Степен на сериозност:  
  (18/100)

Премахнете Google Customer Reward Program scam (Инструкции за премахване) - 2021 актуализация

Google Customer Reward Program – типичен скам, който се опитва да изкопчи личната ви информация

Скамът Google Customer Reward Program

Google Customer Reward Program (Програма за възнаграждаване на клиентите на Google) е поредния скам, който се използва да измъква личната информация на потребителите, като ги заблуждава, че може да спечелят скъпа награда. Обикновено това се  причинява от адуерна програма, която похищава всички браузъри и освен това може да показва зловредно съдържание в засегнатия браузър. След като този скам проникне в системата ви чрез различни софтуерни пакети, той започва да произвежда фалшивите съобщения. Според IT специалистите, всичко това се прави да се пренасочат потребителите към предварително определени уеб страници и да се открадне личната им информация. Освен това вирусът Google Customer Reward Program може да ви подведе да се свържете с истински измамници, които да ви принудят да изтеглите зловреден софтуер на компютъра. 

Наименование Google Customer Reward Program
Тип Адуер/скам
Основна цел Кражба на личната информация на потребителите, заразяване на системите със зловреден софтуер, получаване на печалби чрез метода плащане за клик (pay-per-click)
Разпространение Фалшиви реклами причинени от адуер, който попада в целевата система чрез софтуерни пакети
Начини да се избегне Използвайте само оригинални инсталатори, не посещавайте съмнителни сайтове, инсталирайте антивирусен софтуер
Премахване Може да се отървете от адуера, свързан с този скам, като използвате ReimageIntego. Направете пълно сканиране, за да откриете всички зловредни компоненти

Както вече споменахме скамът Google Customer Reward Program е тясно свързан с адуер, който лесно може да проникне в системата чрез бандлинг. След като е вече вътре, вирусът похищава целевите уеб браузъри, за да може да започне своите пренасочвания към предварително определени уеб страници. Вместо показването на обичайните реклами, вирусът показва подвеждащи изскачащи съобщения, които уж са изпратени от Google. Съдържанието обикновено включва приблизително следната информация:

Congratulations!/Поздравления!
You can win the new Samsung Galaxy S9, iPhone X or iPad Pro. the only thing you have to do to receive a gift is to answer the following 8 questions./Може да спечелите новия Samsung Galaxy S9, iPhone X или iPad Pro. Единственото нещо, което трябва да направите е да отговорите на следните 8 въпроса.

Remember: 100 randomly selected users have received this invitation./Важно: 100 случайно избрани потребителя получават тази покана.
The number of gifts is limited. You have 0 minutes and 00 seconds to answer the following questions before ew give your gift to other graceful users! Good luck!
What device do you see now?/Броят на наградите е ограничен. Разполагате с 0 минути и 00 секунди да отговорите на следните въпроси, преди да дадем наградата на друг потребител! Успех!
PC/Notebook/Компютър/лаптоп
Smartphone/Смартфон
Tablet/Смартфон
Other/Друго

Алтернативни версии на този скам изглеждат приблизително по следния начин:

Google Customer reward program
Congratulations!/Поздравления!
We wish to thank you for the long use of a services from Google!/Искаме да ви благодарим за използването на услугите на Google!
Every Monday we randomly select several users to take a short survey. In return, we offer them the chance to receive a valuable gift from our sponsors. This survey allows us to better understand users and make our products better. It will not take mew than 30 seconds of your time./Всеки понеделник на случаен принцип избираме няколко потребителя, които да участват в кратко проучване. В замяна им предлагаме възможност да спечелят награда, предоставена от нашите спонсори. Това проучване ни помага да опознаем по-добре нашите потребители и да направим продуктите си по-добри. Ще ви отнеме само 30 секунди.
You can win the new Samsung Galaxy S9, Movie Card Streaming or iPad Pro. All you need to do to receive a gift is to answer the following 8 questions./Може да спечелите Samsung Galaxy S9, Movie Card Streaming или iPad Pro 
Remember: 10 randomly selected users have received this invitation. The number of gifts is limited./Важно: 10 случайно избрани потребители са получили тази покана. Броят на наградите е ограничен.
You have 4 minutes to answer the following questions before we give your gift to another happy user. Good Luck!/Разполагате с 4 минути да отговорите на следните въпроси преди да предоставим наградата на друг потребител. Успех!

Както сами виждате, тези фалшиви изскачащи съобщения карат жертвите бързо да предприемат необходимите действия, за да спечелят смартфон или подобна награда. И все пак можем да ви уверим, че няма никаква награда и че последният въпрос на скама Google Customer Reward Program ще включва лична информация. НЕ ви съветваме да разкривате каквато и да информация, свързана  с вас, например адрес, телефонен номер, финансова информация и др., защото може да станете жертва на кражба на самоличност или друго подобно престъпление.

Освен това, както и други програми от адуерен тип, тази също събира информация свързана със сърфирането. Страници и линкове, които сте написали, запазени отметки, IP адреси и друга подобна информация може да бъде прехвърлена към сървърите на хакерите и след това да бъде използвана от кибер престъпници. 

За да избегнете каквато и да е измама ви съветваме да премахнете вируса Google Customer Reward Program от компютърната си система. Може да използвате ReimageIntego за професионална помощ за справяне с проблеми като този. Имайте предвид, че хората, които стоят зад този скам лесно могат да измъкнат парите ви като ви абонират за безполезни услуги или като просто откраднат финансовата ви информация. 

Ако обмисляте ръчно премахване на Google Customer Reward Program, трябва да ви предупредим, че не знаем кой точно адуер е отговорен за показването на фалшивите съобщения. Ако все още желаете да оправите браузъра си ръчно, трябва да изтриете всички съмнителни добавки, разширения и плъгини за браузър. Също така, добре е да нулирате настройките на уеб браузърите си към по-ранна дата.  

Скамът Google Customer Reward ProgramСкамът Google Customer Reward Program е фалшив изскачащ прозорец, предизвикан от програма от адуерен тип.

Бъдете нащрек, тъй като адуерът може да се разпространява по различни начини

Ако искате да научите основните начини, използвани за разпространение на адуер, много важно е да разберете, че подобни приложения попадат в системата благодарение на потребителите. Ето и някои от най-използваните техники за разпространение на програми от адуерен тип: 

 • Софтуерен бандлинг. Избягвайте да изтегляте софтуер на трети лица, за да не се сблъскате с допълнителни компоненти, които може да са добавени към него. Обичайно е тези компоненти да не са подходящо представени, така че единственият начин да се предпазите от тях е да използвате Потребителски или Разширени настройки. След това се уверете, че сте махнали отметките от всички избираеми компоненти, които се предлагат в пакета.
 • Инсталатори на трети лица. Инсталаторите на трети лица обикновено са пълни с допълнителен софтуер, тъй като това е единственият начин техните разработчици да получат някаква печалба. За да сте в безопасност, по-добре е да избягвате подобни приложения. И все пак, ако се наложи да използвате  вторите, избирайте Потребителски или Разширени настройки и преглеждайте внимателно всички изтегляния. Трябва да махнете отметките от всички, които не са ви познати. 
 • Съмнителни линкове и страници. Обръщайте внимание на това какви точно уеб страници посещавате. Те може да съдържат линкове към несигурно източници или страници, съдържащи опасни компоненти. 

За да избегнете измами, уверете се, че разполагате с надеждна антивирусна или антишпионска програма на компютъра си. Освен това трябва да я поддържате актуализирана, за да може да се погрижи подходящо за системата ви.  

Отървете се от скама Google Customer Reward Program като премахнете свързания  с него адуер

За да премахнете вируса Google Customer Reward Program, трябва да се отървете от адуера и други опасни компоненти в системата си. Това включва браузър-разширения, различни ненужни приложения и плъгини за браузър, които не познавате или не си спомняте да сте инсталирали. За тази цел може или да сканирате системата си с актуализиран шпионски софтуер или да следвате даденото по-долу ръководство, за да се отървете ръчно от вируса. Не забравяйте, че трябва да нулирате настройките на браузъра си за пълното премахване на адуера.  

Ако искате да оправите системата си по-бързо, препоръчваме ви да инсталирате инструмент против зловреден софтуер. Програмите, дадени по-долу, ще ви преведат през целия процес на премахване на Google Customer Reward Program. Уверете се, че сте ги актуализирали преди да стартирате пълно системно сканиране, за да се отървете завинаги от зловредните компоненти. След премахването на скама, добре е да смените паролите си.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Скамът Google Customer Reward Program
Екранна снимка на Скамът Google Customer Reward Program

Упътване за ръчно премахване на Google Customer Reward Program scam:

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Windows системи

Ако забележите този скам докато сърфирате, следвайте дадените по-долу инструкции, за да се отървете от изскачащия прозорец Google Customer Reward Program в операционна система Windows:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Google Customer Reward Program scam и свързани програми
  Тук потърсете Google Customer Reward Program scam или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Google Customer Reward Program scam или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Internet Explorer (IE)

За да отстраните всички зловредни компоненти от IE, вижте следните инструкции:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Google Customer Reward Program scam и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Google Customer Reward Program scam. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Google Customer Reward Program scam трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Mozilla Firefox (FF)

Премахнете злонамереното съдържание от браузъра Firefox като използвате следното ръководство:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Google Customer Reward Program scam и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Google Customer Reward Program scam. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Google Chrome

За да изтриете този скам от Google Chrome за постоянно, следвайте тези инструкции:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Google Customer Reward Program scam и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Google Customer Reward Program scam. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Google Customer Reward Program scam от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Google Customer Reward Program scam или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Google Customer Reward Program scam. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-google-customer-reward-program-scam.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Google Customer Reward Program scam

Your email address will not be published. Required fields are marked *