward program
Congratulations!/Поздравления!
We wish to thank you for the long use of a services from Google!/Искаме да ви благодарим за използването на услугите на Google!
Every Monday we randomly select several users to take a short survey. In return, we offer them the chance to receive a valuable gift from our sponsors. This survey allows us to better understand users and make our products better. It will not take mew than 30 seconds of your time./Всеки понеделник на случаен принцип избираме няколко потребителя, които да участват в кратко проучване. В замяна им предлагаме възможност да спечелят награда, предоставена от нашите спонсори. Това проучване ни помага да опознаем по-добре нашите потребители и да направим продуктите си по-добри. Ще ви отнеме само 30 секунди.
You can win the new Samsung Galaxy S9, Movie Card Streaming or iPad Pro. All you need to do to receive a gift is to answer the following 8 questions./Може да спечелите Samsung Galaxy S9, Movie Card Streaming или iPad Pro
Remember: 10 randomly selected users have received this invitation. The number of gifts is limited./Важно: 10 случайно избрани потребители са получили тази покана. Броят на наградите е ограничен.
You have 4 minutes to answer the following questions before we give your gift to another happy user. Good Luck!/Разполагате с 4 минути да отговорите на следните въпроси преди да предоставим наградата на друг потребител. Успех!

Както сами виждате, тези фалшиви изскачащи съобщения карат жертвите бързо да предприемат необходимите действия, за да спечелят смартфон или подобна награда. И все пак можем да ви уверим, че няма никаква награда и че последният въпрос на скама Google Customer Reward Program ще включва лична информация. НЕ ви съветваме да разкривате каквато и да информация, свързана с вас, например адрес, телефонен номер, финансова информация и др., защото може да станете жертва на кражба на самоличност или друго подобно престъпление.

Освен това, както и други програми от адуерен тип, тази също събира информация свързана със сърфирането. Страници и линкове, които сте написали, запазени отметки, IP адреси и друга подобна информация може да бъде прехвърлена към сървърите на хакерите и след това да бъде използвана от кибер престъпници.

За да избегнете каквато и да е измама ви съветваме да премахнете вируса Google Customer Reward Program от компютърната си система. Може да използвате FortectIntego за професионална помощ за справяне с проблеми като този. Имайте предвид, че хората, които стоят зад този скам лесно могат да измъкнат парите ви като ви абонират за безполезни услуги или като просто откраднат финансовата ви информация.

Ако обмисляте ръчно премахване на Google Customer Reward Program, трябва да ви предупредим, че не знаем кой точно адуер е отговорен за показването на фалшивите съобщения. Ако все още желаете да оправите браузъра си ръчно, трябва да изтриете всички съмнителни добавки, разширения и плъгини за браузър. Също така, добре е да нулирате настройките на уеб браузърите си към по-ранна дата.

Скамът Google Customer Reward ProgramСкамът Google Customer Reward Program е фалшив изскачащ прозорец, предизвикан от програма от адуерен тип.

Бъдете нащрек, тъй като адуерът може да се разпространява по различни начини

Ако искате да научите основните начини, използвани за разпространение на адуер, много важно е да разберете, че подобни приложения попадат в системата благодарение на потребителите. Ето и някои от най-използваните техники за разпространение на програми от адуерен тип:

 • Софтуерен бандлинг. Избягвайте да изтегляте софтуер на трети лица, за да не се сблъскате с допълнителни компоненти, които може да са добавени към него. Обичайно е тези компоненти да не са подходящо представени, така че единственият начин да се предпазите от тях е да използвате Потребителски или Разширени настройки. След това се уверете, че сте махнали отметките от всички избираеми компоненти, които се предлагат в пакета.
 • Инсталатори на трети лица. Инсталаторите на трети лица обикновено са пълни с допълнителен софтуер, тъй като това е единственият начин техните разработчици да получат някаква печалба. За да сте в безопасност, по-добре е да избягвате подобни приложения. И все пак, ако се наложи да използвате вторите, избирайте Потребителски или Разширени настройки и преглеждайте внимателно всички изтегляния. Трябва да махнете отметките от всички, които не са ви познати.
 • Съмнителни линкове и страници. Обръщайте внимание на това какви точно уеб страници посещавате. Те може да съдържат линкове към несигурно източници или страници, съдържащи опасни компоненти.

За да избегнете измами, уверете се, че разполагате с надеждна антивирусна или антишпионска програма на компютъра си. Освен това трябва да я поддържате актуализирана, за да може да се погрижи подходящо за системата ви.

Отървете се от скама Google Customer Reward Program като премахнете свързания с него адуер

За да премахнете вируса Google Customer Reward Program, трябва да се отървете от адуера и други опасни компоненти в системата си. Това включва браузър-разширения, различни ненужни приложения и плъгини за браузър, които не познавате или не си спомняте да сте инсталирали. За тази цел може или да сканирате системата си с актуализиран шпионски софтуер или да следвате даденото по-долу ръководство, за да се отървете ръчно от вируса. Не забравяйте, че трябва да нулирате настройките на браузъра си за пълното премахване на адуера.

Ако искате да оправите системата си по-бързо, препоръчваме ви да инсталирате инструмент против зловреден софтуер. Програмите, дадени по-долу, ще ви преведат през целия процес на премахване на Google Customer Reward Program. Уверете се, че сте ги актуализирали преди да стартирате пълно системно сканиране, за да се отървете завинаги от зловредните компоненти. След премахването на скама, добре е да смените паролите си.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Google Customer Reward Program scam

Деинсталиране от Windows

Ако забележите този скам докато сърфирате, следвайте дадените по-долу инструкции, за да се отървете от изскачащия прозорец Google Customer Reward Program в операционна система Windows:

За да премахнете Скамът Google Customer Reward Program от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Скамът Google Customer Reward Program (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Google Customer Reward Program scam или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Премахнете злонамереното съдържание от браузъра Firefox като използвате следното ръководство:

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Скамът Google Customer Reward Program и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Скамът Google Customer Reward Program не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Скамът Google Customer Reward Program. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

За да изтриете този скам от Google Chrome за постоянно, следвайте тези инструкции:

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Скамът Google Customer Reward Program като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Скамът Google Customer Reward Program в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Скамът Google Customer Reward Program:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Скамът Google Customer Reward Program. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Скамът Google Customer Reward Program и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Google Customer Reward Program scam и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици